начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

осиновяване на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

осиновяване на дете

Мнениеот anton760403 » 05 Апр 2010, 14:56

здравейте ! Женен съм за жена извън евро съюза която има дете от предишна връзка с лице с което не е имала брак.По тяхните закони когато не е имало брак между тях и не е имало заявление от двете страни като бащино име на детето се вписва име по желание на майката а полето не остава празно и не се пише ( баща нейзвестен ) като за фамилия на детето се вписва фамилията на майката.Проблема е ,че по нашите закони било,че когато полето за бащинство е запълнено значи детето има баща. Жена ми не го знае къде е това лице (биологичния баща)защото след забременяването той я напуска. Лице с такова име няма защото малкото име е на биологичния баща а фамилията е нейната,така че дори и да се открие лицето освен ДНК по друг начин не се сещам как може да се докаже,че това е баща му когато няма съответствия на имената.Живеем в българия почти година вече и го обичам това дете и искам да му бъда законен баща.Жена ми чака скоро второ детенце и не след дълго ще получи постоянно пребиваване в страната.Детенцето е на 3 годинки.Моля ако някой знае адвокат или има някаква идея по моя въпрос нека да пише. Благодаря на всички!
anton760403
Нов потребител

Re: осиновяване на дете

Мнениеот sunrise » 06 Апр 2010, 13:51

Проблемите са Ви много,а не само да намерите бащата.
Първо, не знам от къде е майката , но освен ако не е от Бургунди или нещо такова, ми се струва малко съчинена историята за второто и третото име.Да не говорим, че като изключим братята руснаци, май-май други с три имена не се сещам да има.
Освен това, детето не е български гражданин, как смятате да го осиновите точно? Осиновяването му, дори да е допустимо , ще се урежда по отечественият му закон, не по българския, а той ако действително предвижда всеки да си пише детето на когото му скимне, ще има начини да уреди и осиновяването.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси