начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

малко помощ за развод по взаимно съгласие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

малко помощ за развод по взаимно съгласие

Мнениеот ofi64 » 27 Фев 2010, 16:28

Здравейте.Подадохме док.за развод по взаимно съгласие и в споразумението по точка семейно жилище сме написали:Семейното жилище – нямаме претенции за неговото поделяне и/или ползване в бъдеще време.Те обаче в призовката са написали да отстраним недостатъка по тази точка и да опишем каде точно се намира жилището,чия собственост е и да се предадат документи за собствеността му и от кого ще се ползва. Ние сме живяли в апартамент,който се води на името на сестрата на мъжа ми, но има точка ,че едната стая може да се ползва от него и не могат да го продават без съгласието и на двамата. Аз нямам никави претенции за това жилище.Можем ли да напишем,че не сме имали семейно жилище и затова респективно нямаме претенции.Благодаря предварително.
ofi64
Младши потребител

Re: малко помощ за развод по взаимно съгласие

Мнениеот chandra » 27 Фев 2010, 16:36

Не, не може да напишете, че няма семейно жилище. По смисъла на СК семейно е жилището, в което последно сте живели като семейство.
chandra
Потребител

Мнениеот ofi64 » 27 Фев 2010, 16:42

Много Ви благодаря за бързия отговор.Значи трябва само да снимаме нот.акт , да го приложим и аз да напиша,че нямам претенции. Защото мъжа ми не иска да прилагме нот.акт за това жилище а за моя апртамент,който ми е дарение от родителите ми.И аз се чудя дали не е замислил нещо друго:)))
ofi64
Младши потребител

Мнениеот chandra » 27 Фев 2010, 16:45

Обърнете се към колега адвокат, ако наистина имате притеснения, по-добре е документите Ви за развод да са прегледани от специалист, за да не си блъскате главата после и да се чудите защо така се объркаха нещата...
chandra
Потребител

Мнениеот ofi64 » 27 Фев 2010, 16:48

Ок.Благодаря Ви .А аз си мислех,че е много лесно по взаимно съгласие.
ofi64
Младши потребител

Мнениеот chandra » 27 Фев 2010, 17:13

ofi64 написа:Ок.Благодаря Ви .А аз си мислех,че е много лесно по взаимно съгласие.

То ако беше, нямаше да се учи 5 години сп."Право"...
chandra
Потребител

Мнениеот 778899 » 27 Фев 2010, 19:58

м, да.....решили хората и си написали -нямаме претенции кой ще го ползва ...ха! :D

а, сега, де?!? съдът обаче недоволства... :wink:

истината е, че от самоделните споразумения...най-много хвърчат глави, оставащи впримчени в брачните хомоти...

та, както са Ви посочили по-горе колегите...обърнете се към адвокат, да оправи кашата! щото е много вероятно да не се разведете въобще! :wink:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси