todorb2000 написа:Виждаме подмяна на думи и термини от закони ...
Къде я видяхте тази подмяна? Колко пъти да го кажа - тълкуването на една норма не е за инженерчета Това, че в закона пишело "ябълка", а съдът е "прочел" /подменил/ с "круша", е именно тълкуването, което е необходимо. И това е така, защото "ябълката", ако бъде "зачетена" като ябълка, без да се съобразят никакви други закони /съобразяването на които именно налага това ябълката да стане круша/, тогава ще се нарушат именно тези други закони, които съгласно "йерархията" на нормативните актове, са на "по-високо" ниво /йерархия е в кавични, защото разбира се не става дума за йерархия в същинския юридически смисъл - просто вече не знам как да му го обясня по друг начин на този идиот ... който научил чл.2 ЗДТ, чл.117 Конст. и чл.5 ГПК и хал хабер си няма от останалите, ако ще ги броим по членове, сигурно милиони норми, от които поне няколко десетки имат отношение по случая .../
todorb2000 написа:Та пак за клетвата-съдийска Много я нарушавате, и затова ние гражданите ще ви съдим пред държавните органи, инспекторе.
Пред кои държавни органи кой ще съдите? Толкова си невеж, че не ти е ясно, че има един единствен държавен орган, пред който можеш "да съдиш" който и да било - това е съдът! Как трябва да ти се каже това, за да го разбереш? По какъв начин трябва да ти се каже? Аз това се опитвам да ти набия в кратуната от самото начало на дискусията - именно за това споря и пиша ... не за друго ... Опитвам се да ти обясня да не се опитваш "да съдиш" който и да било /включително и съдии/ пред друг държавен орган, различен от съда, защото няма да има никакъв ефект и само ще ти се изсмеят органите, към които се жалваш /т.е. ще ти кажат любезно, че нямат правомощия да правят каквото и да било по случая / ... но това ще го разбереш скоро ... ако изобщо някой си направи труда да ти отговори ...
todorb2000 написа:Кои актове действат не казва съда, а законодателния орган или МС. Дайте, да се разберем за разделението на властите.
Айде ... вече сменихме и Конституцията ... Ето че не можеш да проумееш основните, на които, съгласно Конституцията, е изградена тая държава, та си тръгнал да се правиш на многознайко ... Ти сериозно ли си мислиш, че кой нормаривен акт действа го казва МС или НС? Не, просто спирам да ти обяснявам повече ... Ти верно си прилкючил с интелектуалното си развитие преди 40-50 години, когато предполагам си бил пионерче и когато един човек е казвал какво действа и какво е закон /не намирам друго обяснение, за да си въобразяваш такива неща ... че МС казвал кой закон действа /
todorb2000 написа:Дайте, да извикаме "Господарите на ефира". Те ще сложат в ред с иронията
... щом чакаш на тях да ти решават проблемите ... вярно няма какво да продължавам да ти обяснявам ...
todorb2000 написа:Вие да не сте сред тях?
За сведение - изобщо не съм съдия, не съм бил съдия, нямам роднини съдии.
todorb2000 написа:Искам, да Ви предупредя, да не обиждате, защото снимам с моята камера Вашите постове!
Снимай си ... то дебилизма и идиотията не ходели по животните /тъй съм чувал .../ ... Изобщо не ме касае какво снимаш и къде ще си го завреш накрая това сниманото ... Само не го пращай във ВСС, че да не вземат да кажат на шефа на НС, та да ме издаде на ЦЦ, а той на Господари на ефира, а те да ми подпишат смъртната присъда ...
М/у другото, много ми е любопитно това със снимането - вярно какво си наумил да го правиш? Щото не ми е проблем да ти дам още материал за снимане