ЗДРАВЕЙТЕ!
Имам къща, едноетажна,тухлена,42кв в центъра на София придобита от покупка от баба ми.До нея строят блок , подкопават основите и тя пада до основи.Завеждаме дело и се обявява строителя на блока за виновен ,без наказание,защото не могат да установят размера на щетата.Освен това има и протокол от ДНСК за нарушение.
Втози момент аз разбирам,че не мога да си я възстановя ,защото;
1.В нот акт пише паянтова постройка а в скицата м.ж.
2.В нот акт пише,че е 42кв,хол,кухня,антре заедно с 6% идеални части от дворното място в/у което е построена
Поради тези причини аз не съм могъл да си я възстановя и изобщо престава да съществува защото е паднала а нямала земя.
Моля за съвет.
с уважение
- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възстановяване на къща без собственост на земя
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Възстановяване на къща без собственост на земя
Здравейте,
Вероятно на делото сте имали адвокат, който е защитавал правата и интересите ви.
Редно е да се обърнете към него за съвет по същия казус.
Късмет.
Вероятно на делото сте имали адвокат, който е защитавал правата и интересите ви.
Редно е да се обърнете към него за съвет по същия казус.
Късмет.
- zelen
- Потребител
Здравейте zelen!
Имаше адвокат по дело за обещетение на къща и покъщнина срещу строителя на блока.То приключи преди 2-3 години с решение ,че той е виновен ,но без обещетение и всичко приключи.От тогава бях в чужбина и сега се връщам и искам да я възстановя,но неофициално разбрах,че не мога.Затова си търся съвет, адвокат или незнам каква институция за съдействие.Със старият адвокат сме приключили отдавна - след делото.Той беше само във връзка със обещетението
Имаше адвокат по дело за обещетение на къща и покъщнина срещу строителя на блока.То приключи преди 2-3 години с решение ,че той е виновен ,но без обещетение и всичко приключи.От тогава бях в чужбина и сега се връщам и искам да я възстановя,но неофициално разбрах,че не мога.Затова си търся съвет, адвокат или незнам каква институция за съдействие.Със старият адвокат сме приключили отдавна - след делото.Той беше само във връзка със обещетението
- demirovi
- Нов потребител
Съвет във форум не може да се даде.
Няма и институция, която да ви съдейства.
Спасението на давещите се е в самите тях-банално е, но е истина!
П.П. Какъв адвокат за обезщетение, щом не са ви присъдили такова?!
Няма и институция, която да ви съдейства.
Спасението на давещите се е в самите тях-банално е, но е истина!
П.П. Какъв адвокат за обезщетение, щом не са ви присъдили такова?!
- zelen
- Потребител
Не можете да възстановите къщата, но по други причини. Можете обаче да искате обезщетение от предприемача, при условие, че притежавате тези 6% идеални части от терена, върху който той строи.
- magodeoz
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|