начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Хипотетично да създадем едно българско семейство ...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Хипотетично да създадем едно българско семейство ...

Мнениеот thefolenangel » 27 Фев 2010, 23:10

Добър вечер, дами и господа.
Въпросът ми е малко не стандартен, затова ще се опитам да го опиша детайлно, за да мога да получа компетентен отговор.

Нека хипотетично създадем едно българско семейство, състоящо се от баща, майка и дъщеря. Нека бащата да е СИЛНО вярващ мюсюлманин(моли се, следва там "евангелииетата", за мен просто живее в изолация, но това е мнението на един човек, който е убеден,че единственото нещо в което може да вярва е себе си), майката да е християнка, а дъщерята да не вярва в господ. Бащата подтиска майката, и това рефлектира върху дъщерята. До момента, върху дъщерята е употребявано насилие веднъж (за тези които не знаят, коранът разрешава на бащата да счупи ръце/краката на дъщеря си ако тя не е "послушна"), което е оставило дълбока психическа рана (тъй като до момента на случката тя не е била удряна).
Това е от психологическа гледна точка
От юридическа, нека дъщерята, да бъде пълнолетна, и нека семейството да е било "благоразумно" и да е прехвърлило фамилното жилище и кола на нейно име щом е навършила пълнолетие.

Така това е хипотетичната ситуация, ето и моят въпрос:
В случай да кажем, че това момиче е ударено отново или да кажем изгонено от тях, какво може да се направи? Към коя инстанция трябва да се обърне въпросното момиче, какви са нейните възможности след това и т.н.

Благодаря предварително за отделеното време :)
thefolenangel
Нов потребител

Re: Моля за мнение

Мнениеот namakak » 28 Фев 2010, 00:20

При жителство в нейния семеен дом ли?Няма значение каква религия изповядва в България.Винаги може да се обади на 112.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот 778899 » 28 Фев 2010, 02:13

ами, зависи...хипотетично, ако при "благоразумното" прехвърляне на жилището, разнорелигиозните родители са си запазили правото да ползват жилището докато са живи?!?
а дали е така...един /поне за мен, щото съм християнка :wink: / Господ знае...!

това горното-за жилището!

по другият Ви хипотетичен въпрос...физически тормоз-има си разпоредби от НК...които за мен са далечни :wink: , щото не ги работя...
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 28 Фев 2010, 03:36

Хипотези, реалности...
Идете при адвокат- можете много неща да направите, при това без значение е ли са си запазили вещното право на ползване.
Поне насилника ще отстраните за година време.
Каквото и да решите, ако искате да си решите проблемите, без съдебен процес няма да минете.
Гост.
Старши потребител

Re: Хипотетично да създадем едно българско семейство ...

Мнениеот thefolenangel » 28 Фев 2010, 09:24

Как може да се провери (и къде) дали при прехвърлянето родителите са си запазили правото да ползват жилището докато са живи?

Също така нека хипотетично създадем следната ситуация, вечер е, бащата гони дъщеря си от къщата, в този случай тя какво може да нарпави? Към кого трябва да се обърне?

В случай на физически тормоз, към закрила на детето ли да се обърне? Все пак момичето вече е пълнолетно.
thefolenangel
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 28 Фев 2010, 11:56

Може да се провери в съответната Агенция по вписванията, справката се прави по три имета и ЕГН на хипотетичната дъщеря. :wink: :D

И моля Ви, нека спрем с това "хипотетично", щото мен лично...ме дразни! :wink:

:D и има един... Закон за защита от домашното насилие, хвърлете му едно око...ето Ви линк http://lex.bg/laws/ldoc/2135501151 и преценете!

Успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот imhotep » 28 Фев 2010, 19:29

Хипотетично...
в ерата на социопатите и на културата възхваляваща нарцисизма и възкачила култа към егоизма

thefolenangel: От юридическа, нека дъщерята, да бъде пълнолетна, и нека семейството да е било "благоразумно" и да е прехвърлило фамилното жилище и кола на нейно име щом е навършила пълнолетие

thefolenangel:ето и моят въпрос:
В случай да кажем, че това момиче е ударено отново или да кажем изгонено от тях, какво може да се направи? Към коя инстанция трябва да се обърне въпросното момиче, какви са нейните възможности след това и т.н.

Как да разбираме "семейството е било благоразумно да прехвърли семейното жилище и кола на нейно име" и "това момиче е ударено отново или да кажем изгонено от тях"

Кое е по-справедливо ? - само да продадеш майка си или да я продадеш като я и доставиш на клиента ? Иначе не е неморално нали ? :mrgreen:

Отговорът е Ако момичето не желае да бъде удряно или изгонено то"благоразумно" да върне апартамента и колата и да се потруди лично да си ги осигури с подходяща законна трудова дейност.

PS: Под Социопат се разбира, човек, който с лекота лавира с човешки чувства и стойности, сменяйки си различни маски, в своя егоистична изгода, във вреда на другите !
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост. » 28 Фев 2010, 19:49

Здравей! Липсваш понякога, но сега бързам...
Не съм съгласна с теб!( какво ти става? :roll: ти винаги открито си заявявал, че не приемаш насилието, без значение проявните му форми)
Отговорът е Ако момичето не желае да бъде удряно или изгонено то"благоразумно" да върне апартамента и колата и да се потруди лично да си ги осигури с подходяща законна трудова дейност.

Обръщам въпросът - А ако не иска да връща даденото - да се примири с положението си на боксова круша и да понася безропотно? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот thefolenangel » 28 Фев 2010, 20:47

Да ето до какво води неправилното формулиране.
Уточнявам, че родителите доброволно са прехвърлили жилището.

Другият ми въпрос, при изгонване от самото жилище тъй като то се води нейно, има ли начин, тя да бъде върната в него, и да кажем извършителят (баща и) "изгонен" от него. И нека приемем, че при това изгонване бащата не нанася физически поражения в/у дъщерята.
thefolenangel
Нов потребител

Мнениеот imhotep » 28 Фев 2010, 21:52

Мен ли искате да ме заблудите, себе си, или публиката, която ще ни чете ?

Обръщам въпросът - А ако не иска да връща даденото - да се примири с положението си на боксова круша и да понася безропотно? 8)

Не е необходимо да е боксова круша, ако наистина е обидена ?! Няма ли чест и достойнство ? Нейните родители ли са това или нечии чужди родители ?

Хипотетично ...
PS Разбира се че ако има нотариален акт на имота само на нейно име може да ги изхвърли ! Само, че ако е дарение, то може да се оспори. Смее ли да ги изхвърли? :mrgreen:
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Адвокат!

Мнениеот Гост. » 28 Фев 2010, 22:12

Разбира се че ако има нотариален акт на имота само на нейно име може да ги изхвърли ! Само, че ако е дарение, то може да се оспори. Смее ли да ги изхвърли?

КНА е ненужен.
Отмяна... :wink: според мен няма да е успешна, но при тази лаконичност- толкова.

Всъщност, напускам темата, защото отговор съм дала в първият си пост. 778 е посочила относимият НА. Толкова с хипотетичните реалности. Семейства не създавам!
Приятна вечер.

п.п. И аз препоръчвам да се говори. Тишината в едно семейство...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот thefolenangel » 01 Мар 2010, 23:46

Благодаря на всички за отговорите!
thefolenangel
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 02 Мар 2010, 00:11

imhotep написа:PS: Под Социопат се разбира, човек, който с лекота лавира с човешки чувства и стойности, сменяйки си различни маски, в своя егоистична изгода, във вреда на другите !

Грешка!
Под Социопат се разбира ... inspectora :lol: :lol: :lol: /отворете тълковния речник на БАН и ще видите ;) /
inspectora
Активен потребител

Назад към Семейни казуси