- Дата и час: 17 Дек 2024, 13:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли баща да спечели родителски права?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли баща да спечели родителски права?
Здравейте.
Със жена ми живеем във западна европа(ЗЕ). Не искам да споменавам страна. Живота нещо не ни потръгна и тя подаде молба за развод през. Аз разбрах че няма да мога да спечеля делото там и затова реших да отида във БГ. Аз веднаха подадох молба за развод тука във БГ и сега се развеждаме едновременно и във БГ и във страната във която живеехме.
Скоро ще има тука дело и моя адвокат ще се мъчи да ми дадат правата на мене. Незнам дали може да се анулира делото във ЗЕ и да важи тука във БГ или ще анулират това във БГ и ще важи това във ЗЕ?
Със жена ми живеем във западна европа(ЗЕ). Не искам да споменавам страна. Живота нещо не ни потръгна и тя подаде молба за развод през. Аз разбрах че няма да мога да спечеля делото там и затова реших да отида във БГ. Аз веднаха подадох молба за развод тука във БГ и сега се развеждаме едновременно и във БГ и във страната във която живеехме.
Скоро ще има тука дело и моя адвокат ще се мъчи да ми дадат правата на мене. Незнам дали може да се анулира делото във ЗЕ и да важи тука във БГ или ще анулират това във БГ и ще важи това във ЗЕ?
Последна промяна zebrata на 27 Мар 2010, 21:58, променена общо 6 пъти
- zebrata
- Младши потребител
Re: Може ли баща да спечели родителски права?
Няма ли никой във този форум който да е вещ във тези теми и да ми каже как биха се развили нещата. Кой има повече шансове, аз или майката.
Последна промяна zebrata на 27 Мар 2010, 21:49, променена общо 1 път
- zebrata
- Младши потребител
zebrata написа:Много искам да ми дадат правата на мене като баща.
Защо???
- sisi19
- Потребител
ако не кажете в коя държава са ви развели няма как да можем да помогнем с нещо
- boiko62
- Младши потребител
Последна промяна zebrata на 27 Мар 2010, 21:50, променена общо 1 път
- zebrata
- Младши потребител
М, дам.... Испания. Две дела, казвате. Трудно ви е положението.
В каква каша сте се забъркали, дано осъзнавате. Вижте някъде из нета казусът, добил общественост Асеновград- еми, ако майчето действа бързо животът ви няма да е розов.
Гепихте детенце и бЕгахте. К`ви сте зрели хора, не разбирам. Това дете е ваш син, а синът ви няма ли си майка?!?
В каква каша сте се забъркали, дано осъзнавате. Вижте някъде из нета казусът, добил общественост Асеновград- еми, ако майчето действа бързо животът ви няма да е розов.
Гепихте детенце и бЕгахте. К`ви сте зрели хора, не разбирам. Това дете е ваш син, а синът ви няма ли си майка?!?
- Гост.
- Старши потребител
Не разбрах. Може ли да повторите?
Последна промяна zebrata на 27 Мар 2010, 21:50, променена общо 1 път
- zebrata
- Младши потребител
Здравейте,
Никой не може да Ви отговори на този въпрос. Бих казал, при добре водено дело и вие може да имате шанс да получите родителските права. Хубавото във Вашия случай е, че сте предприели навременно правилните действия. Не разбрах само дали сте упълномощили адвокат, който да Ви представлява в Испания, или делото се е гледало при условията на връчване и при Ваше отсъствие. Това, което мога да Ви посъветвам е, да не напускате България, сина Ви също да бъде с Вас тук, и при положение, че българския съд постанови решение, в което родителските права се предоставят на Вас, ще имате право да предприемете действията за непризнаване на решението на Испанския съд в България.
Никой не може да Ви отговори на този въпрос. Бих казал, при добре водено дело и вие може да имате шанс да получите родителските права. Хубавото във Вашия случай е, че сте предприели навременно правилните действия. Не разбрах само дали сте упълномощили адвокат, който да Ви представлява в Испания, или делото се е гледало при условията на връчване и при Ваше отсъствие. Това, което мога да Ви посъветвам е, да не напускате България, сина Ви също да бъде с Вас тук, и при положение, че българския съд постанови решение, в което родителските права се предоставят на Вас, ще имате право да предприемете действията за непризнаване на решението на Испанския съд в България.
- freelance
- Младши потребител
Хм..., нямах адвокат.
Могат ли сега да анулират делото във БГ. Кое дело има приоритет? Няма ли някакви европейси закони които определят във такъв случай кое дело има приоритет?
Могат ли сега да анулират делото във БГ. Кое дело има приоритет? Няма ли някакви европейси закони които определят във такъв случай кое дело има приоритет?
Последна промяна zebrata на 27 Мар 2010, 21:51, променена общо 1 път
- zebrata
- Младши потребител
Има регламенти. Къде беше детето при завеждане на делото за развод от страна на съпругата Ви?
- sunrise
- Активен потребител
Когато тя подаде молба за развод ние живеехме. Според европейските регламенти кое дело ще е валидно?
Последна промяна zebrata на 27 Мар 2010, 21:52, променена общо 1 път
- zebrata
- Младши потребител
Искам да знам сериозно. Имам ли някакви шансове да ми даде българският съдия сина ми на мен или изобщо да не се боря повече, защото рано или късно ще ми го вземат със полиция? Да, ако ,,сина ми,, както пишете е само ваш син имате голям шанс, но ако синът ви си има и и майка и ако тя иска сина ви, то тогава шанса е 50% за теб и 50% за нея.
- natalia2003
- Младши потребител
никакви шансове да спечелите дело за род права в българия
- boiko62
- Младши потребител
Е, детето си има майка разбира.
Малко сложно го виждам аз да спечеля. Признавам, сбъркал съм. Но за детето няма нищо. Доколото знам съдиите, не гледат какви са били отношенията м/у двамта и това няма значение при кого ще остане детето. Пак могат да го дадат на мене...
Малко сложно го виждам аз да спечеля. Признавам, сбъркал съм. Но за детето няма нищо. Доколото знам съдиите, не гледат какви са били отношенията м/у двамта и това няма значение при кого ще остане детето. Пак могат да го дадат на мене...
Последна промяна zebrata на 27 Мар 2010, 21:53, променена общо 1 път
- zebrata
- Младши потребител
Тъй като не знаем фактите, само налучкваме, но ми се струва,че просто нашите власти ще се съобразят със съдебното решение в Испания и тук делото ще се прекрати, ицобщо няма да Ви гледат правата, защото делото може би ще се окаже неподсъдно на български съд.
- sunrise
- Активен потребител
А по принцип децата във БГ като са малки, на кого е по вероятно да ги дадат, на майката или също ги дават често на бащата?
Последна промяна zebrata на 27 Мар 2010, 21:54, променена общо 1 път
- zebrata
- Младши потребител
zebrata написа:Когато тя подаде молба за развод, през 2008 и тримата, аз, жена ми и детето живеехме във Испания. Аз заминах със детето за БГ през лятото на 2009, защото видях че във Испания че загубия, понеже имаше много свидетели против мен. А не можах да намеря някой който да ми стане свидетел. А във БГ поне имам 2 свидетели. Според европейските регламенти кое дело ще е валидно?
Предполага се, че вие със съпругата си сте живели в Испания в последните години. Как българи, живущи в България ще свидетелстват за вашите семейни отношения, протекли в голямата си част в чуждата държава.
Известно ли ви е какво принципно означава думата свидетел?
От къде нашите българи ще познават семейните ви отношения, от Скайп ли?!
Последна промяна diaida на 27 Мар 2010, 07:10, променена общо 1 път
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Деца много, ще взема да не се занимавам повече със глупости
- zebrata
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|