- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Преградна стена преди акт 15
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
68 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Преградна стена преди акт 15
За онова място отвъдното сме чували. Въпросът е "тук и сега". А ако става въпрос за тоалетната и това да!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Много грубо, julyanvonemona! Имах предвид гражданския оборот, а не отвъдното или отходното (място).
- magodeoz
- Активен потребител
Че да не би гражданския оборот да стои извън пространствено-времевия континиум ???............
Последна промяна julyanvonemona на 11 Ное 2010, 20:04, променена общо 1 път
-
julyanvonemona написа:Въпросът е "тук и сега".
Я размахайте сатъра ето тук по въпрос във "взаимопомощ", поставен от юрист. И интересно защо не ви откривам
viewtopic.php?f=3&t=43573
На ход сте и не посягайте към плювалника
- anserk
- Активен потребител
Че на тази тема брадата и е по-дълга от краката на повечето адвокатки тук - за какво да си мешаме капите?!
- magodeoz
- Активен потребител
Аз така и не разбрах как действат адвокатите с договорите, което е от съществено значение за въвеждането в експлоатация и то когато е с няколко РС-та за отделните сгради и съоръжения в комплекса. По всяка вероятност и в този случай ще опре до сключения ПД - това имах в предвид
- anserk
- Активен потребител
,Я размахайте сатъра...
anserk Нали не се опитваш да ми казваш кога и защо?
-
Я приберете сатърите, и извадете предварителните договори (или кой каквото има)! Не ви е срам!...
- magodeoz
- Активен потребител
julyanvonemona, имах в предвид да вземете отношение по разсичането на разрешителния режим за "комплекси" - отворени/затворени и по-точно прилагането на етапност с едно РС или насичането с брадва (според мен) на комплекса с много РС във времето.
Дано и главни архитекти да го прочетат
Дано и главни архитекти да го прочетат
- anserk
- Активен потребител
magodeoz, дали пък с тебе да не сключим един договор - да не обръщаме внимание на anserk
-
Що? Човекът говори за хладни оръжия, и пораженията от тях, че намесва и фигурата на главния архитект... Това прилича на заговор, и с оглед на теорията на конспирацията - всички сме замесени.
- magodeoz
- Активен потребител
Именно защото всички сме замесени!
-
Защото всички сме замесени => да отстраним излишния! Не Ви ли куца (и то с двата крака) логиката?
- magodeoz
- Активен потребител
Отстраняване?!? Това, като се вземе под внимание хабитуса на anserk е абсолютно невъзможно! Той е изключително витален! Това е типология, на която нищо не може да противостои за дълго!
-
julyanvonemona написа:Отстраняване?!? Това, като се вземе под внимание хабитуса на anserk е абсолютно невъзможно! Той е изключително витален! Това е типология, на която нищо не може да противостои за дълго!
Благодаря за отзивчивостта и на двама Ви
Лека вечер!
- anserk
- Активен потребител
И на Вас anserk
[quote]"персона нон грате"[quote/]
magodeoz! В рамкине на този форум, съм те признал за корифей по въпросите на езикознанието, за това (anserk моля да не се обиждаш, въпроса ми е с познавателна цел) те питам не се ли пише "персона нон грата" "Persona non grata"
[quote]"персона нон грате"[quote/]
magodeoz! В рамкине на този форум, съм те признал за корифей по въпросите на езикознанието, за това (anserk моля да не се обиждаш, въпроса ми е с познавателна цел) те питам не се ли пише "персона нон грата" "Persona non grata"
-
Виждам, че скучаете! Липсва ви "живеца"!
Но пък аз следя темата от началото и на моменти ми беше доста любопитно и очаквах с нетърпение развитие в определена насока! Но май нещата не ми се получават...
Та така! Да попитам!
Как възложителя - строител продава имот с нотариален акт, като не е приключил процеса на грубия строеж?
И magodeoz и julyanvonemona подхвърлиха интересни неща, но не се стигна до "детайлизиране" на момента!
Моля автора на темата да ме извини! Ако не е съгласен, то модераторите да спретнат нещо на две - на три!
Ще съм ви благодарен, ако развитие нещата в тази насока!
- probcho
- Активен потребител
Откъде, уважаеми probcho, разбрахте, че "възложителя - строител продава имот с нотариален акт, като не е приключил процеса на грубия строеж"?
- magodeoz
- Активен потребител
Това тук в темата не го срещнах! В прав текст!
Но пък съм виждал.... Та затова и реших да попитам! За Вашето мнение!
Но пък съм виждал.... Та затова и реших да попитам! За Вашето мнение!
- probcho
- Активен потребител
това с продажбата нещо не го вярвам!
probcho, доколкото зная преди акт 14 (завършен "груб строеж") има само две възможности:
- продажба с предварителен договор;
- продажба на правото на строеж.
второто не съм чувал някой да го е виждал на живо, а дори да се е случвало ще е рядкост. първото е обещание в бъдеще време, защото чак след достигане на етап "груб строеж" съществуват отделни обекти в сградата и чак тогава те могат да се продават поотделно.
probcho, доколкото зная преди акт 14 (завършен "груб строеж") има само две възможности:
- продажба с предварителен договор;
- продажба на правото на строеж.
второто не съм чувал някой да го е виждал на живо, а дори да се е случвало ще е рядкост. първото е обещание в бъдеще време, защото чак след достигане на етап "груб строеж" съществуват отделни обекти в сградата и чак тогава те могат да се продават поотделно.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
68 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Строителство и регулация
|
|