начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос за надстрояване на къща ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Въпрос за надстрояване на къща ?

Мнениеот anserk » 14 Сеп 2010, 13:14

salis написа:...Рових доста из нета (Такава каша си направил, че едва си намираме законите...) но не намерих подходящ закон за който да се хвана.Идеята ми е че ако този някой трябва да иска разрешение от мен да построй на 3 тия ми етаж....всъщност никой няма да се яви на тъга освен мен.... (Да бе ... да не се изненадаш като ни видиш някой от форума във вид "съсед" :roll: ) и така ще си спечеля правото на строеж. ???

Подсказка: ЗУТ, част Четвърта, Глава дванадесета от чл.180 до чл.189. Захващането за алинеята - оставам на теб :wink:
Не е лошо да хвърлиш и едно око на ЗОС (закон за общинска собственост) и ППЗОС (правилника). Има и още, но за сега това ти стига. Ако се озориш много, прескочи до някой адвокат да ти помогне в тълкуването ( те завалиите по две петилетки ги учат тия пусти членове и алинеи :D)
УСПЕХ!
anserk
Активен потребител

Мнениеот salis » 14 Сеп 2010, 19:29

БЛАГОДАРЯ МНОГО. само последно зут 2009 или 2010 или няма значение?
salis
Нов потребител

Мнениеот anserk » 14 Сеп 2010, 19:49

ZUT е в сила от 2001 г., но с много редакции.
Избери възможно най-последната - от вчера :D
anserk
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация