Здравейте,
моля,ако въпроса ми не е за вас,да ме насочите.
Наскоро подадох молба декларация за издаване на удостоверение за наследници в кметството.
Един от преките наследници съм на дядо ми.
Той има втори брак,с две доведени деца,които не е осиновил,което е видно от фамилиите им.
Втората му съпруга е починала след него.Служителката искаше информация за доведените деца,с каквато аз не разполагам,но тя ги откри служебно.
Така че аз освен такса за удостоверение на законните наследници,трябваше да заплатя и за второ удостоверение на доведените деца.
Въпроса ми е – редно ли е да заплащам две такси?Ами ако бракът на „баба” ми с дядо беше трети,или четвърти…..? В квитанцията е записано"административни услуги-8лв"
Моля да ми отговорите и благодаря предварително.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 13:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
двойна цена на такса ....
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: двойна цена на такса ....
Втората съпруга е наследница на дядо ви.Затова присъства като наследник,който е починал.Ако не извадите удостоверение,под нейното име ще бъде написано,че удостоверение за нейните наследници не е приложено.Което значи,че има такива и не е платено за да се добавят.
За каквото и да ви е потрябвало такова удостоверение,съвсем пълно и точно ,то би ви спестило доказване,конституиране и забавяне в някой процес или пред някоя инстанция.
Можело е да не удостоверявате някой,за да си плати сам и да си се удостовери,ако е заинтересован.Пазете си квитанцията,че и двете.Защото с всеки нов документ ,щом сте се заели,разходите ви ще се уголемяват,а все някога може да си ги поискате от добронамереност.
Добре ,че не са ви поискали такса и за смертен акт на дядо ви.Че и на съпругата му.Единият е 10 лева.Във вашия случай,служителката ви е спестила времето за в бъдеще.
За каквото и да ви е потрябвало такова удостоверение,съвсем пълно и точно ,то би ви спестило доказване,конституиране и забавяне в някой процес или пред някоя инстанция.
Можело е да не удостоверявате някой,за да си плати сам и да си се удостовери,ако е заинтересован.Пазете си квитанцията,че и двете.Защото с всеки нов документ ,щом сте се заели,разходите ви ще се уголемяват,а все някога може да си ги поискате от добронамереност.
Добре ,че не са ви поискали такса и за смертен акт на дядо ви.Че и на съпругата му.Единият е 10 лева.Във вашия случай,служителката ви е спестила времето за в бъдеще.
-
namakak - Потребител
Re: двойна цена на такса ....
благодаря,бяхте изчерпателен
- georgi1111
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|