начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

Сложна ситуация, моля за помощ, но не и за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Сложна ситуация, моля за помощ, но не и за съвет

Мнениеот katerinakuch » 08 Мар 2010, 16:40

778899 написа:изобщо не се сърдя :D , просто се дивя!!! ама, аз си знам, ще се учудвам, докато съм жива :D !

това за обогатяването направо разби всичко детско в мен /вече започвам по-несериозно :D /, ако имате предвид издръжката....то едно обогатяване пада, ум да им зайде!!! :wink:

Аз вече на нищо не се учудвам...
А сега ще Ви пожелая весело изкарване на празника с пожелание за добро настроение и изпълнени с положителни емоции мигове.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 08 Мар 2010, 16:44

:D мерси! бъде щастлива и Вие! и прекрасно посрещане довечера, а и не само днес...! :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот shopov » 08 Мар 2010, 16:45

martinil написа:Здравейте.

Приятелката ми е бременна.
Мисля, че трябва съгласие и на двамата и останалото е егоизъм.
Ядосан съм, няма да й помогна.
Аз не желая детето, какво би могло да ми се случи?
Може ли да ме съди, може ли тя да ми създаде проблеми?
Мога ли да се отказа от нея и детето и .... :|

Аз пък искам да имам дете ама не става ......биология, що не ми дадеш телефона на твойта приятелка, аз ще помогна
shopov
Младши потребител

Мнениеот fani_i » 08 Мар 2010, 23:45

И аз все се каня да не се изумявам, но да цитирам Поли: "Биология...":
"..И то само защото детето е присъдено на тях. При всички положения в материален аспект тези разведени жени са много по-добре от жени, които никога не са сключвали брак."
Катерина, присъждат се разноски, но деца :shock: :shock: Що за израз :?: :!:
Стана ми зле от това словосъчетание...
fani_i
Потребител

глупостта безкрайна търси помощ

Мнениеот Гост. » 09 Мар 2010, 00:09

:roll: :lol: Нямам идея моето име как се озова тук( и се върнах да чета първата страница).

Е, това е. За сетен път установявам, колко истина има в думите на Айнщайн.

п.п. Бегло споменавам, че напоследък тук се пускат теми, за да се съживява форумО. Тази тема, а и денят, чисто календарно, донякъде даде своята лепта. Да им е сладко.

За безкрайностите разни, не е съвет, а просто помощ от един атеист:

Видях прочее, че за човека няма по-добро,
Освен да се радва в делата си;
Защото това е делът му;
.......
Еклесиаст 4
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 09 Мар 2010, 10:34

katerinakuch написа:...не са за жалене от финансова гледна точка, защото получават поотделно от две места - не само от родителя, при когото живеят, но и от другия, при когото не живеят и му ходят на гости, за да си вземат издръжката. Да не говорим и за наследствените права, които ще получат поотделно пак от две места. Ами те са "честити"!!! Друг е въпросът с възпитанието, което ще получат...

На възпитанието, което ще получат, аз лично не виждам какво му е, обаче наистина не знаех, че по 1/2 от две места е повече от единица на едно място. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 09 Мар 2010, 18:03

portokal написа:[

На възпитанието, което ще получат, аз лично не виждам какво му е, обаче наистина не знаех, че по 1/2 от две места е повече от единица на едно място.

Вие може да не виждате, но оставете на заобикалящата ни среда от задължително и не само задължително социално присъствие също да прецени възпитанието на едно дете или на един вече пораснал човек, на когото тепърва му предстои да се бори в живота и да се реализира. Други хора освен родителя също имат право да дават преценка на едно дете. Разбира се, че за родителя собственото дете винаги е най-добро, най-хубаво и т.н., но това не значи, че това мнение задължително трябва да се припокрие с мнението на останалия свят. Детето не бива да се превръща в идол...Проблемът на много български родители е именно, че възпитават децата си едва ли не в усещане, че са непогрешими, идеализират ги, глезят ги. А това след време прави много лоша услуга на детето и на вече порасналия човек.

Още по-лошо става, когато единият родител физически отсъства по време на възпитанието на подрастващия човек и се вижда с него само отвреме-навреме. Другият родител, при когото е детето, колкото и да се старае, по никакъв начин не може да запълни тази празнота.

Много жалко е, когато егоизмът на двама родители, които не могат да се разберат помежду си, рефлектира отрицателно върху детето им за цял живот.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот tino76 » 09 Мар 2010, 19:23

Ако не сте съпрузи не е необходимо официално да се отказваш от каквото и да било. Просто си вдигаш багажа и това е. Това, че тя твърди че ти си бащата нищо не означава. Детето може да е от всеки.
Единственият инструмент с който тя разполага е Иск за установяване на произход от бащата по чл.69 от СК. С иска за установяване на бащинство може да се съединява и иск за издръжка на детето, но привременна издръжка по тези дела не може да се присъжда. За да и присъдят издръжката трябва да докаже, че ти си бащата. Тук се намесват съдебно-медицинските експертизи. Виж обаче какво казва ГПК - Задължение за съдействие
Чл. 333. (1) Страните по дело за произход са длъжни да оказват съдействие при изготвяне на заключението от вещото лице, освен ако изследването е свързано със сериозна или продължителна опасност за живота или здравето им.
(2) Съдът се произнася по отказа за съдействие с определение, което подлежи на отделно обжалване. Когато отказът е правомерен, съдът определя друг метод за изследване на произхода, който не е свързан с посочената опасност.
(3) За получаване на проби посредством методи, при които не се накърнява телесната неприкосновеност, съдът нарежда при необходимост прилагането на подходящи мерки за принуда. Аз лично не се сещам как ще ме накарат да дам "материал" насила :) е освен ако някоя красива адвокатка или полицайка не се погрижи лично :lol: А към иглите имаш страхова невроза и случайно припадаш :) Натривки от устата също няма как да те накарат да дадеш. И като сложиш и огромните разходи по цялата тази процедура просто мацката няма шанс. Така че спи спокойно.
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот Гост. » 09 Мар 2010, 19:43

:roll: :lol: Що лъжеш? При това нахално нагло....

Пък за издръжката ...
Един ден, когато Тино вземе да практикува, а питащият го осъдят ( презумирам, че е биологичния), тогава ще установите, какво се крие под "цялата строгост на закона".
И къде се крие тънката граница на справедливостта, така щото казват, че правото е изкуство на доброто и справедливостта.
До тогава, младежи, приятна вечер.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tino76 » 09 Мар 2010, 19:57

"доброто и справедливостта" хм :lol: Аз нямам намерение да ставам съдия, така че Поли тези неща не ме вълнуват. Моята цел ще бъде да защитя клиента си на всяка цена без значение прав ли е или не.
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот Гост. » 09 Мар 2010, 20:10

tino76 написа:"доброто и справедливостта" хм :lol: Аз нямам намерение да ставам съдия, така че Поли тези неща не ме вълнуват. Моята цел ще бъде да защитя клиента си на всяка цена без значение прав ли е или не.

Ок., но този път, който начерта няма да донесе резултата, който целиш. :)
Конкретно в тази тема...
Доказването не е никакъв проблем, ако и да мислиш така. Не си наясно колко е голям шансът на мацката, и че единственият начин твоят клиент да не плати целия масраф( разноски по производството- ДТ, експертизИ( щото аз да съм ще отпочна с повече от една :P при тези данни) адвокатски хонорар :shock: ... е да не е биологичния баща.
При тези твърдения, от негова страна, че е забременяла от него, май шансовете да отървеш доверителят си са минимални. Да не казвам, че освен всичкото това- издръжката е лихвоносна и се присъжда от дата на завеждане на ИМ.
А за размерите- друг път, че имам по-приятна работа.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tino76 » 09 Мар 2010, 20:30

Поли, поли поли, от теб освен емоции не съм прочел нито един юридически факт, който да подкрепя твърденията ти. Експертизите са 4 не 5 не 6, 4.
И защо си мислиш, че той твърди,че тя е бременна от него, той е написал във форума, че приятелката му е бременна, но никъде не се казва, че е от него. Но нали се сещаш, че ако се стигне до процес твърденията му ще бъдат формулирани по подходящ начин за да не стигат някой "юристи" до предварителни, пристрастни изводи, водещи до предрешен резултат.
Както и да е тези дела са твърде лични, бавни, скъпи и съдебните експертизи не са абсолютно основание за установяването на бащинството. От голяма важност са свидетелските показания, така че пича, отворил темата, от сега да почва да мисли по въпроса за "подходящите" свидетелски показания :lol: :wink:
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот Гост. » 09 Мар 2010, 21:56

:roll: :) Има лесно разрешение проблемът ти - не ме чети.
Един добронамерен съвет- спри филмите.
Успешна сесия, колега. :)

п.п. Имаш неправилни очаквания- това не е студентско упражнение, че да играя ролята на ищец, ведно с цялата тежест на доказване. Тези упражнения си остават за университета. При реален казус, до тук си виждам хонорар в размер на 1100лв, а по параграф 3- 3300. Когато ми ги платиш- ще ти обяснявам.

п.п.п. Не опитвай, следващият път, да ми изо-п-а-ч-а-ваш думите и да ми се катериш по гърба. Благостта има граници.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот imhotep » 10 Мар 2010, 00:14

Тино, над закона стои справедливостта, ако нИ знаИш ! Затова има съдии. Ако си се научил да заблуждаваш баба си, при 'тех номера нема да мине ...
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост. » 10 Мар 2010, 05:33

tino76 написа:.....
Единственият инструмент с който тя разполага е Иск за установяване на произход от бащата по чл.69 от СК. С иска за установяване на бащинство може да се съединява и иск за издръжка на детето, .....

Глупости.

Заличавам си примерния петитум, така щото и да ти се напише иска, Тино, пак няма да схванеш същината.

Катерина, мила, не е нужно да ми натрисате вашата истина.
Аз моята съм открила между редовете.
Последна промяна poli_g на 10 Мар 2010, 15:42, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tino76 » 10 Мар 2010, 13:11

поли, поли пак много приказки и нищо съществено. Дай боже такива адвокатки в съда да срещам :)
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот razli4na » 10 Мар 2010, 15:16

tino76 написа: Дай боже такива адвокатки в съда да срещам :)

Внимавай какво си пожелаваш, че голям бой ще отнесеш, като гледам.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 10 Мар 2010, 15:21

tino76 написа:Поли, поли поли, от теб освен емоции не съм прочел нито един юридически факт, който да подкрепя твърденията ти. Експертизите са 4 не 5 не 6, 4.
И защо си мислиш, че той твърди,че тя е бременна от него, той е написал във форума, че приятелката му е бременна, но никъде не се казва, че е от него. Но нали се сещаш, че ако се стигне до процес твърденията му ще бъдат формулирани по подходящ начин за да не стигат някой "юристи" до предварителни, пристрастни изводи, водещи до предрешен резултат.
Както и да е тези дела са твърде лични, бавни, скъпи и съдебните експертизи не са абсолютно основание за установяването на бащинството. От голяма важност са свидетелските показания, така че пича, отворил темата, от сега да почва да мисли по въпроса за "подходящите" свидетелски показания :lol: :wink:

Истина е, че питащият никъде в поста си не е написал, че приятелката му е бременна от него. Той е написал, че тя е бременна, че той не желае детето и не иска да и помогне. Никъде действително не се споменава, че питащият е бащата.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 10 Мар 2010, 18:12

За напористият, бъдещ колега, Тино, "с любов"! ( кога успя и на лента да се овековечиш?! :lol: )

ей, т`ва е емоция, кака. :P :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот diaida » 10 Мар 2010, 22:01

Ако детето, след навършване на 16 г. подаде иск за бащинство и спечели делото, какво става с издръжките? Значи ли, че бащата трябва да ги изплати за всички години до навършване на настоящата възраст на детето, или ... :oops: :roll:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси