Здравейте хора.
Опитвам се да разбера къде е проблемът и как да се справя.
От 2004 се развеждах 4 години в Добрички районен съд. http://spiral.ludost.net/razvod/
Сега делото за делба във Варненски районен съд започва много да напомня делото за развод и за това, ако някой има какво да сподели по въпроса ще се радвам.
Хронология:
Подадена Искова молба за делба на имотите семейна собственост подадена в ъв Варненски районен съд 23.07.2008 г. (Единият имот е във Варна, другите Добрич, Свищов и Елена)
Съдия Нела Кръстева иска уточнения по документите за имотите от моят представител адвокат Християн Христов (от Добрич) на два пъти . Получава исканата информация.
Разпореждане от съдията да се впише исковата молба по местата на имотите в местните агенции по вписванията. 28.05.2009 г.
Първо моят адвокат ме прати в София да ги впиша , но се оказа, че не може така.
Вписване на исковата молба - последно на 3.10.2009 г.
Определяне дата за първо дело 19.02.2010 г.
Явявам се аз от София във Варна , водя и свидетел .
Съдията 15 минути преди определеният час в призовката и на сайта казва на адвоката , че не били конституирани двама души , кото се водят в съсобствност на парцела в Свищов. И дело няма.
Не ми е ясно колко време трябва на съдията за да определи какви документи са нужни ?
Правилно ли е в тези времена на възможност за всякаква комуникация да пътуват 2 души от София до Варна за нищо ?
Има ли конструктивно решение за мен ? Друг адвокат или съдия ? Вече съм се родила в България и си я харесвам само със съдебната ситема нещо не се получава.
Какво мислите вие хора.
И друго се чудех, когато обикалях да вписвам исковата молба . Има електронен кадастър и въобще се създаде информационна база , дали не може съдът по служебен ред да се свързва със службите по вписванията и обществените бази данни ? Звучи ми разумно.
Маргарита
- Дата и час: 17 Дек 2024, 12:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся обективно мнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Търся обективно мнение
Предизвикахте интересът ми по една причина.
Мисля да пропусна коментарите, но се сещам за едно съдебно дело, инициирано от част от родицата ми ( щото съм им далеч и не проявих нужния разум преди две години, а те пък, милите , от лакомия за апетитен наследствен софийски имот / леле, колко ми е познато / са оцапали здраво нещата- почти непоправимо) наели колега. Принципно- абсолютно правилен подход.
Ала само до тук. Хубава работа, не че ми е до хонорарът му, който дори не е малък, но някъде нишката се скъсала. Втурнал се народа да подава иск - без да проучи историята на имота, без да събере нужните относими писмени доказателства въз основа на които да прецени- какво точно ще иска, от кого ще го иска, срещу кого ще насочи искът си... ( основни стъпки в работата ни).
С ГПК нов съдебното производство си е като спринт. Не може да спринтираш, ако не си се научил да ходиш. Логично.
Вече съм сериозна! Някои неща, еле в съдебните дела, се правят априори, не пост фактум. Нишката и при вас се е скъсала, но все пак тази делбица е възможно и да няма съдбата на бракоразводното ви дело.
Според мен няма да минете само с това дело( във Варна)- ще ви се отворят още две дела.
Мисля да пропусна коментарите, но се сещам за едно съдебно дело, инициирано от част от родицата ми ( щото съм им далеч и не проявих нужния разум преди две години, а те пък, милите , от лакомия за апетитен наследствен софийски имот / леле, колко ми е познато / са оцапали здраво нещата- почти непоправимо) наели колега. Принципно- абсолютно правилен подход.
Ала само до тук. Хубава работа, не че ми е до хонорарът му, който дори не е малък, но някъде нишката се скъсала. Втурнал се народа да подава иск - без да проучи историята на имота, без да събере нужните относими писмени доказателства въз основа на които да прецени- какво точно ще иска, от кого ще го иска, срещу кого ще насочи искът си... ( основни стъпки в работата ни).
С ГПК нов съдебното производство си е като спринт. Не може да спринтираш, ако не си се научил да ходиш. Логично.
Вече съм сериозна! Някои неща, еле в съдебните дела, се правят априори, не пост фактум. Нишката и при вас се е скъсала, но все пак тази делбица е възможно и да няма съдбата на бракоразводното ви дело.
Според мен няма да минете само с това дело( във Варна)- ще ви се отворят още две дела.
Последна промяна poli_g на 01 Мар 2010, 01:07, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Аз пък изобщо няма да питам кой, какво и защо - всичко е от ясно по-ясно.
Уважаема г-жо,
Не ви стигат цилиндрите да изкачите сама този баир! Това за Ваше сведение. Друг е въпросът, че сте сгрешили и посоката. Дълбоко се съмнявам, че сте наели адвокат. Кой знае какъв "специалист" Ви консултира. Описанието на две от стъпките които сте осъществила сама, подкрепя моите съждения.
Жал ми е понякога и за самите съдии. Те хорицата с какво са виновни, та трябва да понасят такива изтъпления... от самодейци.
Уважаема г-жо,
Не ви стигат цилиндрите да изкачите сама този баир! Това за Ваше сведение. Друг е въпросът, че сте сгрешили и посоката. Дълбоко се съмнявам, че сте наели адвокат. Кой знае какъв "специалист" Ви консултира. Описанието на две от стъпките които сте осъществила сама, подкрепя моите съждения.
Жал ми е понякога и за самите съдии. Те хорицата с какво са виновни, та трябва да понасят такива изтъпления... от самодейци.
-
Melly - Старши потребител
Да бяхте прочели поста - там пише имената и на адвоката и на съдията.
Разбира се, че съм наела адвокат.
Колкото до "делбицата" - аз от 2003 г. живея на квартира. Тогава бях на 48 години.
Тук следва разумният въпрос " Защо плащам данъци и подкрепям един държавен апарат, който с нищо не ме подкрепя?" И горкичките съдии , който в името на народа пишат глупости.
Всички са хора - важно е какви.
Разбира се, че съм наела адвокат.
Колкото до "делбицата" - аз от 2003 г. живея на квартира. Тогава бях на 48 години.
Тук следва разумният въпрос " Защо плащам данъци и подкрепям един държавен апарат, който с нищо не ме подкрепя?" И горкичките съдии , който в името на народа пишат глупости.
Всички са хора - важно е какви.
- spiralka
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|