начало

Пленумът на ВАС отново не издигна кандидат за председател на съда Пленумът на ВАС отново не издигна кандидат за председател на съда

Развод,Права,Последствия

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод,Права,Последствия

Мнениеот stojan29 » 13 Апр 2010, 21:47

Здравейте,
Не наскоро бях пуснал подобна тема,но от тогава се случиха много неща,които промениха почти изцяло обстановката!
Баща ми,който в момента отговаря и се грижи за нас (мен и брат ми )ме попита нещо...
"Запитай някой адвокат или уродиран по темата човек в форума,следното.
Сега,когато майка ти ни напусна(не желае да прекара остатъка от живота си с нас) и вече се изминаха 4 месеца и малко,какво трябва да правим,защото не искам да влагам 3 заплати в един единствен развод... и то по съгласие.Питай също дали има определен срок от време в което тя да не живее с нас,след който например да дойде представител от "Отдел За Закрила на Детето" и да даде някакво решение на проблемите ни.Изобщо ... как трябва да постъпя,защото няма да се разболявам и да си троша нервичките."
Ето,запитвам ви и...който може да ми помогне,да действа :) :) :) !
..а и искам да допълня,че просто искаме спокойствие.Готови сме да живеем отделно от нея(заедно с баща ни,а и забравих да отбележа че брат ми е по-малък - 7г. от мен -16 г.)
stojan29
Младши потребител

Re: Развод,Права,Последствия

Мнениеот laridii » 13 Апр 2010, 22:28

Няма нужда да влагате пари в развод щом не искате,да си стоят женени във висящо положение много хора така си живеят с години. Отделна тема е какви неприятности може да породи това на по-късен етап, например в случая на смърт на единия съпруг другия, с когото са разделени, но не разведени ще го наследи, или пък съпругата може да си роди друго дете и то да носи имената на съпруга й, защото макар и не негово, то е родено по време на брака и т.н. и т.н. Нека сам баща Ви прецени, дали такива усложнения са по-евтини от 3 заплати.
Няма друго решение на проблемите Ви освен един развод и разводът ще Ви го даде съда, не Закрила на детето. Служителите от закрила на детето не са магьосници, а обикновени хора, те ще се появят при развода, за да изготвят социален доклад за условията, при които жвиеят децата от брака и при кой от двамата родители да останат. Вие доклокото разбирам сте на 16 г., поради което няма да представялвавате особен интерес за тях, те по-скоро ще желаят да говорят с малкото дете.
laridii
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Апр 2010, 22:42

Магьосници има, макар и не всеки ден. Въпросът е наистина, дали не трябва дасе запази нещо от живота ви съвместно със семейството, защото другото са глупости, грешки, обедняване на имоти и както е казал бащата - три заплати нахалост.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот namakak » 14 Апр 2010, 01:03

А майка ви какво ви съветва?Защо е избягала милата..
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот stojan29 » 14 Апр 2010, 21:59

Еми ... благодаря Ви много,че ми отделихте няколко минутки :) :P
Ще видим как ще се подредят нещата.В крайна сметка СЪДА РЕШАВА ВСИЧКО !
stojan29
Младши потребител

Мнениеот stojan29 » 14 Апр 2010, 22:15

а и да ви попитам...
ИМА ЛИ НЯКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ЩЕ ПОДАДЕ МОЛБАТА.Става въпрос дали ,на този който подаде молбата ще му излене по-скъпо.В крайна сметка всичко се опира до парите ... ЗА ОГРОМНО СЪЖЕЛЕНИЕ ! ;[
stojan29
Младши потребител

Мнениеот A.Pato » 15 Апр 2010, 10:06

На първо място трябва да ни кажете дали планирате развод по взаимно съгласие, или по вина, за да можем да сме Ви полезни.
A.Pato
Потребител

Мнениеот stojan29 » 15 Апр 2010, 14:47

По взаимно :)
stojan29
Младши потребител

Назад към Семейни казуси