- Дата и час: 17 Дек 2024, 07:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Брак с чужденец, а после???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Брак с чужденец, а после???
Какво трябва да се направи за да се узакони брак подписан в Егъпет между Египтянин и българка! При положение, че посолството ни в Цаиро е направило каквото трябва тем и от Египет всочко е наред! Имам документите на арабски, но незнам какво да правя сега от тук нататък! Предварително благодаря
Последна промяна satir на 18 Юни 2009, 05:34, променена общо 2 пъти
Причина: пишете на кирилица!
- Habebte
Re: Brak s 4ujdenec, a posle???
Здравейте, предполагам,че още преди да сключите брак са ви били необходими комплект документи ,сред които има такъв ,които се издава от посолството в уверение на тамошните власти,че сключеният брак ще бъде признат за валиден в нашата държава?! Ако разполагате с такъв документ,не виждам причина за притеснения от ваша страна.Направете превод и легализация на всички документи и за точна информация отидете в СДВР -Мария Луиза(София),където ще ви информират включително и за документите за самоличност,необходими на съпругът ви за пребиваване в Р.България. В случай ,че съм допуснала неточност-моля за извинение!
Последна промяна satir на 18 Юни 2009, 05:12, променена общо 1 път
- annna
Брак не се узаконява. Или има брак или няма брак. Брак се признава от българските власти ако е сключен и са налице законовите изисквания на държавата където той е сключен. Стига да не противоречи на българския СК. Например в България е забранено многоженството където в арабските страни е позволено до 4 жени. Ако целта и проблема е вашият съпруг да получи виза за продължително пребиваване на територията на Република България , ще трябва да легализирате копие от удостоверението за граждански брак и да представите декларация че поемате разноските на вашия съпруг в България.Декларацията трябва да бъде нотариално заверена. Тези документи трябва да бъдат представени или в СДВР Дирекция Документи за самоличност или в посолството на Р България в Египет.
- nezret
- Потребител
Благодаря Ви за изчепателния отговор, но не трябва ли да изпратя на съпруга ми и покана за да получи Виза и каква е тази декларация- специален формуляр ли е ( като поканата от книжарницата) или свободен текст? И мога ли да му нправя лична карта на базата на док. за брак? Предварително благодаря
Последна промяна satir на 18 Юни 2009, 05:20, променена общо 1 път
- Habebte
Здравейте, независимо,че имате сключен граждански брак със съпругът си ,то вие трябва да му изпратите покана ,за да получи виза,с която да влезе в РБългария.След това трябва да му направите адресна регистрация в тридневен срок от пристигането му на наша територия. А ,от там на татък, моят съвет е да си наемете адвокат ,които да се заеме с вашият казус,като по този начин ще се улесните вие. Относно декларацията-отидете при нотарюс и го помолете -той ще ви я напише(ако не си наемете ,разбира се,адвокат) Личен документ за самоличност може да се получи само личо от вашият съпруг т.е. той трябва да е в България. Пожелавам ви успех!
Последна промяна satir на 18 Юни 2009, 05:22, променена общо 1 път
- annna
Благодаря ви много- тръгвам по мъките сега! До нови срещи и успех на всички
Последна промяна satir на 18 Юни 2009, 05:24, променена общо 1 път
- Habebte
Мога ли да поканя съпруга си на нов настоящ адрес, а не на постоянния ми (стар) адрес, които ми е по лична карта в момента? Ше имам ли проблеми с нотарюса и СЦВР ако на поканата пише един адрес , а в личната ми карта друг?? Моля отговорете ми! Много е важно ! Предварително Благодаря!
Последна промяна satir на 18 Юни 2009, 05:25, променена общо 1 път
- Habebte
Ако имате адресна КАРТА,КОЯТО УДОСТОВЕРЯВА НОВИЯТ ВИ АДРЕС-НЕ МИСЛЯ ,ЧЕ ЩЕ ИМАТЕ ПРОБЛЕМ! ПОЗДРАВИ!
Последна промяна satir на 18 Юни 2009, 05:26, променена общо 1 път
- annna
здравейте имам приятел от Египет който иска да дойде в българия да сключим брак,интересува ме какви документи трябва да имам и какви той трябва да ми изпрати,за да му изпратя покана или виза какво ми е необходимо той да дойде в българия...благодаря ви предварително
Последна промяна satir на 18 Юни 2009, 05:29, променена общо 1 път
- krisi_1979
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|