Здравейте,кажете какво да очаквам ?
Спрях да плащам издръжка на детето 17+г.
Не защото ми е кеф, просто няма с какво да я плащам,не намирам работа
а дори и да намеря след 2-3 мес. ме съкращават и това се повтаря вече 6-7мес.
Нямам имущество което да вземат
Нямам работа за да вземат от заплатата
Нямам нищо
/дори пари за адвокат/
Според прочетеното изпълнителен лист,ЧСИ, след като разбере,че няма нищо за вземане какво става?
- Дата и час: 17 Дек 2024, 13:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
за пореден път издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: за пореден път издръжка
Може да бъдете подведен под наказателна отговорност за неизплащане на издръжка (а това зависи само от бившата Ви съпруга).Това че сте безработен и нямате имущество НЕ Ви освобождава от задължението да изплащате издръжка на детето си.
За да избегнете тези усложнения, най добре поговорете със съпругата си, като и обясните ситуацията.
За да избегнете тези усложнения, най добре поговорете със съпругата си, като и обясните ситуацията.
- sisi19
- Потребител
Не иска да говорим.
Единственото нещо което иска е пари.
Какво значи подведен под нак.отговорност?
Условна,пробация, какво?
Не става ли да си вземат парите като полагам общ.полезен труд?
Аз искам да я платя тая пуста издръжка, обаче няма с какво.
Единственото нещо което иска е пари.
Какво значи подведен под нак.отговорност?
Условна,пробация, какво?
Не става ли да си вземат парите като полагам общ.полезен труд?
Аз искам да я платя тая пуста издръжка, обаче няма с какво.
- dobria
- Нов потребител
Подведен под наказателна отговорност, означава да Ви съди на основание чл. 183 ал.1от НК, като наказанието е лишаване от свобода до 1 година или с пробация. Най вероятно ще Ви се наложи пробация (ако се стигне до това).
Думите Ви "няма с какво" не ви оправдават.Пример - за да пишете в този форум, използвате интернет за който заплащате такса, а най вероятно гледате и кабелна телевизия за която заплащате също такса. До тук двете услуги средно около 15 лв на услуга са равни на 30лв. Предполагам че щом детето Ви е на 17 години, и ако бившата Ви съпруга не е искала увеличение на издръжката по приетия нов СК от октомври 2009г, то към даденият момет изплащате издръжка около 50 -60 лв.
П.П Просто гадая за размера.
Думите Ви "няма с какво" не ви оправдават.Пример - за да пишете в този форум, използвате интернет за който заплащате такса, а най вероятно гледате и кабелна телевизия за която заплащате също такса. До тук двете услуги средно около 15 лв на услуга са равни на 30лв. Предполагам че щом детето Ви е на 17 години, и ако бившата Ви съпруга не е искала увеличение на издръжката по приетия нов СК от октомври 2009г, то към даденият момет изплащате издръжка около 50 -60 лв.
П.П Просто гадая за размера.
- sisi19
- Потребител
Издръжката е 80.00лв.
Нямам интернет/ходя до близката бензиностанция и ползвам wi-fi през телефона/
Добреде пробация-пробация а как ще си вземе парите като ходя всеки ден да се разписвам при кварталния?
А пък с тая пробация още по-трудно ще намеря работа /без свидетелство за съдимост/ и накрая пак няма пари за издръжка !
Освен ефективна присъда / ама пак няма да има достатъчно пари /
Ако имам имущество ми е ясно какво следва
Питам дали някой е имал случай като моя, когато ответника няма и една вилица на негово име ?
Тогава какво се случва ?
Нямам интернет/ходя до близката бензиностанция и ползвам wi-fi през телефона/
Добреде пробация-пробация а как ще си вземе парите като ходя всеки ден да се разписвам при кварталния?
А пък с тая пробация още по-трудно ще намеря работа /без свидетелство за съдимост/ и накрая пак няма пари за издръжка !
Освен ефективна присъда / ама пак няма да има достатъчно пари /
Ако имам имущество ми е ясно какво следва
Питам дали някой е имал случай като моя, когато ответника няма и една вилица на негово име ?
Тогава какво се случва ?
- dobria
- Нов потребител
Няма причина да се притеснявате чак толкова. Особено ако бившата Ви съпруга не желае да Ви влезе в положение. Просто спрете да плащате. След две поредни неплатени месечни издръжки, тя има право да Ви заведе дело. Дори да го направи, ще дадат дата за делото след 4-5 месеца най-вероятно, а може и чак наесен след летните отпуски на съдилищата. Така общо имате на разположение минимум половин година да съберете и й дадете наведнъж издръжките, които дължите, но без тези за последните два месеца - ако Ви е трудно финансово. Трябва да не надхвърляте дължими две издръжки. Тогава тя има право да Ви заведе дело. Освен това щом детето Ви сега е на 17+г, значи остава съвсем мъничко да се "оттървете" от ежемесечното изплащане към бившата си съпруга. Като навърши 18г, спирате да плащате автоматично и не плащате нищо, докато и ако пълнолетното дете не Ви заведе дело....
Не казвам, че е коректно и почтено да се постъпва така, но се опитвам да видя нещата и през Вашите очи, з-то това може да се случи на всеки и затова сме хора, за да си влизаме в положение.....
Не казвам, че е коректно и почтено да се постъпва така, но се опитвам да видя нещата и през Вашите очи, з-то това може да се случи на всеки и затова сме хора, за да си влизаме в положение.....
- gracie_69
- Младши потребител
Може да бъдете подведен под наказателна отговорност за неизплащане на издръжка (а това зависи само от бившата Ви съпруга).Това че сте безработен и нямате имущество НЕ Ви освобождава от задължението да изплащате издръжка на детето си.
И от наказателна отговорност не го освобождава, нали, Сиси?
Господине, наказателна отговорност носите само ако сте имали възможност да плащате, но не сте плащали.
След 18 години, ако условията останат такива, не дължите издръжка на сина си, защото за да се дължи издръжка на пълнолетни работоспособни деца, законът изисква тя да не съставлява особено затруднение за родителя, а според изложеното от Вас, за Вас тя би представлявала затруднение.
Неплатената издръжка, натрупана за времето до 18 години, естествено, си остава дължима с лихвите.
Ама "няма и една вилица на негово име" да не би да означава, че вилиците, банковите сметки и имотите по морето са на чуждо име?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
gracie_69 написа:Ама "няма и една вилица на негово име" да не би да означава, че вилиците, банковите сметки и имотите по морето са на чуждо име?
Не, ама нали все пак в жилището има TV,килими,мебели и т.н. които са на родителите ми. /и тях ли може да опише ЧСИ ,ако се стигне до там/
- dobria
- Нов потребител
моита ситоация е почти същата.мина 1 година от както слушам,,нека си намеря работа ще ти ги изплата всичките,,
това дете не живее от въздух .той има друга жена и дете моето е на12год.приятелят ми ни издържа и аз реших да пусна иск за издръжката .живеем на 200 метра един от друг в малко градче и наи вече да няма приказки реших да съм ,,добра,, до днес.какво стана с теб по повод издръжката?очаквам да ми отговориш.
това дете не живее от въздух .той има друга жена и дете моето е на12год.приятелят ми ни издържа и аз реших да пусна иск за издръжката .живеем на 200 метра един от друг в малко градче и наи вече да няма приказки реших да съм ,,добра,, до днес.какво стана с теб по повод издръжката?очаквам да ми отговориш.
- tsveti78
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|