- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разваляне на договор за продажба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Разваляне на договор за продажба
Може ли да се развали договор за продажба на апартамент извършен от родители на едното от децата като е игнорирано другото. Договорът е фиктивен т.е. чрез продажба без плащане. Вписаната сума също е нереална 6000 лв. при тогавашна пазарна цена от над 20000 лв. Договорът е от 1989 година.Също така разполагам и с писмени самопризнания на сестра ми-подписани(по настоящем собственица за това, че е придобила имота с нереален договор). Предварително благодаря.
- rj45j
- Нов потребител
Re: Разваляне на договор за продажба
Ами точно да се "развали" - не. Има уредени в закона право на запазена част и разни установителни искове, но трябва с всички документи - при адвокат, за да се говори конкретно.
-
tessa - Потребител
"Нереалността" на сумата не събаря сделката. Дори за 1 лев да е продажбата, тя е валидна.
Ако сестра ви сътрудничи, не виждам какъв ви е проблемът тогава. Ако обаче имате някакви нейни изявления по друг повод, тя може да се откаже от тях, и тогава доказателството ви увисва.
Сделка от толкова отдавна, според мен не можете да съборите, защото отдавна са изтекли всички видове давност.
Ако сестра ви сътрудничи, не виждам какъв ви е проблемът тогава. Ако обаче имате някакви нейни изявления по друг повод, тя може да се откаже от тях, и тогава доказателството ви увисва.
Сделка от толкова отдавна, според мен не можете да съборите, защото отдавна са изтекли всички видове давност.
- petertr
- Младши потребител
Колега, прощавайте за невежеството - не разбрах за каква запазена част иде реч при положение, че има продажба
Дайте само едно основание да се развали покупко - продажба, която е подписана преди 20 години.
Дайте само едно основание да се развали покупко - продажба, която е подписана преди 20 години.
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
vili_spasova написа:Колега, прощавайте за невежеството - не разбрах за каква запазена част иде реч при положение, че има продажба
Ами например , че покупко продажбата е симулативна и прикрива дарение.Нищожността не се санира с давност , тъй че това че е сключен договора преди 20 години не проблем.Разбира се има друг давностен срок тук , който не е ясно дали е изтекъл , относно запазената част.Ако питащия посети колега ще се поизяснят нещата...Той си знае , може да продължи по форумите.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Дори да няма никаква сделка, 10 години недобросъвестно владение придобиват имота, така че не виждам как прогласяването на нищожност ще промени нещо. Това би станало, ако имотът е купен от държавата, защото там не текат давности.
За да се спаси от давността, ищецът ще трябва да докаже, че ответникът не е владял имота, което ми се струва доста съмнителна кауза.
Затова - конят отдавна е отишъл у реката, поне аз така мисля...
За да се спаси от давността, ищецът ще трябва да докаже, че ответникът не е владял имота, което ми се струва доста съмнителна кауза.
Затова - конят отдавна е отишъл у реката, поне аз така мисля...
- petertr
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|