начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заградена улица и отказ за присъединяване към ел.разпр.друж.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Заградена улица и отказ за присъединяване към ел.разпр.друж.

Мнениеот probcho » 19 Ное 2010, 20:43

.
Последна промяна probcho на 04 Яну 2011, 20:50, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот ellibelli » 19 Ное 2010, 21:36

probcho написа:
Само да добавя, че тяхно задължение е да монтират съответното табло на границата на имота, като от клемите в таблото до вашата сграда и т.н. всичко е за Ваша сметка!

Напълно сте прав!
Във възражението ми изтъкнах именно такива мотиви: "Съгласно разпоредбите на Закона за енергетиката и Наредба №6 от 09.06.2004г. , когато електрическата енергия се доставя на потребителя от съоръжения на ниво НН, границата на собственост е изходящите клеми на средствата за търговско измерване. Средствата за търговско измерване на потребената от потребителя електроенергия се монтират в самостоятелно електромерно табло, разположено до или на границата на имота на потребителя. Също така, пак според тези разпоредби, електрическите уредби и електропроводи с ниско напрежение, които се намират извън имотите на потребителите, се изграждат за сметка на разпределителното предприятие и са негова собственост".

Иначе - вилата ни е построена още през 2004. С проблемните съседи нямаме общи имотни граници. Нашият имот е в дъното на тупика, въпросните съседи с незаконните огради - в началото му.
Искането ми към Общината е да направи необходимото за премахване на незаконните огради на съседите и да се трасира улицата на място.
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Ное 2010, 22:16

Искането ми към Общината е да направи необходимото за премахване на незаконните огради на съседите

ellibelli !! Незаконното строителство не се премахва от общината, а от държавата в лиецето на ДНСК.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ellibelli » 19 Ное 2010, 22:33

julyanvonemona написа:Незаконното строителство не се премахва от общината, а от държавата в лиецето на ДНСК
[/quote]

julyanvonemona, правилно ме коригирате. Но като написах "Общината" имах предвид звено "Строителен контрол" към отдел "Кадастър, регулация и застроителни планове" в Общината. Това звено извършва проверки по жалби и молби на граждани и отговаря на същите, съставя констативни протоколи, актове за нарушения по ЗУТ и пр.
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот ellibelli » 30 Ное 2010, 14:01

:shock: Само като сведение:
- До днес Констативен протокол и Заповед за премехване на незаконните огради все още няма - или поне на мен не ми е известно, ако има.
- Ръководителят на местния център на EVN ми заяви (устно), че когато той реши, тогава ще ме присъединят към ел.разпр.мрежа.
- Днес получих и много емоционално писмо от единият съсед-нарушител с разни квалификации по мой адрес, някакви закани и обявяване на война със семейството ми.
Къде ли живея?!...
Последна промяна ellibelli на 27 Фев 2011, 20:29, променена общо 1 път
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот ellibelli » 08 Дек 2010, 21:34

Вчера, 07.12., незаконните огради, попадащи в улицата - публична общинска собственост, бяха премахнати. Очаквам до броени дни EVN да ни отправи покана да подпишем договор за присъединяване с условия, непротиворечащи на ЗЕ и наредбата към него.
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 08 Дек 2010, 23:41

Честито! И на Вас, и на Кмета, и на съответната РДНСК!
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот ellibelli » 09 Дек 2010, 01:58

magodeoz написа:Честито! И на Вас, и на Кмета, и на съответната РДНСК!

Благодаря! Не, че съм недоволна, но колкото и странно да звучи - РДНСК няма принос за премахване на оградите. Обаче, независимо от начина за постигането на целта, резултата ме удовлетворява.
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Дек 2010, 09:45

"Всичко е добро когато завършва добре"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ellibelli » 25 Фев 2011, 02:21

julyanvonemona написа:"Всичко е добро когато завършва добре"

Здравейте, на участващите в дискусията!
Нещата не се развиха добре.
Общинските съветници, в качеството им на собственик на улицата, не дадоха съгласие на ел.разпределителното дружество да проектира и изгради въздушната кабелна линия НН по уличната рагулация. Решението на съветниците беше върнато от областния управител, но днес на сесията на Об.съвет, съветниците потвърдиха решението си от миналия път. Накратко - за сега няма да бъдем захранени с електроенергия. В този смисъл, не се сещам как биха могли да се осъществят разпоредбите на чл.66 и чл.67 от ЗУТ.
Последна промяна ellibelli на 27 Фев 2011, 20:31, променена общо 1 път
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот naughty » 25 Фев 2011, 16:04

предполагам, че това може да се обжалва.
желая ви успех, не се отказвайте! сложете тези плъхове на мястото им. Нека администрацията разбере, че са слуги на народа а не обратното.
naughty
Потребител

Мнениеот magodeoz » 25 Фев 2011, 18:57

И аз се присъединявам към пожеланията за успех. Повече би могло да се каже, ако са известни мотивите към това решение на общинския Ви съвет.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот ellibelli » 25 Фев 2011, 20:00

Мотиви за отказа на общинските съветници не са посочени.
Проблемът според мен се състои в следното:
Един от съседите (който беше заградил тупика) иска да купи от общината улицата-тупик. Общината е поела ангажимент да му даде разрешение за изработване на ЧИПР, ако е изпълнена разпоредбата на чл.15 (3) и (5) от ЗУТ. Това е една от предполагаемите причини да не разрешат трасето на ел.кабела по тупика. Другата причина е, че същият съсед има и изгода квартала да не се захрани нормално с електричество – за сега той ползва (нерегламентирано) ток от имот в съседен квартал.
Последна промяна ellibelli на 27 Фев 2011, 20:32, променена общо 4 пъти
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 25 Фев 2011, 20:17

Ще пробвам да Ви отговоря, макар от неясноти да ме заболя главата (то си е мой проблем, де)...
Първо - не е вярно, че само областният управител можел да обжалва акта на общинските съветници. Причините са много;
Второ - изменението на ПУП, с което да се премахне част от улицата - тупик, би трябвало да стане на някое от основанията, посочени в чл. 134 от ЗУТ - кое? Вашето съгласие не е от значение, впрочем;
Трето (но не последно) - Вие поискахте ли от общината да приложи действащия ПУП - ПР по отношение на уличната регулация? Ако сте - с какви мотиви Ви отказаха?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот ellibelli » 25 Фев 2011, 20:49

magodeoz написа: макар от неясноти да ме заболя главата (то си е мой проблем, де)...

Моля да ме извините за главоболието! Не съм искала да го причинявам на който и да е, но и аз го имам. Опитах да редактирам текста по-горе, но въпреки това пак причинява главоболие...
magodeoz написа: не е вярно, че само областният управител можел да обжалва акта на общинските съветници

Ако имате предвид, че и Кмета може - той категорично няма да го направи.

magodeoz написа: изменението на ПУП, с което да се премахне част от улицата - тупик, би трябвало да стане на някое от основанията, посочени в чл. 134 от ЗУТ - кое?

Не е налице никое от основанията посочени в чл.134 ЗУТ.
Съседа иска изцяло да премахне тупика и да се проектира нов. От общината са му отговорири, че това може да стане при изпълнение на чл.15(3) и (5) от ЗУТ

magodeoz написа: - Вие поискахте ли от общината да приложи действащия ПУП - ПР по отношение на уличната регулация? Ако сте - с какви мотиви Ви отказаха?

Уличната регулация е приложена. Поискахме и улицата беше трасирана според действащия ПУП (пътно платно 5м и тротоари по 1,5м от двете страни).
ellibelli
Младши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация