начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Параграф 4а и 4б от ПЗР на ЗСПЗЗ

Казуси за недвижими имоти

Параграф 4а и 4б от ПЗР на ЗСПЗЗ

Мнениеот momchilmm » 14 Яну 2011, 00:56

Здравейте на всички.

Започвам с лиричното отклонение, че ми писна всичко в тая тъпа държава да се случва с ПЗР, съставляващи 50% от самия закон.
В случая ме интересуват мнения съгл. заглавието.
Баба ми е била наследница на 4 дка имот, от който обаче впоследствие се орязват близо 3 дка за настанените там ползватели. Тя е обжалвала заповедите, с които им се предоставя право да придобият собственост пред областен управител, но той така и не взима отношение по въпроса.
След многогодишно туткане, получих по пощата заповеди за определяне на оценка, които естествено обжалвах. Мислех си, че от общината и областната управа не са спазили процедурата и съдът ще ги осъди. Е, до първото дело :D
Оказа се, че всички предшестващи заповеди съдът приема за стабилни актове и отхвърли моите жалби.
Ще ми се да вярвам, тъй като имам основания, че има начин да разклатя тази "стабилност".
Тук вече идват моите въпроси:
Тези ползватели са настанени там по силата на някакви решения на ИК на ОБНС. Само че след продължително ровене в Държавен архив, тези решения касаят или подготовката на зимата или въобще не съществуват. Съответно не може нещо несъществуващо да поражда като последица някакви натрапници на моя имот.
Искам да докажа пред съда, че удостоверенията на ползватели, които общината им е издала са (тук имам нужда от определяне на правилното понятие) неистински, нищожни или нещо такова.
Това е важен елемент според мен, защото само с една страничка бланка, издадена на конвейер от дадена община на една сурия народ хитряги борци против фашизма, поражда почти безплатно оземляване на същата тази сурия, защото просто комунизма не си е отишъл.
Мисля, че производството трябва да се води в административния съд по АПК, но пък съм раздвоен, защото там след 4 дела направо ми се вижда невъзможно да признаят нещо друго, освен че администрацията е винаги над хората, а не в тяхна услуга. Та се чудя дали няма да е по-добре това да се случва в окръжен съд по ГПК.

Очаквам мнения. Предварително благодаря.
momchilmm
Младши потребител

Re: Параграф 4а и 4б от ПЗР на ЗСПЗЗ

Мнениеот momchilmm » 17 Яну 2011, 16:55

никой ли не се занимава с казуси по ЗСПЗЗ?
momchilmm
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 17 Яну 2011, 20:13

С това се занимават адвокати (не всички), някои от които следва да посетите, заедно с цялата документация по случая.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот momchilmm » 21 Мар 2014, 13:36

Дам. Те се занимават с това да вземат пари и после да не четат и претупват нещата.

За 3 години от първоначалния ми пост определено съм по-напреднал от доста "адвокати" в някои отношения.

Проблем е и че всеки адвокат твърди, че няма проблем (вероятно да ми вземе пари), без да уточни, че този вид дела не са му по специалността. А като си търсиш адвокат не пише "занимавам се с такива и такива дела". Обикновено деленето е на наказателни и граждански, но това е твърде общо.
momchilmm
Младши потребител

Назад към Имотни казуси