- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Поправка в кадастралната карта поради грешка и непълнота
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
56 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Поправка в кадастралната карта поради грешка и непълнота
Лелее, големи късметлии са тези колеги. Е как така няма да се случи? Сега ще търсите други и ще плащате наново? Коя геодезическа фирма е това, ако не е тайна? Стана ми любопитно.
- petko_a
- Потребител
Не им се сърдете, foxron. Всеки може да сгреши. Просто любезно ги помолете да си свършат работата. Проектът за ПКО не е кой-знае каква философия - да го направят, и да вървите напред.
- magodeoz
- Активен потребител
Понеже стана дума за общини, коректен ли е според вас записът в следната скица:
СКИЦА No ...../...........год
На УПИ ....... кв .....
Находящ се в с............... общ............. обл...............
по кадастрален план, одобрена със заповед N......... / ...... год
Площ по кадастрален план: УПИ ....... е с площ .... кв.м.
Трайно предназначение: урбанизирана по класификатор 01
Начин на трайно ползване: ниско строителство по класификатор 1000
Собственици:
..................................................
М 1:1000
Регионална служба по кадастъра
гр.........., ......... област
СКИЦА No ...../...........год
На УПИ ....... кв .....
Находящ се в с............... общ............. обл...............
по кадастрален план, одобрена със заповед N......... / ...... год
Площ по кадастрален план: УПИ ....... е с площ .... кв.м.
Трайно предназначение: урбанизирана по класификатор 01
Начин на трайно ползване: ниско строителство по класификатор 1000
Собственици:
М 1:1000
Регионална служба по кадастъра
гр.........., ......... област
- petko_a
- Потребител
В една друга тема коментирах, че "какъвто платеца такъв и изпълнителя". foxron! Има сигурни законови методи да счупите гръбнаците, както на геодезическата фирма - така и на общинарските чиновници, само че това не става с плач по форумите, а преди всичко със самовъзпитание на съзнанието! Те (геодезическата фирма и общинарите) са Ви нанесли вреди - следователно вече са Ваши врагове! Трябва а да бъдат унищожени без остатък - до колкото под понятието унищожаване се разбират допустими от българските закони Ваши действия. След успеха на едно такова унищожение ще Ви търсят за да се консултират с Вас! Уверявам ви!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Еееехххх! Некой, в началото на темата, бе казал:
Ама кой да чете???
Кой да чете, foxron????
Ти, тогава, тръгна да ни се караш... че не сме били разбрали питането ти.
Ама карай - урокът, който получи, струва повече от 0.4К. Определено повече.
от l____ на 06 Юли 2010, 17:38
Преди да се опитваш да поправяш регулационен план, трябва да имаш напълно поправен кадастрален план.
Ти, обаче, май смесваш същността на плановете.
Ама кой да чете???
Кой да чете, foxron????
Ти, тогава, тръгна да ни се караш... че не сме били разбрали питането ти.
Ама карай - урокът, който получи, струва повече от 0.4К. Определено повече.
- l____
- Потребител
И все пак заявлението е за поправка на кадастралната основа. Нещо яко е омотано.
- petko_a
- Потребител
Има сигурни законови методи да счупите гръбнаците, както на геодезическата фирма - така и на общинарските чиновници...
В случая - няма законови методи!
Те (геодезическата фирма и общинарите) са Ви нанесли вреди...
Ммдааа...
Вредата от геодезическата фирма е недоказуема (според мен). А вероятно геодезическата фирма няма вина. Освен ако има ясно разписан договор със задълженията на фирмата за изготвяне на проект за изменение (на основание ЗКИР и Наредба 3 от 28.04.2005 за съдржанието..... ) на кадастралния план. Щото, ако договор няма - щефът на фирмата би казал: "foxron ми искА някакви скици и някакви чертежи за имота му. Направих му това, което ми искА. И се разплатихме се. Аз не знам за какво е ползвал скиците."
А да се говори за вреда, нанесена от общинските чиновници е несериозно. В случая - изключено е да се говори за вреди, нанесени от Общината. Нещо повече - отговорът на Общината е абсолютно коректен; прочетете го, пак, внимателно.
..... - следователно вече са Ваши врагове!
Еееее! Чак пък!! И Общината ли? Какво си се задрънкал с Общината.
Питащият не вникна какво тук му се каза в началото на темата. Това е. Сам си е виновен. Какви врагове, какво унищожение?
Но... поне си има ear-ring за 4 'алековки'.
- l____
- Потребител
l____ ! Нищо не разбираш. Общината ти е враг по дефиниция! Казвам го съвсем сериозно! На тебе, на мене, на foxron също! Затова в цялата си съзнатална дейност винаги се стремя да вкарам някой общинар в огъня, даже ако се е набутал с нещо малко, гледам да го изгоря колкото е възможно повече. Това създава ако не любов то поне уважение и респект!
-
Откъде, julyanvonemona, у Вас тази агресия, този необуздан стремеж към членовредителство? Колко искрени и трайни са уважението и респектът (което, между другото, е едно и също), предизвикани от страх?
- magodeoz
- Активен потребител
Откъде, julyanvonemona, у Вас тази агресия,.....
magodeoz . Общинара отива за да сключи трудов договор с цел да не работи, а мързелът както знаем е баща на всички пороци. Затова и друг път съм казвал че той става негодник от деня на подаване искането си за назначаване на общинарска длъжност. Не отричам, че преди 32 години самият аз бях движен от същите мотиви и станах общинар. Не отричам също така, че ако отново стана гл.архитект ще се държа по същия начин, т.е. да одбивам топката и да мотая работата. Най-лошото за останалите е, че сега след натрупания опит ще върша нещата изключително перфидно. Т.е. не само че за всички останали ще бъда враг но бездушен и циничен, в пълния обем на цялята емоционалност на тези понятия. Щом у всеки индивид, общината е в състояние да възпита такива качества , значи нейните служители трябва да бъдат унищожавани до колкото такова унищожение е допустимо от закона.Налага се този път да приемете тезата ми на доверие!
Респектът предизвикан от страх въобще не е траен. Този който го всява и се държи на гребена на такава вълна, винаги знае че това е квазистабилност, но пък затова тя зависи единствено от неговите умения да я поддържа колкото се може по-дълго във времето. В крайна сметка неминуемо накрая загива и самият той. Възпроизвежда естественият закон! "Слабите умират и служат за храна на хищниците и мършоядите"!
-
l____ ! Нищо не разбираш. Общината ти е враг по дефиниция!
Не е така! Точно по дефиниция не е така. И го знам от опит.
Друг е въпросът, че мноооого често, некомпетентни, неграмотни и корумпирани общински служители представят Общината в светлината, за която ти говориш.
Общинара отива за да сключи трудов договор с цел да не работи,...
Общинарят доста често сключва трудов договор с цел да не работи. Но познавам служители общински, изцяло отдадени на професията си. Лично аз имам такава колежка. Не че разбира кой знае колко много, не че не ме е подвеждала ( то... кой ли не греши). Но беше в всеотдайна в опитите си да помага на всички. И разбира се, кметът, защото е класен мошеник и не търпи по интелигентни от него, я изгони.
А иначе наистина има чиновници-гадове. Но не всички, де. Не всички!
Затова и друг път съм казвал че той става негодник от деня на подаване искането си за назначаване на общинарска длъжност.
Не всички!! Категоричен съм.
Най-лошото за останалите е, че сега след натрупания опит ще върша нещата изключително перфидно.
Почвам да се плаша.
И "чу кам на дърво".
Не са едно и също в общия случай. Значенията на двете думи имат съществени нюанси, за да не кажа разлики....уважението и респектът (което, между другото, е едно и също),
http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/ ... 0%B8%D0%B5
http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/ ... 0%BA%D1%82
Разбира се, според други източници двете думи са абсолютни синоними:
http://rechnik.info/%D1%80%D0%B5%D1%81% ... 0%BA%D1%82
Но все пак, уважение към този, от когото се страхуваш, не може да има. Респект - може.
- l____
- Потребител
julyanvonemona написа:Щом у всеки индивид, общината е в състояние да възпита такива качества, значи нейните служители трябва да бъдат унищожавани до колкото такова унищожение е допустимо от закона. Налага се този път да приемете тезата ми на доверие!
Погледнато от моята камбанария, не мога да приема такава теза, дори и на доверие. В общината постъпват възрастни хора, чието време да бъдат възпитуеми е изтекло, предполага се. Оттам нататък средата може да наложи само онзи модел на поведение, който е вътрешно присъщ на индивида. С други думи, ако за позиции в общината кандидатстват все членове на ОЧЗ, бих го разбрал. Но за един човек дилемата дали да бъде добър или лош е въпрос на личен избор, а не поведенческа реакция.
- magodeoz
- Активен потребител
Подобно на соленоид който около себе си образува елекромагнитно поле общината поляризира нагласите на всички ни. Тезата на Достоевси, че човек се ражда със заряд за добро или за зло, аз пък не приемам! За мен нещата се състоят от прости истини от типа "ръженът изваден от огнището е вредно горещ и трябва да се пазиш от него".
-
Ето - вие правите своя избор (приемате, или не приемате нещо си). Защо отричате това право на другите, и ги смятате за програмирани по подразбиране?
- magodeoz
- Активен потребител
Не ми се дебатира по този въпрос! Нека аз да съм сгрешилия!
-
Това не е дебат, а разговор. Не отговаряйте, щом не Ви е интересно.
- magodeoz
- Активен потребител
56 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|