- Дата и час: 25 Ное 2024, 00:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какви са последствията
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
89 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Какви са последствията
Здравейте,имам следния въпрос. Какво става с жил.сграда, за която е издадено разрешение за позване,но в последствие се оказва,че стр.документация не е пълна и има разминаване при Ккорниз. Благодаря!
- ivanr
- Младши потребител
Re: Какви са последствията
При корниз разминаване но спрямо какво? Защото може и да се окажат страшни последствия!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Не съм чул някой да е бутнал въведена в експлоатация сграда, та ако ще и с два метра да се разминава котата на корниза.
- magodeoz
- Активен потребител
Възможно е да имаш затруднение със слуха! Не знам, не те познавам!
-
Определено имам! А и със зрението също. Виждам и чувам само неща, които са се случили. И избягвам да се вслушвам във вътрешни гласове, каквото и да ми нашепват.
- magodeoz
- Активен потребител
Така ли? При мен живеят много и всичките са с добро зрение и слух а имат и вътрешно око! Освен всичко следват поговорката "Бай бабо да те не среща мечка", та ако и никой нищо да не е чул или видял!
-
ivanr написа:Здравейте,имам следния въпрос. Какво става с жил.сграда, за която е издадено разрешение за позване,но в последствие се оказва,че стр.документация не е пълна и има разминаване при Ккорниз. Благодаря!
Кой орган и с какъв акт е констатирал това "разминаване"?
- dimist
- Потребител
Браво dimist , че както я бяхме подхванали..........Кой орган и с какъв акт е констатирал това "разминаване"?
-
МОЛЯ!ivanr написа:...но в последствие се оказва,че стр.документация не е пълна и има разминаване при Ккорниз.
Благодаря!
Стр. документация винаги е недостатъчна в зависимост от това, кой дава оценка!
Разминаване при К.К. с К.К. на " взривения мавзолей", на съседна сграда или на ... какво
- anserk
- Активен потребител
Разминаване с кота корниз на летящата чиния в Розуел, Ню Мексико, естествено. Какво друго би могло да бъде?
- magodeoz
- Активен потребител
Защо ченията на Бузлуджа също не е за пренебрегване. Само че нека да дадем възможнаст на дебата да започне някак си! Съгласен ли си?
-
хихихихиих, сладури...
-
Melly - Старши потребител
Да си затварям устата (в случая - да си седна на ръцете) докато дебатът започне ли? Съгласен съм, простете. Що се отнася до чинията на Бузлуджа - Вие виждал ли сте я напоследък? Не става за еталон, повярвайте ми.
- magodeoz
- Активен потребител
Що се отнася до чинията на Бузлуджа, за последно я видях в 2006 беше бая пострадала от времето (атмосферните условия имам предвид)
-
Атмосферните условия нямат нищо общо. Тяхното въздействие се отнася за чинията в Розуел, Ню Мексико. Нашата чиния пострада от други фактори. Да се надяваме, че постройката на ivanr няма да пострада от същите (за да се върнем на темата). Между другото, julyanvonemona, ако Ви е известен случай на премахнат по смисъла на чл. 225 (1), във връзка с ал. 2, т.1, но - въведен в експлоатация строеж - споделете, моля. Необходимо ми е във връзка с научно изследване върху особеностите на прехода.
- magodeoz
- Активен потребител
Значи, интересното на питането е друго (според мен): как ли @ivanr е разпознал корниза, като на повечето сгради от т.н. " BG преход " корниза е труднозабележим (скрит) с просто и непрофесионално око , като принос в архитектурната мисъл!
Дали да дам пример (само да не паднете): ръкохватката (мет.тръба) на парапета, която се монтира след приключване на обр.2 (преди акт 16). Познайте как фиксирам К.К. де факто и де юре
Дали да дам пример (само да не паднете): ръкохватката (мет.тръба) на парапета, която се монтира след приключване на обр.2 (преди акт 16). Познайте как фиксирам К.К. де факто и де юре
- anserk
- Активен потребител
magodeoz, забавно е че проследяваш мислите ми! Е не всичките но достатъчно за да не се налага да обяснявам много като на kirile например. Направо ще Ви отговоря, но моля в научния си труд ме посочи за съавтор! Смятам,че е това е израз на лоялност!
Не зная случай, въведен в експлоатация обект да бъде премахнат с мотивите по чл.225 (2)1) ЗУТ. На път съм обаче в един закътан родопски градец да премахна такъв обект, само че не заради корниз, а заради това че е построен на около 2,5 м в едно глупаво площадно пространство. Глупаво, защото проектанта го е предвидил в един толкова стръмен терен, чак се срамувам за моя колега архитект. Така или иначе хипотезата чл.225 (2)1) ЗУТ е налице. Характерно в случая е едно писмо на ДНСК- София, където полу се обяснява на жалбоподателите, полу се дават методични указания на н-ка на РДНСК - Смолян, и се цитират няколко решения на ВАС - до едно третиращи въпроса че РС е стабилен административен акт и пр...... един вид да не се премахва. Подобни мазала съм сътворявал и аз в някогашната ГИДТК. Очаквам производството пред АС - Смолян, какво ще измъдрят.
Не зная случай, въведен в експлоатация обект да бъде премахнат с мотивите по чл.225 (2)1) ЗУТ. На път съм обаче в един закътан родопски градец да премахна такъв обект, само че не заради корниз, а заради това че е построен на около 2,5 м в едно глупаво площадно пространство. Глупаво, защото проектанта го е предвидил в един толкова стръмен терен, чак се срамувам за моя колега архитект. Така или иначе хипотезата чл.225 (2)1) ЗУТ е налице. Характерно в случая е едно писмо на ДНСК- София, където полу се обяснява на жалбоподателите, полу се дават методични указания на н-ка на РДНСК - Смолян, и се цитират няколко решения на ВАС - до едно третиращи въпроса че РС е стабилен административен акт и пр...... един вид да не се премахва. Подобни мазала съм сътворявал и аз в някогашната ГИДТК. Очаквам производството пред АС - Смолян, какво ще измъдрят.
-
Подсещате ме да дам още информация,защото до тук никой-нищо! Сградата е голяма с Кк=15м. в голям/много/областен град в централна Б-я.Надвишението на Кк е 60см. срямо арх. проект.По отношение на стр. д-ция,няма одобрена част от част "К-ции"
- ivanr
- Младши потребител
1. Конструктивен проект не се одобрява, а само се съгласува и затова единствено конструктура има задължителна застраховка заедно с техн. контрол. Цялата отговорност за конструкцията се носи от конструктор и надзор (в случая има)!
2. Погледни в обр.2 - протокола за строителна линия и ниво, където има точно абсолютни коти на нулата, корниза и билото, както подпис и печат на 2 места от общината и който се заверява след задължително геодезическо замерване!
3. И не напразно дадох пример - намери ли къде е корниза на проекта, защото точно тези 60 см май ми потвърждават хипотезата от предния пост?
Ще добавя още, че точно с К.К. и прилежащия терен се постига (в добрия смисъл) необходимата светла (от там конструктивна) височина на долните етажи.
2. Погледни в обр.2 - протокола за строителна линия и ниво, където има точно абсолютни коти на нулата, корниза и билото, както подпис и печат на 2 места от общината и който се заверява след задължително геодезическо замерване!
3. И не напразно дадох пример - намери ли къде е корниза на проекта, защото точно тези 60 см май ми потвърждават хипотезата от предния пост?
Ще добавя още, че точно с К.К. и прилежащия терен се постига (в добрия смисъл) необходимата светла (от там конструктивна) височина на долните етажи.
Последна промяна anserk на 11 Окт 2010, 22:25, променена общо 1 път
- anserk
- Активен потребител
89 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Строителство и регулация
|
|