- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля , дайте ми съвет- въвеждане в експлoатация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Моля , дайте ми съвет- въвеждане в експлoатация
Благодаря на всички за дадените съвети , мисля , че е добре човек да има различни гледни точки и сам да прецени как да постъпи , все пак това не е незаконен строеж ,а строеж закъснял във времето , поради лични причини , мисля , че консултантът , който наех ще се справи с нещтата , а колкото до плащането ,освен фактурите по различни инстанции , ще си получи хонорара при получаването на удостоверението за въвеждане на сградата в експлоатация , въпрос на добър адвокат е подписването на подобни договори.
- katerini
- Младши потребител
Здравей те,искам да задам и аз един въпрос за документите за строеж.Колко проекта и колко разрешителни са необходими за построяването на една двуетжна къща.От това което прочетох аз трябва да наема не само архитект,надзорник,техник,а и много други специалисти строиели и тн,,,Как да си постря закона къща като имам парцел в регулация- може ли да ми помогете .
- tosheva
- Младши потребител
Проучете и намерете архитект за когото знаете, че се занимава с проеткиране. Той от своя страна знае какви още специалисти и структури ще са Ви необходими и ако му възложите работата, след като е в купона той ще наеме останалите. Обикновенно така се работи. Ако си мислите, че Вие ще се справите сам/а като издирите отделните специялисти и сключите с тях отделни договори и ако си мислите от това че ще икономисате пари - губите си времето и със сигурност ще Ви излезе по- скъпо.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Благодаря за съвета, но остава въпроса като го наема този архитект. Аз трябва да знам какво да искам или поне трябва да знам какво да очаквам, нормалните хора не разбират толкова много от документи.
Ако примерно аз започна строеж с един архитект и един екип и този строеж се спре заради финансов проблем, после може ли да се разчита че ако се намерят пари, ще се върне въпросния екип да довърши работата(всички актове 15;16;290 ако има такъв и тн.)?
Благодаря за търпението.
Ако примерно аз започна строеж с един архитект и един екип и този строеж се спре заради финансов проблем, после може ли да се разчита че ако се намерят пари, ще се върне въпросния екип да довърши работата(всички актове 15;16;290 ако има такъв и тн.)?
Благодаря за търпението.
- tosheva
- Младши потребител
tosheva написа:...Аз трябва да знам какво да искам или поне трябва да знам какво да очаквам, нормалните хора не разбират толкова много от документи...
Права сте, но едва ли трябва да имате повече доверие на един анонимен форум, отколкото на един нает от Вас архитект. Разбира се, след като сте проучили какъв е, какво е построил, с какви възложители е работил и дали те са доволни от работата му. Нещо такова... Иначе сама трудно ще изучите необходимите стъпки, етапи, фази на работа, за да започнете и завършите къщата си, какво би се случило в един или друг случай.
- bgarch
- Потребител
Всичко е въпрос на договаряне, г-жо tosheva. Живеем в свободна страна.
- magodeoz
- Активен потребител
Моля за съвет при следната ситуация-купих си имот в едно село през 1999 год,в който имаше изградена къща в груб строеж.Къщата е построена още през 1983 г в този си вид не от лицето,(което е втори подред собственик)от което купих имота,а от предишен собственик(който е първия собственик). Именно той(първият собственик) е получил разрешителното за строеж и е построил къщата,но не е изкарал акт за ползване .Нито той нито следващия след него собственик не се правили постъпки да получат ,както акт за позлване на къщататака също и нотариален акт за къщата.С прехвърлянето на имота ми бяха предостажени само разрешителното за строеж,утвърдените стротелни планове на всички части на къщатаи плановете за ел.инсталации и нищо повече. Как мога аз сега да получа такъв акт и какви документи са ми необходими за това?
- nat_il
- Нов потребител
Какъв точно акт искате да получите?
Към настоящия момент къщата на груб строеж ли е или вече е завършена?
Извършеното строителство съответства ли на одобрените проекти?
- bgarch
- Потребител
bgarch написа:Какъв точно акт искате да получите?
Благодаря за обаждането!Къщата беше до фаза груб строеж и ние само я измазахме.И ремонтиряхме покрива,за съжаление от 4-скатен какъвто е по проект строителят го е направил 2-скатен а другите параметри за горе-долу (с малки отклонения в квадратурата) са по проекта.
Искам да я пусна в експлоатация...може би не се казва така..но ми трябва някакъв документ,че мога да я позвам за живеене.Тя е имала първоначално статут на вила,после главния архитект на общината е ударил печат ,че разрешава да бъде жилище,но за мене е ще бъде вила...аз живея в град
- nat_il
- Нов потребител
nat_il написа:bgarch написа:Какъв точно акт искате да получите?
Благодаря за обаждането!Къщата беше до фаза груб строеж и ние само я измазахме.И ремонтиряхме покрива,за съжаление от 4-скатен какъвто е по проект строителят го е направил 2-скатен а другите параметри за горе-долу (с малки отклонения в квадратурата) са по проекта.
Искам да я пусна в експлоатация...може би не се казва така..но ми трябва някакъв документ,че мога да я позвам за живеене.Тя е имала първоначално статут на вила,после главния архитект на общината е ударил печат ,че разрешава да бъде жилище,но за мене е ще бъде вила...аз живея в град
Няма да я продавам,а искам да я обитавам...но законно
- nat_il
- Нов потребител
Ако сградата Ви беше завършена до 9 април 1993 година, то тя нямаше да подлежи на приемане и въвеждане в експлоатация. Ако можете да разберете смисъла на този мой съвет, използвайте го.
P.S. Включете си възможността да получавате личните съобщения, ако искате да получавате такива.
P.S. Включете си възможността да получавате личните съобщения, ако искате да получавате такива.
- bgarch
- Потребител
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|