bgarch , Топлата връзка м/у главните архитекти и н-ците на съответните РДНСК-та се предполага по дефиниция формулирана от обективната даденост, че висшата цел на чиновника е състоянието нирвана за което не веднъж е ставало въпрос (да не говорим за други по-осезателни и мотивиращи бездействието причини).
Именно в такава обстановка истинки добрият и лоялен към клиента си адвокат има много какво да направи за да стегне нещата в менгемето на закона. Инструменти за това колкото искаш! Единствено избора на адвокат от страна на ubgubg е решаващ!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нужен ли е констативен нот. акт за преустройство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
33 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: нужен ли е констативен нот. акт за преустройство
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
ubgubg написа:Собственик сам на помещение за нежилищни нужди в жилищна сграда(офис). Преди време реших да направя ремонт,тъй като помещението бе с високо 5,30 м.Та ... буквално (реално ) стана на два етажа с два самостоятелни входа(два офиса), ....Акта за собственост ,който представям е с ЗП 100 кв.м, а помещението което преустройвам(единият офис, а другия?) е със скица за 140 кв.м ,....,че ще ми струва около 4000 лв с всички данъци и такси. ......
Здравейте! Що сте взели мотиките и копате, копате, като има трактори Май някой ни прави на абдали Само да попитам: в СВ ще проверя за 100 кв.м - офис, а къде да проверя за 140 м2 (предполагам, че е това)-2 офиса, и +40 м2 от къде се явиха и на кой са Нали иска да му издам РС за търговски обект със ЗП/РЗП/=... Интересно какви са ид.ч.от общите на сградата, щом са с два входа - или трябва и таблицата да гледам
Нали не искате да се прилага към проекта и скица на родословното дърво и схема на трансформациите на обектите от изблиците в безсънните нощи на собствениците.
Да не говорим, че нотариалната такса не е толкова, ама май намеква, че не си е обявил двата офиса. Те доста така действат и после... много било!
И не знам за други писмени доказателства за собственост(свята и неприкосновенна) освен НА, решение на съд, заповеди на Кметове и разни комисии по реституцията на земята.Не знаех, че може да спреш до УВЕ/РП
Да си иде при нотари и да си оправи собствеността
- anserk
- Активен потребител
anserk, ако Вие не знаете за нещо, то не значи, че нещото не съществува (май се повтарям). Констатирането на правото на собственост от нотариус не я "оправя" - то в случая просто ще намали необходимите мозъчни усилия от страна на и без туй мързеливата общинска администрация.
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz, не съм нито общинска, нито държавна администрация! Но това не означава, че там където се иска документ за собственост (БИАДО за скица), трябва да тръсна ред бумаги по нечие усмотрение (напр. собственика е космонавт/астронавт) и трябва да затворят гишето, за да разчитат и се консултират с юристконсулта
И става въпрос за разлика в м2, а дали му е казал за КНА, или за документ за собственост - друг въпрос. И след ходене при толкова юристи (както пише), да опре до форума Май им се иска да чуят това, което на тях им изнася!
И става въпрос за разлика в м2, а дали му е казал за КНА, или за документ за собственост - друг въпрос. И след ходене при толкова юристи (както пише), да опре до форума Май им се иска да чуят това, което на тях им изнася!
- anserk
- Активен потребител
Аз пък не разбирам, защо заради кефа на някой общински пазител на гише трябва до ходя при нотариус да ми "констатира" собственост, която и без туй си имам. И хич не ме интересува какъв ресурс ще трябва да мобилизира общината, стига да си спази предвидения в закона срок. И с кеф бих натресъл на съответния многознайко глобата по чл. 232 (1) от ЗУТ!
- magodeoz
- Активен потребител
Моите почитания за последния Ви пост magodeoz!
-
.
Последна промяна probcho на 07 Ное 2010, 17:39, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
probcho Дали си си написал добре домашното?
-
.
Последна промяна probcho на 07 Ное 2010, 17:39, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Не сте прави
@ ubgubg хвърли във въздуха някакви факти, непроверени, без гаранция че е разбрал какво му е казал гл.архитект. И ние - приближете плювалника!
Все си мисля, че опира до тези 40 м2 без ясна/неоспорима/собственост и го е пратил да си направи по обст.проверка, ама толкова е разбрал.
При всички случаи има нещоооо... гнило
@ ubgubg хвърли във въздуха някакви факти, непроверени, без гаранция че е разбрал какво му е казал гл.архитект. И ние - приближете плювалника!
Все си мисля, че опира до тези 40 м2 без ясна/неоспорима/собственост и го е пратил да си направи по обст.проверка, ама толкова е разбрал.
При всички случаи има нещоооо... гнило
- anserk
- Активен потребител
Но имам една домашна, на която може да изкараме доста дълго!
Това вече е првиказка!
-
.
Последна промяна probcho на 07 Ное 2010, 17:40, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
magodeoz , ако искаш да си в тон с темата, по добре е да кажеш че предстои издаването на констативен нот. акт за собственост
-
33 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|