начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Регистрирана фирма на чужд адрес ?!

Казуси за недвижими имоти

Регистрирана фирма на чужд адрес ?!

Мнениеот semiramida2 » 22 Фев 2011, 13:58

Здравейте ,

На адреса , на който живеем в момента явно е регистрирана строителна фирма без наше знание и съгласие.Апартамента беше даван под наем дълги години , на различни наематели.В един момент започнаха да идват призовки от съда до въпросната фирма , която се оказа длъжник по огромен кредит към банка .
Въпросът ми е какво трябва да направим за да се разбере , че нямаме нищо общо с тази фирма и да спрат да ни притесняват ?!

Благодаря Ви предварително !
semiramida2
Нов потребител

Re: Регистрирана фирма на чужд адрес ?!

Мнениеот inspectora » 22 Фев 2011, 15:28

semiramida2 написа:Въпросът ми е какво трябва да направим за да се разбере , че нямаме нищо общо с тази фирма и да спрат да ни притесняват ?!

Кой точно искате да го разбере това? Целият български народ и всички институции в държавата?
Почвате на всеки по отделно да обяснявате, че нямате нищо общо с фирмата - това може да се направи! /сега ако сте недоволна от отговора ми, щото Ви мързи да го направите това, ще Ви кажа, че друг начин няма - или на всеки по отделно, или ще Ви притесняват "форевър" ;) /
Всъщност има и още един начин - пишете до НС да променят закона /само, че нямам идея как/, за да се намери по-лесен начин за решаване на проблема Ви ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот semiramida2 » 22 Фев 2011, 18:47

Много Ви благодаря за учтивият и изчерпателен отговор !
semiramida2
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 22 Фев 2011, 19:03

semiramida2 написа:Много Ви благодаря за учтивият и изчерпателен отговор !

Не знам дали е учтив /обикновено целта е да не е :) / ... но е точен и изчерпателен - уверявам!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот 111888 » 12 Яну 2015, 00:23

inspectora написа:
semiramida2 написа:Въпросът ми е какво трябва да направим за да се разбере , че нямаме нищо общо с тази фирма и да спрат да ни притесняват ?!

Кой точно искате да го разбере това? Целият български народ и всички институции в държавата?
Почвате на всеки по отделно да обяснявате, че нямате нищо общо с фирмата - това може да се направи! /сега ако сте недоволна от отговора ми, щото Ви мързи да го направите това, ще Ви кажа, че друг начин няма - или на всеки по отделно, или ще Ви притесняват "форевър" ;) /
Всъщност има и още един начин - пишете до НС да променят закона /само, че нямам идея как/, за да се намери по-лесен начин за решаване на проблема Ви ...

Четири години по-късно-същата история-няма никакво решение, ако някой си регистрира фирма в дома ви, без ваше съгласие. Промениха ЗГР-и за регистрация на ФЛ-следва съгласие на собственика, или НА на негово име, но фирма можеш да регистрираш където си искаш, и при изричното несъгласие на собственика. Пълен кошмар е да почнеш да се обясняваш на иституциите, че на адреса ти няма фирма, и не си поволявал друг да регистрира фирма на твоя адрес, след като в ТР пише,че има фирма.

Ако смятате,че иска по чл 29 ЗТР ще ти реши проблема, си в грешка. Който твърди противното-нека да постне решение .
111888
Потребител

Мнениеот vaskovasko » 20 Яну 2015, 16:21

1. Почвате да издавате фактури за наем на регистрираното дружество.
2. Подавате заявление за заповед за изпълнение, тъй като едва ли ще ви ги платят. Ако я оспорят (което ме съмнява много) ще трябва да предявите друг вид иск.
3. При неоспорване и неплащане искате издаване на изпълнителен лист и/или подавате молба за производство по несъстоятелност.

Също така може да проверите дали дружеството /ако е ООД/ЕООД има вписан управител/ и ако няма вписан управител в ТР повече от 3 месеца подавате сигнал до прокуратурата на основание чл.155 от ТЗ. като описвате че живеете на този адрес, същият се използва фиктивно от дружеството и др. такива.

Насоките, които давам са много общи - затова обърнете се към адвокат.
vaskovasko
Потребител

Мнениеот neutralen » 20 Яну 2015, 21:03

Дадените насоки са правилни само в едно отношение - осъждане на ползвателите, но това не може да стане за наем, тъй като няма договор за наем и иска не може да се предяви само срещу фирмата, щото тя се намира на адреса на ищеца, поради което няма как да се връчат книжата на ответника. Трябва да се търси адреса на управителя, иска да се предяви среще него и дружеството, като иска ще бъде за плащане на обезщетение за ползването на имота за седалище на фирмата. Преди завеждане на иска се праща нот.покана за дължимото обезщетение - период и цена/месечно. Това е в общи линии. Доказателство за ползването на имота като седалище - удостоверение от АВ - търговски регистър.
neutralen
Активен потребител

Назад към Имотни казуси