начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Как да се справя с проблема?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да се справя с проблема?

Мнениеот stoianof » 09 Юни 2010, 15:22

Здравейте,след много усилия и лутане не зная какво да направя!Надявам се да ми помогнете с разрешаване на казуса ми!
Живея в къща в едно село близо до Нова Загора.Комшията ми гледа животни непосредствено до оградата ,която ни дели и е построил и построика,а къщата в която живея е срещу гледаните животни на по-малко от 3 метра и е ужасна миризма и смрад.Пускал сам жалби до община Нова Загора през 2008,2009.Идваха от общината,съставиха акт номер 8 и трябваше животните да ги преместят,но все още не е направено това и няма съставено наказателно дело.Вчера ходих при кмета и той ме изгони,оказа се че е приятел със съседите.Преди 3 месеца полицаят на селото ме извика заедно със съпругата ми,оказа се че са пуснали жалба че сме заплашвали съседите,а в същност ние изобщо не говорим с тях от години.Сега не зная какво да направя и кам коя институция да се обарна в безизходица сам.Надявам се да ми помогнете със съвет и да ми кажете как да постапя! Благодаря предварително!
stoianof
Нов потребител

Re: Как да се справя с проблема?

Мнениеот anserk » 09 Юни 2010, 18:08

stoianof написа:след много усилия и лутане не зная какво да направя!Надявам се да ми помогнете с разрешаване на казуса ми!

Масивна ограда с височина 2.20 м по имотната граница.Изцяло във вашия имот, за да е без съгласие на съседа.
Става с пари, Искане до Кмета за Разрешение за строеж с приложена скица на имота и конструктивно становище (от инженер - конструктор), протокол за строителна линия за ограда.
Другия вариант, за който се сещам, може да ви доведе до едни институции със съмнителен във времето изход и затова не го препоръчвам :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот stoianof » 09 Юни 2010, 19:24

но аз не искам да строя,а животните да бъдат преместени.Даже и да построя ограда тя миризмата и смрадтта няма да изчезне!Как да стане това,по какъв начин законно :?:
stoianof
Нов потребител

Мнениеот blind_guardian » 09 Юни 2010, 19:51

stoianof написа:но аз не искам да строя,а животните да бъдат преместени.Даже и да построя ограда тя миризмата и смрадтта няма да изчезне!Как да стане това,по какъв начин законно :?:

Като се заведе дело, за което несъмнено ще ви е нужен адвокат...
blind_guardian
Потребител

Мнениеот anserk » 09 Юни 2010, 21:10

stoianof написа:но аз не искам да строя,а животните да бъдат преместени.

Ами хайде, ДЕЙСТВАЙТЕ и ги преместете, но с помощта на АДВОКАТ (може и по наказателни дела) :?
Но преди това наплюнчете калема: колко за ограда и колко за дела и евентуално за медицински разходи :idea:
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Юни 2010, 10:33

anserk Идеята за оградата не е добра blind_guardian е прав! миризмите са страшни, а и количеството мухи през лятото. Имам непосредствен личен опит. Тук един съсед развива бизнес "Оф роуд" и гледа коне - далеч по благородни от свинете. Въпреки че двора ми е голям и конете са на около 40-45 м от мен никак не е гот, но няма как селкостопанските постройки в селата са разрешени, освен ако строежа на съседа на blind_guardian не е незаконно построен. Там някъде е заровено кучето, както обичаш да се изразяваш ти anserk .
Има и една друга линия по която blind_guardian или неговия процесуален защитник може да тръгне че никой не може да ползва имота си във вреда на съседа си и да тръгне да доказва застрашаване от епидемии, хигиенни нарушения и пр. В смисъл да накара съседа си да гледа животните си по начин да не му вреди, ама вредите много трудно се доказват, особено в такива съдебни производства.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот stoianof » 10 Юни 2010, 11:19

Благодаря на всички за съветите пожелавам ви здраве и далголетие!
stoianof
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация