начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

недопуснат до наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

недопуснат до наследство

Мнениеот maplma » 11 Юни 2010, 11:19

:cry: от 10г. е починал баща ни и от 3г- почина и майка ни. Брат ми жевее в къщата на родителите ни. За наследствената къща намираща се в средно голям град няма никакви документи/нот. акт и скици/Това го използва брат ми и не ме допуска до къщата нито желае да ми наплати полащащия ми се дял.Как да водя дело като не притежавам никакъв документ на къщата а и няма такъв . Как трябва да се докаже съществуването на тази къща за да мога вече да имам правото на наследство?Разрах че нот. акт на починали хора не може да се извади .Жал ми е за бащината къща кото я гледам как с всеки изминал ден се руши:cry:
maplma
Нов потребител

Re: недопуснат до наследство

Мнениеот Pause » 11 Юни 2010, 19:57

Защо не отидеш в служба вписвания и там да обясниш местонахождението на имота.Дори може и да си изкараш официално заверен препис от нотариалният акт
който има същата сила като оригиналният нот. акт.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Юни 2010, 20:15

Среща с адвокат, във вашия случай, е наистина наложителна (не отлагайте, че ви притиска времето :idea: ). След нея ще установите как животът изведнъж ще стане прекрасен, че с тези тъжни емотикони...
Казусът не е сложен, просто ви е нужна специализирана помощ.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот maplma » 14 Юни 2010, 12:13

имам започанато дело но адвокатката ми изкара нот. акт на моя дял но съдията отхвърля иска и казва че къщата не съществу а аз имам нот. акт .Проблема е следния как да се докаше съществуването на къщата на родителите ми и чак тогава да си търся наследството.Къщата е строена 1948г. и няма никакви документи нито скица.
maplma
Нов потребител

Мнениеот namakak » 15 Юни 2010, 15:43

Съществува имот земя.С незаконна постройка.Което се доказва в процеса по делба.Чак след решение влязло в сила,с което ще може да бъде направен въвод или изгонване,може някой да не бъде допуснат до наследството си.След като плащате данъци на този имот,който е в регулация,то вие имате вещно право над него.В правото сте да го ползвате.Действието на брат ви се нарича самоуправство.
Адвокат ще ви е нужен,защото пропускате ползи.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот maplma » 16 Юни 2010, 15:38

моля кажете ми как да се докаже в съда, че къщата е на родителите ми след като няма никъкви документи /нито нот. акт нито скица /.
maplma
Нов потребител

Мнениеот namakak » 16 Юни 2010, 16:06

ГПК / Констативен нотариален акт
Чл. 587. (1) Когато собственикът на имот няма документ за правото си, той може да се снабди с такъв, след като установи с надлежни писмени доказателства пред нотариуса своето право.
(2) Ако собственикът не разполага с такива доказателства или ако те не са достатъчни, нотариусът извършва обстоятелствена проверка за придобиване на собствеността по давност чрез разпит на трима свидетели, посочени от кмета на общината, района или кметството или от определено от него длъжностно лице, в чийто район се намира недвижимият имот. Свидетелите се посочват по указание на собственика и трябва по възможност да бъдат съседи на имота.
(3) Въз основа на доказателствата по ал. 1 и 2 нотариусът се произнася с мотивирано постановление. Ако с него правото на собственост се признава, нотариусът издава на молителя нотариален акт за собственост върху недвижимия имот.

Трябва ви удостоверение за наследници,адрес на имота ,съседи-имена ,адреси.Отивате при нотариус или адвокат.Като роднината ви не дава,насила нищо неможе да направите,искате си както се полага и вие да имате документите.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Семейни казуси