начало

Пленумът на ВАС отново не издигна кандидат за председател на съда Пленумът на ВАС отново не издигна кандидат за председател на съда

Завещание?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Завещание?

Мнениеот didi_17pld » 15 Юни 2010, 17:50

Може ли с едно завещание да се завещаят два имота в различни общини? И ако може как ще се узаконят при положение че оригинала на завещанието се пази в съответната служба по вписвания? Само с препис може ли да се узакони втория имот които засяга различна община?
didi_17pld
Нов потребител

Re: Завещание?

Мнениеот namakak » 15 Юни 2010, 21:29

Всяко завещание е последното.
Но при сделка за имот в друг град,то тя задължително се прави за имота към неговата община или най-близък град с нотариус.
Завещанието е вид сделка.Затова се търси в архивите със сделките :D
Или греша нещо :roll:
И доколкото ми е известно от няколко време насам,то в завещанието трябва и да се упомене какво се оставя на тези със запазената част наследници или завещани,или там както им се казва..
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот svettoslav » 15 Юни 2010, 21:39

namakak написа:Или греша нещо

Никак не е нeвъзможно.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот namakak » 15 Юни 2010, 21:51

Светославеее,иха греша,ега перверзията...Това заслужават,който отнема бащинията и умишлено си трае. :twisted:
Има ги такива със завещания.Единия иска пълномощно само от едните наследници и не ги вписва в удостоверението за наследници.Другия има завещание след него,но не му го признават,защото в селището има кръчма.Незнаех ,че кръчмите са мероприятие.
Но остава въпроса,кое завещание е последното,защото то ликвидира предните.
Светославе :D
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот namakak » 15 Юни 2010, 21:57

namakak написа:Светославеее,иха греша,ега перверзията...Това заслужават,който отнема бащинията и умишлено си трае. :twisted:
Има ги такива със завещания.Единия иска пълномощно само от едните наследници и не ги вписва в удостоверението за наследници.Другия има завещание след него,но не му го признават,защото в селището има кръчма.Незнаех ,че кръчмите са мероприятие.
Но остава въпроса,кое завещание е последното,защото то ликвидира предните.
Едното е направено в столицата,другото в околните днешни квартали,тогаващни села...Светославе :D

Ще изровя аз телето от вола :roll:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот didi_17pld » 15 Юни 2010, 22:02

добре ще бъда малко по подробна -баба ми притежава имот в два различни града.Тя има двама сина (чичо ми и баща ми) но чрез саморъчно завещание тя завещава и двата си имота на единия син като на другия не му остава нищо като наследство.Формата на завещанието е спазена но в едно завещание тя му завещава и двата имота които са в различни градове? Въпросът ми е възможно ли е само с едно завещание да се узаконят и двата имота? баща ми почина тази година 2010г а баба ми почина през 2004 а дядо през 2006г и сега чичо ни се опитва да лиши мен и сестра ми от наследство на базата на това завещание
didi_17pld
Нов потребител

Мнениеот namakak » 15 Юни 2010, 22:25

Опааа...
Как се опитва да ви лиши? :lol:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот didi_17pld » 15 Юни 2010, 22:36

namakak написа:Опааа...
Как се опитва да ви лиши? :lol:

ами опитва се да вземе и двата имота за него на базата на това завещание и нас да ни лиши от наследството което ни се полагга от баща ни
( т.е. от баба ни и дядо ни)
didi_17pld
Нов потребител

Мнениеот namakak » 16 Юни 2010, 15:25

Възможно е от незнание да са изповядали сделката,но единствения нотариус ще трябва да знае,че завещанието за два различни по местонахождения имоти не е възможно.Направена е сделката.Дотук чичо ви незнае това,което и вие и ние предполагаме.
Обявил ли е завещанието,а ако не е какво чака?Той е най-заинтересован и за него ще е изгодно по-бързо да си завладее имотите,които мисли че са негови.
Строи ли там без съгласието на всички собственици,ако има сгради как ги е узаконил?
Вие свободно владеете ли до момента тези два имота?
Разбирам какво питате,но дори сделката да е нищожна или обратното,то вие имате запазени части или немогат да ви лишат от наследствената ви част.
Ако само чичото ги владее и не ви допуска,това е можело само чрез изпълнителен лист или дело за въвод във владение,но единствено при съдебен спор и решение,за квоти,за дялове,за запазени части,за пропуснати ползи,възможно е да ви заблуждава,възможно е да ви мами и да чака само вашата безнадежна апатия и мълчаливото примиримо съгласие от внушение за пълна безизходица.
Това не е шега,човекът ще се гаври с вас,докато не предприемете сериозни постъпки.Веднага адвокат,за да не се облагодетелства само за себе си,докато вие се лутате,чудите,а той си продава скъпите български домати и си печели за себе си.
Не подписвайте никакви документи,не давайте пълномощни,декларирайте се за данъци с удостоверение за наследници,плащайте си ги редовно и в двете общини.Само това мога да ви посъветвам.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Семейни казуси