- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Временна постройка - каква и как?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Временна постройка - каква и как?
По тоз член ще си имате в имота чудесно "ателие", в което обаче няма да можете да заварявате и да чукате железа - поне не и ако аз съм Ви съсед.
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz, какво ще кажеш за допълващо застрояване в духа на чл. 42 ал.2 ЗУТ, където да си направиш работилница или ателие за металообработка. Самият аз съм собственик на такова, напълно законно разрешено по един от текстовете на късния ППЗТСУ, в моя двор на селото където имам постоянно местоживеене. Без да се опитвам да правя скомина на поставилия темата ще му се похваля, че имам чистак нова ФУ-251 и един струг произведен в Ереван - тамошния станкостроительны завод - втора употреба. Наковални и огнища с ацетиленови горелки, всякакъв вид електрожени вкл. и аргон. Железарията ми е първата любов от едно отдавна минало време. Сега правя някои декоративни обзавежданици, ама не наемам работници. Работя си ги сам. Почти на загуба съм. Ако не са маневрите по ЗУТ ще питам за тоалетните на гладните.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Връзката на конкретното питане с чл. 42 (2) ми се губи, пък и не съм сигурен, че за питащия металообработката е хоби. А и не е много лесно да маскираш едно хале като "допълващо застрояване", особено, когато липсва основното такова.
- magodeoz
- Активен потребител
А и не е много лесно да маскираш едно хале като "допълващо застрояване", особено, когато липсва основното такова
За всеки нож се изработва и кания.
-
Примерът не е подходящ. На гаубицата калъф за пушка не можеш да нахлузиш.
- magodeoz
- Активен потребител
За гаубиците има хангари. никак не е трудна маскировката им като тапешници.
-
Ама от хангара не можеш да пуцаш, ако ме разбираш какво имам предвид.
- magodeoz
- Активен потребител
Винаги съм те разбирал, с изключение на въпросите свързани с езикознанието. Там просто ти се чудя, как си развил интелекта си преодолявайки тази досада - точната правописна или граматична форма. Еле пък такива като t11t11 въобще са ми непонятни
-
Е......, какъв спам сте сътворили след обяд !
magodeoz, от една година те чета и разбрах, че не признаваш наредбите. И аз се съгласих - строителните книжа трябва да се издават на основание закони.
Сега изведнъж - йок! /някаква Наредба .../!
Последно - по закон или по наредба
magodeoz, от една година те чета и разбрах, че не признаваш наредбите. И аз се съгласих - строителните книжа трябва да се издават на основание закони.
Сега изведнъж - йок! /някаква Наредба .../!
Последно - по закон или по наредба
- anserk
- Активен потребител
Едното не пречи на другото, anserk. И освен това, строителните книжа се съобразяват с подзаконовите нормативни актове, а не се издават на основание на тях. Поне на туй трябваше да Ви научат юристите във Вашата фирма.
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz написа:И освен това, строителните книжа се съобразяват с подзаконовите нормативни актове, а не се издават на основание на тях. Поне на туй трябваше да Ви научат юристите във Вашата фирма.
Не говорим за съобразяване, а основание за издаване на ИАА - те са само 3/три/бр., за да има какво да оборвате в съда.
- anserk
- Активен потребител
И кои са "трите кита", които се оборват в съда?
- magodeoz
- Активен потребител
Спирам до тук.
Исках да покажа, че дискусиите във форума ми помагат в работата, но засичам, че с теб magodeoz, не се получава
Исках да покажа, че дискусиите във форума ми помагат в работата, но засичам, че с теб magodeoz, не се получава
- anserk
- Активен потребител
Сръднята, май, не е помогнала на никого до сега. Ако имаш аргументи - изложи ги. Ако пък смяташ, че трябва изказванията ни да се приемат "на доверие" - така да бъде, за който иска. No hard feelings, you know...
- magodeoz
- Активен потребител
anserk за това може да има две причини - а)рзбиране и; б) неразбиране на нещата
-
Явно anserk, като истински революционер, е почитател на максимата, че "мълчанието е продължение на спора с други средства". Ха сега, julyanvonemona, кажете от кого е този цитат - нали сте любител.
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz,Това най-вероятно е Ваша перифраза на знаменитата максима на Карл фон Клаузевиц а именно: "Войната е продължение на политиката с други средства".
Последна промяна julyanvonemona на 09 Сеп 2010, 18:07, променена общо 1 път
-
Поласкан съм, но не е. Това е цитат от Ернесто Че Гевара.
- magodeoz
- Активен потребител
Стига сте ме одумвали
В пасивна почивка съм и няма да се напрягам и впрягам до края на месеца
Раздавам го лежерно с филми и ....
В пасивна почивка съм и няма да се напрягам и впрягам до края на месеца
Раздавам го лежерно с филми и ....
Последна промяна anserk на 09 Сеп 2010, 18:14, променена общо 1 път
- anserk
- Активен потребител
magodeoz, така същосъм почитател и на Гевара. Нали не пречи едновременно да съм почитател и на Клаузевиц. Това че тази перифраза е негова говори единствено за товя, че Гевара си е дал труда да се позапознае с кое що от теорията на войната, а не е единствено волонтиер на революцията, ккъвто образ си е изградил в масовото съзнание.
-
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|