- Дата и час: 17 Дек 2024, 13:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изслушване на дете в съд
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
40 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Изслушване на дете в съд
нЕма лабаво, я! ке ги правораздадем тутакси правата!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Ама аз права не обичам да раздавм бе хора - , имам артрит и много ме заболяват краката като раздавам права. - , защото то и раздаването не е лесна работа
- sisi19
- Потребител
Здравейте отново,
много е трудно да се разкаже с няколко думи, но все пак ще опитам.
Когато детето ми беше на 4 години, майката реши, че в България няма бъдеще за нея и замина за чужбина - естествено грижите за детето бяха изцяло и само върху мен. Две години по- късно тя се върна и подаде молба за развод.
Делото продължи доста и въпреки моите усилия детето да остане да живее при мен - съдът прецени, че по-добрия настойник ще е майка му .
Това беше голям стрес за него, тъй като той беше свикнал с мен и не допускаше варианта да живее с майка си.
Прилагам и видео, на което се вижда как майка му идва да го вземе от дома ми и си изпълнява съдебното решение - Вие преценете сами каква майка е и какъв подход използва...!!!
Не е възможно да разкажа всичко - а и ми е доста тежко, спомняйки си какво преживяхме със синът ми!!!
Вече 2 години живее при майка си в друг град - аз ходя да го вземам всяка първа и трета седмица на месеца от петък до неделя, но това не го устройва, както и мен. Често ми задава въпроса- "Кога ще отидем в съда да кажа, че не искам да живея при майка ми, а искам при теб ? Нали вече направих 10 години и мога да вляза в съда ? ". Разказва ми за всекидневните скандали с майка си, как му се кара за всяко нещо, а за съжаление аз немога да му помогна!Наистина е тежко и не го пожелавам на никой да гледаш как собственото ти дете страда и неможеш да му помогнеш!!!
Засега спирам до тук ! Надявам се , че поне малко разбрахте каква е ситуацията .... http://www.vbox7.com/play:d8318cea
много е трудно да се разкаже с няколко думи, но все пак ще опитам.
Когато детето ми беше на 4 години, майката реши, че в България няма бъдеще за нея и замина за чужбина - естествено грижите за детето бяха изцяло и само върху мен. Две години по- късно тя се върна и подаде молба за развод.
Делото продължи доста и въпреки моите усилия детето да остане да живее при мен - съдът прецени, че по-добрия настойник ще е майка му .
Това беше голям стрес за него, тъй като той беше свикнал с мен и не допускаше варианта да живее с майка си.
Прилагам и видео, на което се вижда как майка му идва да го вземе от дома ми и си изпълнява съдебното решение - Вие преценете сами каква майка е и какъв подход използва...!!!
Не е възможно да разкажа всичко - а и ми е доста тежко, спомняйки си какво преживяхме със синът ми!!!
Вече 2 години живее при майка си в друг град - аз ходя да го вземам всяка първа и трета седмица на месеца от петък до неделя, но това не го устройва, както и мен. Често ми задава въпроса- "Кога ще отидем в съда да кажа, че не искам да живея при майка ми, а искам при теб ? Нали вече направих 10 години и мога да вляза в съда ? ". Разказва ми за всекидневните скандали с майка си, как му се кара за всяко нещо, а за съжаление аз немога да му помогна!Наистина е тежко и не го пожелавам на никой да гледаш как собственото ти дете страда и неможеш да му помогнеш!!!
Засега спирам до тук ! Надявам се , че поне малко разбрахте каква е ситуацията .... http://www.vbox7.com/play:d8318cea
- plamenpetkov70
- Нов потребител
Разбрах. Изгледах видеото и въпреки мислите ви - изпълнението на решението е минало почти "нормално".
Пропуснал сте си шанса при развода- сега, и при тези факти, които излагате- според мен няма да ви присъдят правата. Но, не пречи да опитвате.
Мнението на детето е относително важно, но само то, няма да стигне.
Все пак успех.
п.п. Не сте длъжен да си разказвате живота. Не се поддавайте на провокации.
Пропуснал сте си шанса при развода- сега, и при тези факти, които излагате- според мен няма да ви присъдят правата. Но, не пречи да опитвате.
Мнението на детето е относително важно, но само то, няма да стигне.
Все пак успех.
п.п. Не сте длъжен да си разказвате живота. Не се поддавайте на провокации.
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте г-не,
Не случайно питах да разкажете нещо за детето си. Но в разказа ви няма нищо за него. Същият е насочен единствено и само срещу майката.
Останалото дали това е така или не никой не може да каже. Клипа ви също не потвърждава думите ви.Нормално е при една такава обстановка детето да иска да ви види. Единственно за което сте прав , че това е стрес за него. От друга гледна точка за да се достигне до СИ и съпругата ви по този начин да дийде да си вземе детето, значи е срешнала съпротива от ваша страна за доброволно изпълнение на решението. Това че две години сте се грижели за него, то си е ваше задължение. Въпроса е как сте го правили. От друга стърана думите - "Кога ще отидем в съда да кажа, че не искам да живея при майка ми, а искам при теб ? Нали вече направих 10 години и мога да вляза в съда ? ", говорят 2 две неща: 1. Или сам си ги измисляте, 2 или детето е било маниполирано от вас. Няма как едно дете на 10 г да знае с подробности, къде, как и каво трябва да каже, освен ако не му е казано как да постъпи.
Безпорен е факта, че детето е привързано към вас. Но това е нормално
Общо взето с нищо не можахте да ме убедите, че това дете трябва да живее при вас.А това при вашите искания, ще трябва да направите и в съда.
Не случайно питах да разкажете нещо за детето си. Но в разказа ви няма нищо за него. Същият е насочен единствено и само срещу майката.
Останалото дали това е така или не никой не може да каже. Клипа ви също не потвърждава думите ви.Нормално е при една такава обстановка детето да иска да ви види. Единственно за което сте прав , че това е стрес за него. От друга гледна точка за да се достигне до СИ и съпругата ви по този начин да дийде да си вземе детето, значи е срешнала съпротива от ваша страна за доброволно изпълнение на решението. Това че две години сте се грижели за него, то си е ваше задължение. Въпроса е как сте го правили. От друга стърана думите - "Кога ще отидем в съда да кажа, че не искам да живея при майка ми, а искам при теб ? Нали вече направих 10 години и мога да вляза в съда ? ", говорят 2 две неща: 1. Или сам си ги измисляте, 2 или детето е било маниполирано от вас. Няма как едно дете на 10 г да знае с подробности, къде, как и каво трябва да каже, освен ако не му е казано как да постъпи.
Общо взето с нищо не можахте да ме убедите, че това дете трябва да живее при вас.А това при вашите искания, ще трябва да направите и в съда.
- sisi19
- Потребител
Предполагам, че това е Ваше мнение по въпроса.
От юридическа гледна точка добре се изразявате и Ви пожелавам успех, ако се изявявате в тази област!
Не виждам какъв е смисъла да си измислям някакви неща - ако на Вас това Ви е практика - на мен -НЕ! Желая Ви успех и съжалявам, че споделих толкова лични неща пред непознати хора!
От юридическа гледна точка добре се изразявате и Ви пожелавам успех, ако се изявявате в тази област!
Не виждам какъв е смисъла да си измислям някакви неща - ако на Вас това Ви е практика - на мен -НЕ! Желая Ви успех и съжалявам, че споделих толкова лични неща пред непознати хора!
- plamenpetkov70
- Нов потребител
sisi19 написа:говорят 2 две неща: 1. Или сам си ги измисляте, 2 или детето е било маниполирано от вас. Няма как едно дете на 10 г да знае с подробности, къде, как и каво трябва да каже, освен ако не му е казано как да постъпи.
В този ред на мисли не смятате ли ,че законодателят е бил манипОлиран когато е дал равни права на жените, и те да се опитват да правят всичко онова което може един мъж. Безспорен е факта, че и на жените им се иска да са толко' способни ама на, ни стаа ! Ето днес са равнопоставени, но по отношение на способностите, са си жени ...
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
plamenpetkov70- нямах за цел да ви обидя, а да ви насоча към някой неща. Но щом не можете да ги видите в поста ми - то то си остава ваш проблем.
imhotep - що се отнася за действието "манипулация", то то е на всякъде, дори и в закона (хммм, най-вече).
[В този ред на мисли не смятате ли ,че законодателят е бил манипОлиран когато е дал равни права на жените, и те да се опитват да правят всичко онова което може един мъж. Безспорен е факта, че и на жените им се иска да са толко' способни ама на, ни стаа ! Ето днес са равнопоставени, но по отношение на способностите, са си жени ... *]
Относно въпроса ви - не, не мисля. И за какви способности става въпрос???
imhotep - що се отнася за действието "манипулация", то то е на всякъде, дори и в закона (хммм, най-вече).
[В този ред на мисли не смятате ли ,че законодателят е бил манипОлиран когато е дал равни права на жените, и те да се опитват да правят всичко онова което може един мъж. Безспорен е факта, че и на жените им се иска да са толко' способни ама на, ни стаа ! Ето днес са равнопоставени, но по отношение на способностите, са си жени ... *]
Относно въпроса ви - не, не мисля. И за какви способности става въпрос???
- sisi19
- Потребител
Ми, да! Асистирана репродукция.
Е, генетиката стигна до там, че е възможна фертилизация и без сперматозоиди, т.н. партогенеза е възможна, според японци, още от 2004г.
Имхотеп?
п.п. Ако изключа художественият образ, който изигра Шварценегер- обратната хипотеза ми е неизвестна.
Е, генетиката стигна до там, че е възможна фертилизация и без сперматозоиди, т.н. партогенеза е възможна, според японци, още от 2004г.
Имхотеп?
п.п. Ако изключа художественият образ, който изигра Шварценегер- обратната хипотеза ми е неизвестна.
- Гост.
- Старши потребител
уауу ама че сте люти , малко да си понапиша некоя истина и ме режете като кисела краставичка. Станах вуйче , а наздраве !!!! Имам племенница
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
imhotep написа:уауу ама че сте люти , малко да си понапиша некоя истина и ме режете като кисела краставичка. Станах вуйче , а наздраве !!!! Имам племенница
Хеиии, да ти е жива и здрава. Ама ти в този час и в този празник, какво правиш тук бе човек. Я сядай на масата и вдигай наздравица. То нашите дискусии кой крив , кой прав, край нямат.
Честито. Ха наздраве. Най се радвам хей на такива новини.
- sisi19
- Потребител
imhotep написа:уауу ама че сте люти , малко да си понапиша некоя истина и ме режете като кисела краставичка. Станах вуйче , а наздраве !!!! Имам племенница
Обичам бебоците!
Да Ви е жива и здрава и само да Ви радва.
Поздравления за майката и наздраве на бащата!
п.п. Обичам и краставички, а теб те харесвам покрай комуникацията ни за "опърничавата".
Това, че е от женски пол да не те разочарова, вуйчо.
- Гост.
- Старши потребител
доколкото разбирам вие не живеете в Търново и това е трудната част-делото ще се води там и за вас работата ще е трудна но не и невъзможна Аз мисля че полът мъжки може да наклони везните ако наистина докажете че ще се справяте с детето, но също така и мисля че като първа стъпка може да опитате да промените режима на срещи като го направите по-разширен, например всяка събота и неделя така ще видите накъде отиват нещата и дали съдът е склонен да приеме и вас като достатъчно отговорне и добър родител.
да не забравяме че ще има и социален доклад който вероятно ще бъде на страната на майката и също понякога решава изхода от делото.
В общи линии борбата за детето е борба да докажете че майката не полага грижи и се правят някой гнусни номера-например пишат се жалби и сигнали до ДСП, нажежава се напрежението при майката и там винаги можа да се открие някой проблем. Ако смятате, че това си струва, може да го подхването, ако все пак вътрешно вярвате че майката може да се справя, то не си струва, скоро след няколко години ще видите че вече никой няма да може да накара сина ви да живее където не желае
да не забравяме че ще има и социален доклад който вероятно ще бъде на страната на майката и също понякога решава изхода от делото.
В общи линии борбата за детето е борба да докажете че майката не полага грижи и се правят някой гнусни номера-например пишат се жалби и сигнали до ДСП, нажежава се напрежението при майката и там винаги можа да се открие някой проблем. Ако смятате, че това си струва, може да го подхването, ако все пак вътрешно вярвате че майката може да се справя, то не си струва, скоро след няколко години ще видите че вече никой няма да може да накара сина ви да живее където не желае
- pitasht
- Активен потребител
pitasht написа:В общи линии борбата за детето е борба да докажете че майката не полага грижи и се правят някой гнусни номера-например пишат се жалби и сигнали до ДСП, нажежава се напрежението при майката и там винаги можа да се открие някой проблем. Ако смятате, че това си струва, може да го подхването, ........
Аууу, това кой го казва: АдВоКаТ или СъДиЯ
- sisi19
- Потребител
какво се правите на невинни, все едно не сте част от схемата-нали знаете, че адвокати в рая няма. При упражняване на род.права се правят гнусотии-борбата за детето винаги е такава и бракоразводните дела са такива и не е необходимо да си адвокат или съдия за да го знаеш, дори самите адвокати като се развеждат помежду си правят така. можехте и да прочете края на написаното, а не да болдвате само част от текста, предполагам че сте света вода ненапита и никога не сте правили номерца на другата страна със законни методи тогава вероятно и дело нямате спечелено, защото в залата всичко си е театър
- pitasht
- Активен потребител
искате упражняването на родителските права от съпругата си спрямо детето за себе си обърнете се към адвокат
форумът няма да ви помогне и се заредете с търпение
има възможност, но ви трябва адвокат
форумът няма да ви помогне и се заредете с търпение
има възможност, но ви трябва адвокат
- boiko_62
- Потребител
sisi19 написа:pitasht написа:В общи линии борбата за детето е борба да докажете че майката не полага грижи и се правят някой гнусни номера-например пишат се жалби и сигнали до ДСП, нажежава се напрежението при майката и там винаги можа да се открие някой проблем. Ако смятате, че това си струва, може да го подхването, ........
Милинко - имаш бан от бг мама и се подвизаваш тук ли вече.Все така злобна и неграмотна.Казвал съм ти много пъти всичко идва от теб - отвътре.Вътрешния ти свят е огледало на взаимоотношенията с хората.Така че ... дерзай
- polon
- Нов потребител
polon написа:sisi19 написа:pitasht написа:В общи линии борбата за детето е борба да докажете че майката не полага грижи и се правят някой гнусни номера-например пишат се жалби и сигнали до ДСП, нажежава се напрежението при майката и там винаги можа да се открие някой проблем. Ако смятате, че това си струва, може да го подхването, ........
Милинко - имаш бан от бг мама и се подвизаваш тук ли вече.Все така злобна и неграмотна.Казвал съм ти много пъти всичко идва от теб - отвътре.Вътрешния ти свят е огледало на взаимоотношенията с хората.Така че ... дерзай
Ха, ха. А ти всъщност кой си??? Мили мой, мили мой.....
В последно време доста птици станаха на клона. Преди известно време, някой беше се назовал с ника ми тук, после имаше пак някакви такива закачки, сега пък ти. Ама що ме следите бе хора , а не си гледате спокойствието и живота.
Не се правете на дедективи, ами спете спокойно. Вечер като се върнете в къщи гушнете жената, детето, любовника/цата и прочее, вместо да се занимавате с мен.Повярвайте ми, първото ще ви донесе много повече благодат от колкото да ме издирвате 24 часа по сайтовете. Е това ако не е болестно състояние и разновидност на психопатията......
- sisi19
- Потребител
Прочетох въпроса Ви и всичко друго, което сте казал тук. Изгледах и клипчето с майката. Позволявам си да изкажа мнение по Вашата тема с ясното съзнание, че тя е твърде лична за Вас и с единственото намерение да Ви бъда полезна. Истината е, че, и като родител, и като адвокат, не мисля ,че дело за упражняването на родителските права е най-доброто решение в случая. Винаги съм мислила, че щом се стига до съдебната зала, то това означава, че в някаква степен вече съм се провалила в защитата на моя клиент. В такива случаи, когато става въпрос за лични отношения и за деца, това важи в още по-голяма степен. Най-доброто и за детето Ви, и за Вас самия е то да се чувства добре. Въпросът тук не е толкова при кого да живее то, колкото до това, където и да се намира, да е щастливо и да чувства сигурност и увереност, която да идва и от двамата му родители. Така че, ако желанието Ви е да осигурите най-доброто за Вашето дете и, ако наистина се трогвате при всеки разговор с него, то сте длъжен не да водите дела, а да дадете всичко, което зависи от Вас, за да бъде детето Ви щастливо. Разберете, просто сте длъжен да намерите начин да се разберете с майката и двамата да накарате детето си да повярва, че все още сте неговите грижовни майка и баща, независимо кой къде се намира. Вие можеше и да не сте разведени, а да сте разделен по други, обективни причини (например работа в чужбина, командировка и т.н.) и тогава нямаше и да мислите за съд. Важното е детето да е убедено, че и майка му , и баща му, са останали такива за него и след развода и са пълнозначни като негови родители, независимо кои къде живее. Не драматизирайте случай, защото абсолятно никой няма полза от това. Просто бъдете до сина си във всяко едно отношение, та макар и от разстояние. Детето скоро няма да живее с никой от Вас, но това не Ви прави по-малко родители. Някои деца от 5-6 клас учат в друго населено място , далеч от родителите. Затова по-важното е не кой къде е, а да внушите на детето, да го накарате да чувства и да вярва, че Вие сте неговите майка и баща и че каквото и да става, това няма да се промени. Чувствата на детето Ви, това е най-важното. И, ще си позволя да го кажа, това, което детето Ви е изживяло, когато е било отведено от майка си, е до известна степен и Ваш провал като баща. Трябвало е, бил сте длъжен да направите така, че това, което съдът е постановил, така или иначе, да бъде възприето безболезнено от детето Ви, а не да се правят повокиращи сцени, които да докажат на някои си, че майката е лоша. Детето Ви със сигурност няма полза от това майка му да е лоша. Добрият родител за мен е не този, които се бори със зъби и нокти в съда за присъждането на родителските права, а този, който прави детето си щастливо. В края на краищата е възможно и двамата бивши съпрузи да са добри родители, но детето, все пак, трябва да живее при единия, нали. Това не би трябвало да означава, че другият следва да започне да изтъква всевъзможни доводи срещу бившия си съпруг, само и само да докаже колко лош родител е той. Това не е борба за детето. Детето не е вещ, не е и купа от турнир, за която да се борим като на състезание!Дано ме разберете правилно. Аз не заставам срещу Вас. Опитвам се да Ви обясня какво според мен е най-доброто за детето, а то не е да дава показания пред съда и да бъде принуждавано да избира между майка си и баща си. Това ще бъде поредната голяма травма за него. Разбира се, тези дела си имат своя смисъл в случаи когато родителят, на когото детето е оставено, е наистина лош родител или има и други особености. Но ако въпросът е просто в това къде да живее детото, мисля, че не отговорът на този въпрос е същественият за щастието на сина Ви. Дано да съм Ви била полезна. Желая Ви успех и мъдрост!
- Nala6
- Младши потребител
Здравей plamenpetkov70!Много бих искал да се свържа тук, чрез форума с теб, но за съжаление личните ти съобщения не са активирани!
Намирам се в подобна на твоята ситуация човек и затова искам да обменя информация с теб!Та ако желаеш дай някакви твои координати!
Видях късно поста ти не за друго, а защото се бях зарекъл да не влизам вече тук, тъй като, както виждаш и твоята тема са я оплескали хора, които са далече от страданията ти - твоите, но най-вече на детенцето ти!С изключение на един-два смислени отговора, другото е ........!
Това е!Ако все още влизаш тук, дай някакви координати!
Намирам се в подобна на твоята ситуация човек и затова искам да обменя информация с теб!Та ако желаеш дай някакви твои координати!
Видях късно поста ти не за друго, а защото се бях зарекъл да не влизам вече тук, тъй като, както виждаш и твоята тема са я оплескали хора, които са далече от страданията ти - твоите, но най-вече на детенцето ти!С изключение на един-два смислени отговора, другото е ........!
Това е!Ако все още влизаш тук, дай някакви координати!
- a4444x
- Младши потребител
40 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|