- Дата и час: 25 Ное 2024, 00:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заградена улица и отказ за присъединяване към ел.разпр.друж.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
55 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Заградена улица и отказ за присъединяване към ел.разпр.друж.
.
Последна промяна probcho на 04 Яну 2011, 20:50, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
probcho написа:
Само да добавя, че тяхно задължение е да монтират съответното табло на границата на имота, като от клемите в таблото до вашата сграда и т.н. всичко е за Ваша сметка!
Напълно сте прав!
Във възражението ми изтъкнах именно такива мотиви: "Съгласно разпоредбите на Закона за енергетиката и Наредба №6 от 09.06.2004г. , когато електрическата енергия се доставя на потребителя от съоръжения на ниво НН, границата на собственост е изходящите клеми на средствата за търговско измерване. Средствата за търговско измерване на потребената от потребителя електроенергия се монтират в самостоятелно електромерно табло, разположено до или на границата на имота на потребителя. Също така, пак според тези разпоредби, електрическите уредби и електропроводи с ниско напрежение, които се намират извън имотите на потребителите, се изграждат за сметка на разпределителното предприятие и са негова собственост".
Иначе - вилата ни е построена още през 2004. С проблемните съседи нямаме общи имотни граници. Нашият имот е в дъното на тупика, въпросните съседи с незаконните огради - в началото му.
Искането ми към Общината е да направи необходимото за премахване на незаконните огради на съседите и да се трасира улицата на място.
- ellibelli
- Младши потребител
Искането ми към Общината е да направи необходимото за премахване на незаконните огради на съседите
ellibelli !! Незаконното строителство не се премахва от общината, а от държавата в лиецето на ДНСК.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
[/quote]julyanvonemona написа:Незаконното строителство не се премахва от общината, а от държавата в лиецето на ДНСК
julyanvonemona, правилно ме коригирате. Но като написах "Общината" имах предвид звено "Строителен контрол" към отдел "Кадастър, регулация и застроителни планове" в Общината. Това звено извършва проверки по жалби и молби на граждани и отговаря на същите, съставя констативни протоколи, актове за нарушения по ЗУТ и пр.
- ellibelli
- Младши потребител
Само като сведение:
- До днес Констативен протокол и Заповед за премехване на незаконните огради все още няма - или поне на мен не ми е известно, ако има.
- Ръководителят на местния център на EVN ми заяви (устно), че когато той реши, тогава ще ме присъединят към ел.разпр.мрежа.
- Днес получих и много емоционално писмо от единият съсед-нарушител с разни квалификации по мой адрес, някакви закани и обявяване на война със семейството ми.
Къде ли живея?!...
- До днес Констативен протокол и Заповед за премехване на незаконните огради все още няма - или поне на мен не ми е известно, ако има.
- Ръководителят на местния център на EVN ми заяви (устно), че когато той реши, тогава ще ме присъединят към ел.разпр.мрежа.
- Днес получих и много емоционално писмо от единият съсед-нарушител с разни квалификации по мой адрес, някакви закани и обявяване на война със семейството ми.
Къде ли живея?!...
Последна промяна ellibelli на 27 Фев 2011, 20:29, променена общо 1 път
- ellibelli
- Младши потребител
Вчера, 07.12., незаконните огради, попадащи в улицата - публична общинска собственост, бяха премахнати. Очаквам до броени дни EVN да ни отправи покана да подпишем договор за присъединяване с условия, непротиворечащи на ЗЕ и наредбата към него.
- ellibelli
- Младши потребител
Честито! И на Вас, и на Кмета, и на съответната РДНСК!
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz написа:Честито! И на Вас, и на Кмета, и на съответната РДНСК!
Благодаря! Не, че съм недоволна, но колкото и странно да звучи - РДНСК няма принос за премахване на оградите. Обаче, независимо от начина за постигането на целта, резултата ме удовлетворява.
- ellibelli
- Младши потребител
"Всичко е добро когато завършва добре"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:"Всичко е добро когато завършва добре"
Здравейте, на участващите в дискусията!
Нещата не се развиха добре.
Общинските съветници, в качеството им на собственик на улицата, не дадоха съгласие на ел.разпределителното дружество да проектира и изгради въздушната кабелна линия НН по уличната рагулация. Решението на съветниците беше върнато от областния управител, но днес на сесията на Об.съвет, съветниците потвърдиха решението си от миналия път. Накратко - за сега няма да бъдем захранени с електроенергия. В този смисъл, не се сещам как биха могли да се осъществят разпоредбите на чл.66 и чл.67 от ЗУТ.
Последна промяна ellibelli на 27 Фев 2011, 20:31, променена общо 1 път
- ellibelli
- Младши потребител
предполагам, че това може да се обжалва.
желая ви успех, не се отказвайте! сложете тези плъхове на мястото им. Нека администрацията разбере, че са слуги на народа а не обратното.
желая ви успех, не се отказвайте! сложете тези плъхове на мястото им. Нека администрацията разбере, че са слуги на народа а не обратното.
- naughty
- Потребител
И аз се присъединявам към пожеланията за успех. Повече би могло да се каже, ако са известни мотивите към това решение на общинския Ви съвет.
- magodeoz
- Активен потребител
Мотиви за отказа на общинските съветници не са посочени.
Проблемът според мен се състои в следното:
Един от съседите (който беше заградил тупика) иска да купи от общината улицата-тупик. Общината е поела ангажимент да му даде разрешение за изработване на ЧИПР, ако е изпълнена разпоредбата на чл.15 (3) и (5) от ЗУТ. Това е една от предполагаемите причини да не разрешат трасето на ел.кабела по тупика. Другата причина е, че същият съсед има и изгода квартала да не се захрани нормално с електричество – за сега той ползва (нерегламентирано) ток от имот в съседен квартал.
Проблемът според мен се състои в следното:
Един от съседите (който беше заградил тупика) иска да купи от общината улицата-тупик. Общината е поела ангажимент да му даде разрешение за изработване на ЧИПР, ако е изпълнена разпоредбата на чл.15 (3) и (5) от ЗУТ. Това е една от предполагаемите причини да не разрешат трасето на ел.кабела по тупика. Другата причина е, че същият съсед има и изгода квартала да не се захрани нормално с електричество – за сега той ползва (нерегламентирано) ток от имот в съседен квартал.
Последна промяна ellibelli на 27 Фев 2011, 20:32, променена общо 4 пъти
- ellibelli
- Младши потребител
Ще пробвам да Ви отговоря, макар от неясноти да ме заболя главата (то си е мой проблем, де)...
Първо - не е вярно, че само областният управител можел да обжалва акта на общинските съветници. Причините са много;
Второ - изменението на ПУП, с което да се премахне част от улицата - тупик, би трябвало да стане на някое от основанията, посочени в чл. 134 от ЗУТ - кое? Вашето съгласие не е от значение, впрочем;
Трето (но не последно) - Вие поискахте ли от общината да приложи действащия ПУП - ПР по отношение на уличната регулация? Ако сте - с какви мотиви Ви отказаха?
Първо - не е вярно, че само областният управител можел да обжалва акта на общинските съветници. Причините са много;
Второ - изменението на ПУП, с което да се премахне част от улицата - тупик, би трябвало да стане на някое от основанията, посочени в чл. 134 от ЗУТ - кое? Вашето съгласие не е от значение, впрочем;
Трето (но не последно) - Вие поискахте ли от общината да приложи действащия ПУП - ПР по отношение на уличната регулация? Ако сте - с какви мотиви Ви отказаха?
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz написа: макар от неясноти да ме заболя главата (то си е мой проблем, де)...
Моля да ме извините за главоболието! Не съм искала да го причинявам на който и да е, но и аз го имам. Опитах да редактирам текста по-горе, но въпреки това пак причинява главоболие...
magodeoz написа: не е вярно, че само областният управител можел да обжалва акта на общинските съветници
Ако имате предвид, че и Кмета може - той категорично няма да го направи.
magodeoz написа: изменението на ПУП, с което да се премахне част от улицата - тупик, би трябвало да стане на някое от основанията, посочени в чл. 134 от ЗУТ - кое?
Не е налице никое от основанията посочени в чл.134 ЗУТ.
Съседа иска изцяло да премахне тупика и да се проектира нов. От общината са му отговорири, че това може да стане при изпълнение на чл.15(3) и (5) от ЗУТ
magodeoz написа: - Вие поискахте ли от общината да приложи действащия ПУП - ПР по отношение на уличната регулация? Ако сте - с какви мотиви Ви отказаха?
Уличната регулация е приложена. Поискахме и улицата беше трасирана според действащия ПУП (пътно платно 5м и тротоари по 1,5м от двете страни).
- ellibelli
- Младши потребител
55 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|