начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

привеждане в съответствие на ПУП

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

привеждане в съответствие на ПУП

Мнениеот sunsheineli » 21 Апр 2010, 20:26

бих искала да помоля за мнение по следния казус:имаме урегулиран поземлен имот,след влизане в сила на нов ПУП и съотетно изменение границите на същия имот,трябва да се извърши процедура по привеждане в съответствие .как става това?какви са необходимите документи и към кого трябва да се обърна
sunsheineli
Нов потребител

Re: привеждане в съответствие на ПУП

Мнениеот julyanvonemona » 21 Апр 2010, 22:59

В ЗУТ няма такъв лексикален израз наречен привеждане в съответствие с ПУП
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 21 Апр 2010, 23:10

Питащата има предвид уреждане на сметките по регулация и прилагането на ПР. Терминологията на ЗУТ понякога, но не винаги намира допирни точки с говоримия официален език в тази държава.
Не е сложна процедурата, но е много различна в зависимост от поводите и причините за промяна в имотните граници.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Апр 2010, 23:27

Ни най-малко не оспорвам казаното от теб magodeoz, но съгласи се че и аз не съм длъжен да се превръщам в криптоаналитик, въпреки че се досетих че става въпрос най-вероятно за последствия от §8 ПР на ЗУТ.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот sunsheineli » 22 Апр 2010, 11:14

в ЗУТ е употребено:....имоти да бъдат поставени в съответствие със съществуващите граници на поземлените имоти......
сега след като уточнихме терминологията ще получа ли и решение на проблема
sunsheineli
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Апр 2010, 11:34

Както и предполагах въпроса се отнася до последиците настъпили като следствие от §8 ал.1 и ал.2 ПР на ЗУТ. Там обаче има 3 отделни точки избирането на която и да е от тях като модел за действие е въпрос на конкретно мислене - често пъти до размера на малка академична студия. Общото при всички е че ще се наложи изменение на ПУП. Това от своя страна предполага да наемете правоспособен по смисъла на ЗКАИИП (но!) и знаещ архитект,а ако архитекта е само правоспособен, трябва да наемете и знаещ адвотат, а ако и двамата не са знаещи, трябвада наемете Господ Бог!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот sunsheineli » 22 Апр 2010, 12:18

а няма ли варянт да се извърши от самата община?
sunsheineli
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Апр 2010, 13:56

Беше ама в 2007 го отмениха!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация