начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Купуване на апартамент без складово помещение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Купуване на апартамент без складово помещение

Мнениеот probcho » 25 Апр 2010, 19:17

.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 18:45, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 25 Апр 2010, 20:14

probcho,
От отговора ти долавям, че не си ме разбрал. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Апр 2010, 20:39

probcho,в продаването не интелектуална собственост съм се самоиздигнал и самопризнал до ниво "корифей".
Забележка: Под понятието "нтелектуална собственост" в случая разбирам нещо много по-широко от това което е регламентирано в ЗАПСП и сродния Закон за патетентите за изобретения и др.
В духа на забележката, следва да имаш предвид, че в тази област принципа на "търсене и предлагане" има много специфични измерения.
Тук най-вжният фактор е какво самият ivan1967 като купувач на интелектуалната услуга - в случая набор от логично свързани чалъми - е готов да приеме за необходимо с оглед да излезе от кофти позицията в която е попаднал. В същност въпреки, че препоръчах "преговори до дупка" има някои моменти, при които може да се наложи да се действа и със стратегичестите ядрени оръжия. Целият този комплекс от чалъми за капувача на услугите, може да се изглежда с прекалено висока стойност,за да постигне субектевното си усещане за спокоен сън. Може и точно обратното - да прецени, че пасуването може да размие нещата.
Melly като търговец на интелектуални продукти се опитва, чрез популярната поговорка да внуши страх у van1967 и да му склати главата към взимане на решение. Моето лично опасение е,че това за него може да се окаже пагубно. В един момент под влияние на тази психическа преса може да вземе най неправилното за него решение. За разлика от всички обаче ти възприемаш изречената от Mellyпоговорка в буквалния смисъл. Помисли малко
Последна промяна julyanvonemona на 25 Апр 2010, 21:39, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 25 Апр 2010, 21:31

Някои от нарисуваните в тази тема апокалиптични картини изглеждат повече като бутафорни декори. Да не излезе и целокупният арсенал от стратегически оръжия "на папура дръжки"?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Апр 2010, 22:01

magodeoz, ако не друго поне не сте дете. Сам може да си отговорите!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот fbr65 » 25 Апр 2010, 23:54

Melly написа:Аз се чудя и на двамата ви - на теб, julyanvonemona, и на anserk, като държа да подчертая и вметвам, че към вас изритвам дълбоко уважение като към професионалисти във вашата си област.

Аз също изпитвам уважение към тях, и не мога да разбера, Вие какво имате против, те да изразят мнение. Направих си труда, да разгледам мненията Ви назад, и повярвайте, в 60 % от тях давате съвет да си намерим краставичар, който да е неотлъчно с нас. Но понеже, ние не купуваме краставици всеки ден, даже не знаем как изглеждат, искаме да ги видим поне на външен вид. Как да повярваме на краставичаря до нас ,че е добър краставичар, и не иска да ни пробута своята крива краставица, като нямаме база за сравнение. Повярвайте ми, julyanvonemona и anserk вдъхват повече доверие и респект, като се опитват да внесат яснота в положението, което е изпаднал човека. С това което правите, ако мислите че помагате на гилдията си, определено грешите. Не бих се доверил на краставичар, който търси възмездие за всяко свое движение.
fbr65
Потребител

Мнениеот probcho » 26 Апр 2010, 00:23

.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 18:49, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот anserk » 26 Апр 2010, 01:40

probcho написа:Казуса поставен в тази тема меко казано е абсурден!...
....В основата на всичко лежи "факта", че юриста в банката ( вкл. нотариуса, с който действат) излезе най-големия стожер на спазването на ЗУТ!....
Прав си! Тук е абсурда на казуса - банката с нейните "юристи" и "нотариус"! :oops:
Ако ivan1967 не беше опрял до кредит, то всеки друг нотариус би му изготвил НА - има всичко необходимо. Ама нямало мазе, или таван, или склад, или гаражите са по-малко, или светлата височина на магазина не била 3,20...Има одобрен проект (даже и да е без мазета), има и Разрешение за ползване :idea:
Тия в банката като какви се вживяват :roll: Тълкуване на ИАА :roll:
Лошото е, че те са като "свински черва" и никоя банка няма да му отпусне кредит по тази причина! Тия складове витаят в техния облак от преди близо две години.
И адвокат му е необходим за преговорите за капарото, защото ако няма кеш пари да плати, заем няма да вземе, а поне капарото да му върнат :wink:
А предприемача /нали са самата коректност/ се е затичал в банката с книжата, ама май този път нещо се е объркало (криза е и в %) :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Апр 2010, 08:40

Колеги форумци.Чрез изявите си по темата до тук, точно този тип анализи исках да избегна и не с цел да попреча на питащия да стигне до някакво решение, а защото съвършено ясно е, че живеем в една всеобща некадърност, която размива границите на почтенността. Но като сте почнали давайте! "Е па да видим к'во че стане!", както е казал един шоп от Горни Окол - преди сраженията при Драва - Соболоч.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivan1967 » 26 Апр 2010, 11:19

Здравейте,

Днес говорих с инвеститора. Той каза че втората тоалетна ще стане на складово помещение и така ще се оправи проблема. Бил говорил с банката и те се съгласили. По проект втората тоалетна била складово помещение, но после я били променили на тоалетна.

Днес ще говоря и с адвокат. Да видим той какво ще каже за тази каша.

Апартамента в момента се води: спалня, дневна, кухня, баня+WC, WC.
ако го променят на: спалня, дневна, кухня, баня+WC, склад, то ще отговаря ли на закона? Има ли изискване за броя на тоалетните?

Тази промяна за която говори продавача в какво ще се изрази? С какви документи/служби е сврзана? Аз все още не съм виждал плана/чертежа и незная кое помещение как се води по него.

Благодаря!
ivan1967
Младши потребител

Мнениеот anserk » 26 Апр 2010, 12:01

ivan1967 написа:По проект втората тоалетна била складово помещение, но после я били променили на тоалетна. И в кой джоб е този одобрен чертеж ?

Тази глупост предприемача малко трудно ще я "изхрачи" на мен или на адвокат!!! Става все по-интересно (за нас разбира се, не за ivan1967) :roll:
От срещата на "4 очи" се подрабира,че капарото - забравете! Този улов в тия гладни години не се изпуска, колкото и да се мята рибата :D
ivan1967 написа:Тази промяна за която говори продавача в какво ще се изрази? С какви документи/служби е сврзана? Аз все още не съм виждал плана/чертежа и незная кое помещение как се води по него.

Няма и да го видиш! Още веднъж - евала на коректния предприемач :wink:
Сега може да стане интересно в общината. Предстои отчитане пред главния архитект на общината, за да не се прояви като заинтересовано лице :lol: Дано да не стане това, което пророка :D julyanvonemona загатна в единия си пост :roll:
anserk
Активен потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Апр 2010, 12:30

Не съществува изискване за повече от една тоалетна в едно жилище. Интересно е как е записано в одобрените проекти. Възможно е да е посочено като мокро помещение, перално. Такова помещение може да се използва и като склад.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Апр 2010, 12:47

Добро утро г-н magodeoz, а ако не е записано продължи да си спинкаш няма страшно и кафето ще си изпиеш като се събудиш
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anserk » 26 Апр 2010, 12:50

magodeoz написа:Интересно е как е записано в одобрените проекти.

Одобрените проекти са без склад в апартамента, защото ако имаше преодобрен проект, щеше да е в банката и нямаше да плачат! Трябва да си луд да преодобряваш от склад в одобрен проект във "WC+баня" :roll:
И предприемача е наясно с това, затова се е затичал в банката (един вид да помогне с каквото може на клиента), но ivan1967 се качва сам на тепиха, без "придружител", и затова се опитват да му прилагат непозволени схватки и да го омайват :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Апр 2010, 13:03

anserk, в догатките си 90% сигурно ще се окажеш прав. Само, че аз неразбирам защо участниците във форума трябваше да извършим толкова сложен родилен процес за да се достигне до очевидни :? истини
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anserk » 26 Апр 2010, 13:58

julyanvonemona написа:Само, че аз неразбирам защо участниците във форума трябваше да извършим толкова сложен родилен процес за да се достигне до очевидни истини

Защото ivan1967 е средностатистическия българин :wink: , който както отбеляза ти - даже не е и "андрешко". И докато не се научим, когато придобиваме собственост за .....лева, да отделим известна сума за "краставичари", ще се налага да се обяснява по форуми. Не е и до липса на пари, а до манталитет.
Явно, че с гледане на филми с "моя и твоя адвокат", у нас не става :wink:
А и чувството за частна собственост тепърва ще се възпитава и предава :roll:
anserk
Активен потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Апр 2010, 14:39

Ще чакам, докато си пия кафето, още някой да хвърли боб (или каквото там хвърля) - с надеждата истината да излезе наяве, и да се разбере е ли клозетът склад, или, vice versa, складът - клозет.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот ivan1967 » 26 Апр 2010, 15:04

Преди 5 години пак купувах жилище с ипотечен кредит. Тогава не съм се консултирал/наемал адвокат и нещата някак си са минали на магия ... :o

Този път реших да се консултирам, въпроса не беше в парите, а всичко да е наред. Ходих при адвокат, видя проекта за преварителен договор, направи някои промени които продавача прие. Питах го дали нещо за имота трябва да се провери, дали има нужда да идва с мен при подписване на предварителния договор, съответно като за всичко ще си платя. Той каза че няма нужда. В банката щели да проверят когато се прави ипотеката.

Така че приказките ви за "с краставичар", "въпрос на манталитет" и ... не са съвсем точни. Аз имах желание да наема краставичар и да платя, той каза че няма нужда.

Нямам дори един познат който да се е консултирал с адвокат преди покупка на НИ, и при тях някак нещата минаха без проблем. Аз се консултирах и има проблем. Според статистиката това оначава че 100% от тези които се консултират с адвокати ще имат проблем, а 100% от тези които не са консултирали няма да имат проблем :lol:. Шегичка, то работата не е много за шеги ....

Вечерта ми е срещата с адвокат.

Днес ходих и в банката, да питам какво става. Казаха че продавача ще им носи някакви нови документи. Да не се притеснявам :shock:, всичко щяло да нъде наред, ще направят толаетната на склад и ще ми отпуснат кредита. Аз питах дали всичко ще си е изрядно, дали по скица в общината ще се води склад и дали в НА ще пише склад. Казаха че щом банката го приеме за обезпечение по кредита то няма начин да не е наред и че в НА ще пише склад. Аз се направих че им вярвам.
ivan1967
Младши потребител

Мнениеот fbr65 » 26 Апр 2010, 15:23

anserk написа:Защото ivan1967 е средностатистическия българин :wink: , който както отбеляза ти - даже не е и "андрешко". И докато не се научим, когато придобиваме собственост за .....лева, да отделим известна сума за "краставичари", ще се налага да се обяснява по форуми.

Със сигурност проблема има две (ако не и повече) страни. Аз си признавам че съм от тези, ненаучените, но и краставичарите не допринасят съществено за подобряване на това положение. Да обясниш защо правиш едно нещо, понякога е по-сложно, отколкото да го направиш, но това важи не само във Вашата област. Така че, бъдете по-снизходителни към нас. Както се казва: Клиента винаги има право.
fbr65
Потребител

Мнениеот ivan1967 » 26 Апр 2010, 16:59

Говорих с адвокат. Обясних му ситуацията. Според него няма проблем. Продавача можел лесно да смени предназначението на някое от помещенията. Това изискване почти никой не го спазвал. А и щом в НА ще пише склад, то нямало да има проблем и при бъдеща продажба.

Във форума се предричаха много апокалиптични картини, но хората (инвеститор, банка, адвокат) с които говорих днес казаха че всичко е наред и ще се оправи лесно. :shock:

До преди няколко дена това складово помещение беше голям проблем за банката. Днес вече не е такъв голям проблем. :?:
ivan1967
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация