начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Откъде мога да обжалвам ПУП?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Откъде мога да обжалвам ПУП?

Мнениеот anserk » 28 Май 2010, 21:17

oleandar написа: ако не сте и ако сте собственик на това жилище построено в този поземлен имот съгласно чл.131 от ЗУТ, Ви съветвам да се обърнете към адвокат. Не смятам, че всичко е загубено (КОЕ всичко?), така че не си губете времето да ходите по общини и да се разправяте със служителки, а си направете консултация с адвокат (дето да разбира от картинки).

Браво! От кога устройстените планове се съхраняват в канторите на адвокати!
И това ли е работата на адвокат! За тая работа си има майстори!
Това, че форума е за юристи, не означава че те са лек за всяка болка!
Какво ще му каже адвоката, освен колко му е таксата за консултацията за ПУП, без ПУП (познай как и колко) :roll:
@andre, след като се види черно-на бяло има ли ИПЗ на ПУП за имота (ако ти не можеш или няма архитект наблизо, па прати и адвокат да ти го вземе от общината -колко му е), ще говорим тогава за твоето участие в играта на предприемача :D :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Май 2010, 07:11

Странно е как този andre с уснех ни занимава с изтощителни плувни маратони в различни морета от правото и ние гребем ли гребем, а той си стои на брега и ни гледа сеира. Виж му само въпроса "Откъде..." вместо "Как...". Погледнете само как покрай ушите му мина препоръката ми - да "Зафане ПУП-а некъде от към единия край" - и без да му мигне окото, отново ни хвърли смело в договорните отношения, а ние с рефлекс на стар боен кон веднага изправяме ушите и хайде във водата. Браво andre маайстор си! Има какво да се научи и от теб!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот andre » 30 Май 2010, 22:12

julyanvonemona написа:Странно е как този andre с уснех ни занимава с изтощителни плувни маратони в различни морета от правото и ние гребем ли гребем, а той си стои на брега и ни гледа сеира. Виж му само въпроса "Откъде..." вместо "Как...". Погледнете само как покрай ушите му мина препоръката ми - да "Зафане ПУП-а некъде от към единия край" - и без да му мигне окото, отново ни хвърли смело в договорните отношения, а ние с рефлекс на стар боен кон веднага изправяме ушите и хайде във водата. Браво andre маайстор си! Има какво да се научи и от теб!

Вижте, не съм искал да ви занимавам дотолкова с проблема си. Но понеже вашите колеги искат и искат все повече информация кое и как и най-вече се интересуват от моя договор, се налага да обяснявам и обяснявам. Според мен проблема не е толкова в конкретния мой си нотар.акт, нито в конкретния мой предв.договор, колкото касае общи положения, касаещи право на строеж и също така общите положения, касаещи уредбата и процедурата по техническото разрешаване на строежите.
Ама като сте рекли: договора, че договора...
Най-малко съм такъв човек, да разигравам когото и да било, за каквото и да било. Нямам си хабер от тая материя, затова задавам много и разнообразни въпроси, като се мъча да схвана ситуацията от различни ъгли.
andre
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Май 2010, 09:31

andre,така както Вие твърдите, че
Нямам си хабер от тая материя
,така и твърдите че:
Според мен проблема не е толкова в конкретния мой си нотар.акт, нито в конкретния мой предв.договор, колкото касае общи положения, касаещи право на строеж и също така общите положения, касаещи уредбата и процедурата по техническото разрешаване на строежите.

Цитираните думи говорят, че давате и оценка в какво се състои не само Вашия казус а и проблемите зависещи от "общите положения касаещи уредбата....." . От друга страна този израз, Ви детерминира, като човек който работи с "уредбата", затова мисля че е Ваш ред да ни съобщите какви спорад Вас са тези "общи положения", а ние всички останали да наблюдаваме от брега. Съгласи се andre, имаме право малко да си поисушим дрехите :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот andre » 31 Май 2010, 22:10

Аз ако знам, нямаше да питам.
Тая вечер се срещнах с един познат архитект, който по една случайност беше запознат точно с тоя парцел, защото навремето му се наложило нещо да проектира за съседен блок. Та той потвърди, че както нашия строеж е много оплескан и лесно Акт 16 няма да вземе, така и наистина на 12-14 метра пред него има предвидена сграда. Той е имал тоя чертеж 1-2 месеца преди времето, когато аз ходих в Общината да питам дали се предвижда нещо да се строи. Не спирам да се чудя какво ми показа тогава техничката - на скицата НЯМАШЕ предвидена друга сграда.
Вероятно ми е показала стара скица, иначе не мога да си го обясня. Архитекта не можа да ми каже каква точно сграда е предвидена и колко етажна. Но понеже трябва да бъде на калкан със вече построена срещу нашата сграда, ТРЯБВАЛО да бъде покрит калканът, т.е.колкото етажа е построената сграда, толкова трябвало и тази - 6 етажа.
Питах го, ако променят ПУП-а, дали може да бъде оспорен. Той каза, че от Общината щели да ни издирят и да ни уведомят. Можели сме да го оспорваме, но файда нямало да има. КАЛКАНЪТ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ПОКРИТ.
Ще следя какво става, но вече се ориентирам - ще продам апартамента, ако мога. Но междувременно (нямам бърза работа) мисля да си разпечатам цялата дискусия с вашите мнения и да се опитам да последвам вашите препоръки - ще отида до Общината като питам конкретните неща които Anserk ми препоръча, както и други ваши колеги, освен това ще се посъветвам и с адвокат.

За всички съвети ММНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!
andre
Младши потребител

Мнениеот andre » 31 Май 2010, 22:56

Не знам дали се изразих добре.
Значи, понеже тази бъдеща постройка трябва да се долепи на калкан с вече построена срещу нас сграда, и тя е 6 етажна, съответно и новата трябва да е с толкова етажа, не можело да е по-ниска, за да се спази калкана. Изглежда това условие е с предимство. Освен това там, където е предвидена бъдещата сграда, мястото е по-високо и се предвижда самата сграда да е по-висока с около 2 метра спрямо нивото на нашата сграда. Понеже нашата сграда има проблеми, единствения начин да бъдела узаконена и да вземе Акт 16 било да се изготви нов ПУП (това го чух от трима различни човека). Сега, тук е забавното - този нов ПУП, когато се стигне до него, ние собствениците на земята можем изглежда да го обжалваме. Обаче независимо от всичко, оставало в сила изискването да се покрие калкана на вече построената сграда. Така че в крайна сметка дали сега или след 10 години някой ще построи там въпросната сграда на 6 етажа. И понеже нашия блок ще види зор да вземе Акт16, май най-добре да се отърва от този апартамент, щото очевидно няма да живея в него, докато не са почнали пък да строят отсрещния на 12-14 метра. Че тогава хептен става непродаваем. Но междувременно няма причина да не пробвам някои от нещата, които ме посъветвахте.
andre
Младши потребител

Мнениеот probcho » 01 Юни 2010, 07:50

.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 19:16, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 01 Юни 2010, 09:27

probcho написа:Но ми интересно какви са загубите от този следващ ход?

Веднага ти казавам - наполовина, ако изобщо съумее да продаде имотчето си!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот anserk » 01 Юни 2010, 09:43

andre написа: И понеже нашия блок ще види зор да вземе Акт16,

На този свят без зор се правят само дечица :D :D :D
Хайде, днес им е празник !
При такива родители като нас, само да са живи и здрави :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот andre » 01 Юни 2010, 14:50

Ами така на пръв поглед - 20-30 % или 15-25 хиледи надолу, ако, както каза Melly, въобще успея да го продам.
andre
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юни 2010, 17:27

Вече сме в морето на търсенето и предлагането по време на криза - Дерзайте приятели!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация