начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Права върху наследство при промяна на името

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права върху наследство при промяна на името

Мнениеот paruchev_ » 04 Мар 2010, 22:04

Искам да попитам за конкретен случай, баща е осиновил дъщеря, по-късно той умира. Детето променя имената си, в този случай тя губи ли права от възможно наследство, при положение,че бащата има своя дъщеря?
paruchev_
Потребител

Re: Права върху наследство при промяна на името

Мнениеот nksuccess » 04 Мар 2010, 23:30

Доказва се с ЕГН. Няма проблем
nksuccess
Потребител

Мнениеот Гост. » 05 Мар 2010, 12:32

Е едното ЕГН само няма да мине, но принципно - още един документ и няма да има проблеми. :wink:

п.п. Парушев, в 4 курс не ги ли знаете тези неща? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 06 Мар 2010, 00:58

poli_g написа:Е едното ЕГН само няма да мине, но принципно - още един документ и няма да има проблеми. :wink:

п.п. Парушев, в 4 курс не ги ли знаете тези неща? :roll:

Поли, имал съм такъв случай и мога да ти кажа, че ако всички дл. лица са си свършили служебната работа след смяната на имената, то в удостоверението за наследници наследника излиза с новото си име.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 06 Мар 2010, 11:34

"Ако"-то е голямо нещо за чиновниците :mrgreen:
nksuccess
Потребител

Мнениеот Гост. » 06 Мар 2010, 14:38

:roll: Молба за удължаване на срока- искам месец и си рекох- " множко ти е, но и по-рано да стане, съдът си знае работата".
Да, ама не! На ЕДНО длъжностно лице му беше нужен точно месец време да напише ( пропускам, че ми затри съдебното удостоверение, а и че вече друго дл.л. ми бе изготвило скицата) - " до адв...... във връзка с Ваше искане отговарям, че имота е УПИ..... съгласно действащ ПУП одобрен със заповед № ... на кмета на общ. ...."
Та и аз да ти кажа- едно длъжностно лице за малко да ми прецака едно дело.
Един месец! Мен ме грозеше прекратително определение- а, познай колко блага бях. 8) Ама и с кеф щях да ги осъдя!

п.п. Пропускам, че си знам правата ( можех да опра до съдебно разрешаване на дилемата, но времето е фактор), че сме малка община и се познаваме, че на колежка затриха книжата по една обстоятелствена( ама и как бързо и ги възстановиха, не е истина :lol: ).
Та така- едно Л, ами всички?!?
Ако всеки си вършеше работата... то и Томас Мор нямаше да напише своята " Утопия".
Гост.
Старши потребител

Мнениеот letlet » 06 Мар 2010, 22:10

За да си свърши длъжностното лице служебната работа, е необходимо то, т.е длъжностното лице да е било уведомено за извършената промяна и съответно тази промяна да се нанесе в регистрите
letlet
Нов потребител

Назад към Семейни казуси