начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Норми за проектиране на автосервиз?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Норми за проектиране на автосервиз?

Мнениеот anserk » 08 Окт 2010, 00:37

Не винаги! След напрегнат ден с инвеститори, проектанти, технически, общини и ... повярвай, влизам в този форум да видя нещо свежо и "противозаконно", с провокативни идеи..., а те са такива сухари (пък ние сме били техничари-сухари). Що се не видят, ама добре че ни има и ни търпят (може админа да ме отсвири, но само те ще загубят без нашето присъствие :wink: )
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Окт 2010, 01:09

anserk , години съм прекарал в общуване с най-добрите представители от тяхната порода и обобщението "сухари" е твърде "идеологическо". Най-вече си зависи от индивидуалността на всеки. Важното е да вникнеш в алгоритъма на тяхното мислене и разбира се да боравиш добре с нормите от материята, която те считат че им е професия. Тогава, ако по време и място успееш да приложиш част от знанията, които ти поради различната квалификация имаш, те остават без аргументи. Това е "война на умовете" и е забавна, каквито и удари да понесеш в нея. Че защо да не се впрегнеш и то на сериозно, ако това е начин да успееш? Така че свиркай си и гледай сеир!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rayabo » 09 Окт 2010, 19:07

anserk написа:
rayabo написа:В работилницита ще има място за три автомобила. Просто си търся материал за четене...иска ми се да го направя както трябва, за да не ме връщат от общината 100 пъти,...

Ето това е! Не е важна общината, а да е както трабва! Сервиз за ел. инсталация на МПС и реглаж !!!!!! Много точно и много специфично!
С това трябваше да започнеш и че искаш да четеш!
Питай!

Да може би не започнах както трябва..но ми се иска да разбера какво задължително трябва да има в тази работилница..като мивка, тоалетна и др. спецефични неша, които не ги пише в нито един от изброените горе членове на ЗУТ. Може би е описано в някоя допълнителна наредба...незнам...и за това питам, а не проектирам на сляпо! Никой не се е родил научен. А относно израрът "мотивирано предложение"..така и не разбрах какво му е "свинското" :?: Хората така ми го донесоха...искали са им го в общината. Но както и да е..благодаря на всички за отделеното време!
rayabo
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 09 Окт 2010, 22:23

@rayabo: Няма специална наредба, в която да е описано какво точно следва да съдържа един сервиз за автомобилно електрооборудване. Ако искате да го изпроектирате като хората, трябва да знаете какво и как се върши в този автосервиз, и то доста подробно. Поради тази причина за проекти от такъв характер първоначално се съставят задания за проектиране.
Имайте предвид също, че разнообразните наредби, в които поименно се посочва на колко човека се пада по един клозет, колко души са необходими за подмяната на една крушка, и тям подобни, ще стават все по-малко по принцип, като ще бъдат измествани от т. нар. принципи на добра производствена практика.
Накратко - Вие сте човекът, който определя какво задължително трябва да има в тази работилница, според Вашето виждане за добрата производствена практика в нея. Дано да съм бил ясен.
magodeoz
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация