Как е възможно НАП да продава Поземлен Имот ведно със сграда в груб строеж, която е описана в нотариален акт, но която не фигурира в скицата на парцела. Сградата е незаконна и никога е нямала документи или постъпки за узаконяване.
Ако сделката се изповяда , каква би била съдбата на сградата?
- Дата и час: 28 Ное 2024, 14:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
продажба на незаконна сграда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: продажба на незаконна сграда
Сградата е описана в НА при положение,че е незаконна?!?!?!?! Поземления имот да си го продават ОК ама сградата(незаконна) няма как да фигурира в договора
Правото брани зрящите, не спящите! Vivere est cogitare !!
- hol455
- Младши потребител
mayasday написа:Ако сделката се изповяда , каква би била съдбата на сградата?
Новия собственик ще я довърши (съгл. РС, проекти, протоколи - това я прави законна), като междувременно може да я нанесе в кадастъра (ЗКИР и наредбата) като груб строеж и тогава ще фигурира в скицата на УПИ-то, което не е работа на НАП.
- anserk
- Активен потребител
Сграда, която не е отговаряла на изискванията за строителство, съгласно действащите нормативни разпоредби към времето на построяването, не може да бъде узаконена по никакъв начин,имаше "нещо" не знам какво точно у-ие за търпимост ??? не съм много сигурен ако то свърши някаква работа,но си мисля,че беше да не я съборят принудително.
- hol455
- Младши потребител
Не сте уточнили от кога е налична тази сграда. В случая този момент е важен.
-
Melly - Старши потребител
Сградата е от 2002 - "търпимост" при нея не може да се приложи. Става въпрос за ПИ , не за УПИ. Нотариалният акт е издаден на база на данъчна оценка 2002.
Сградата е включена в цената -" ПИ ведно със сграда....", а всъщност е тежест за новия собственик и най-вероятно той ще трябва да я събори за негова сметка.
По - интересното е как НАП продава незаконна сграда, която аз ако съм собственик не бих могла да продам.
Държавата ти продава нещо , което после ще те накара да събориш!!
Сградата е включена в цената -" ПИ ведно със сграда....", а всъщност е тежест за новия собственик и най-вероятно той ще трябва да я събори за негова сметка.
По - интересното е как НАП продава незаконна сграда, която аз ако съм собственик не бих могла да продам.
Държавата ти продава нещо , което после ще те накара да събориш!!
- mayasday
- Нов потребител
@hol455, защо допълваш въпроса?
Имай в предвид, че питащите не правят разлика между "узаконяване" и "разрешение за ползване (акт 16)"
И след груб строеж може да минат години до РП.
PP. И пак не разбрах защо е незаконна ! Прочетете НА - освен данъчната оценка, какво пише още там накрая.
Имай в предвид, че питащите не правят разлика между "узаконяване" и "разрешение за ползване (акт 16)"
И след груб строеж може да минат години до РП.
PP. И пак не разбрах защо е незаконна ! Прочетете НА - освен данъчната оценка, какво пише още там накрая.
Последна промяна anserk на 15 Сеп 2010, 13:20, променена общо 1 път
- anserk
- Активен потребител
От закона става ясно , че узаконяване не може да има. Въпросът ми е как може да стане сделка.?
- mayasday
- Нов потребител
ПЪРВО ОПРЕДЕЛЕТЕ КАКВО И Е НЕЗАКОННОТО НА тая сграда и как и е направена данъчна оценка като е "незаконна" при което се вдига цената на поземления имто с който ще бъде продадена и след това съборена
- hol455
- Младши потребител
[quote="anserk"]@hol455, защо допълваш въпроса?
От скоро посещавам форума
От скоро посещавам форума
- hol455
- Младши потребител
в червена - свлачищна зона е и не е в регулация
- mayasday
- Нов потребител
mayasday написа:в червена - свлачищна зона е и не е в регулация
Е, и..., това какво общо има с евентуалната законност (май не знаете какво означава това)на сградата в груб строеж в им. пл.номер .... и свлачищна зона (в НА ли пише цвета на зоната )?
Не защитавам Държавата, а се питам Вие какъв интерес имате при тази сделка - някой насила ли иска да ви сложи на шейната
- anserk
- Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|