- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Строеж на навес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
35 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Строеж на навес
[quote]непригодност за служител в общинската администрация[/quote] bgarchЕто това е нещото което може би magodeoz не разбира, а то е че в момента в който през умът ти ти мине идеята да отидеш на работа като общинарски служител, ти вече си негодник.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Разбирам, но не споделям. Нещо като псувам, но не обиждам (ако ме разбирате).
- magodeoz
- Активен потребител
Леле,какво станало тука за един следобед покрай моя скромен навес.За собственост няма проблем-само аз съм.За конзолната конструкция трябва да посмятам дали е осъществимо,защото все пак са си килограми,а и ще е 3 метра навес.Ще се допитам и до наща община,но все си мисля,че ще предоставят тази част от информацията,която им харесва.За това и питам тук-защото сте обективни и запознати с наредбите и законите.
- zzuzi
- Нов потребител
zzuzi, все пак ни дължиш обяснение, какво точно ще правиш под такъв навес- 3,00 х 4,00 м. Защото за пред общинарите номерът с "навес да не ме вали дъжда като си влизам" може би и да мине, ама за пред нас, тия дето както ти вече сподели, сме обективни и запознати с наредбите и законите, няма как да мине. Да не би все пак да ти минава през ума за някакъв вид увеселение...?
- bgarch
- Потребител
Ами идеята на навеса е доста комплексна- и като слънце/дъждо/снегозащитно съоръжение,и да му плясна отдолу една-две лампи със стражарска цел,и зимата в големия сняг да си намърдвам колата отдолу.Освен това на картинката коята съм дал,навсякъде,където пише "тротоар" е превърнато в паркинг,както и част от тревната площ и се надявам този навес малко да ограничи минаването и спирането на коли на 50см. от входната ми врата.
- zzuzi
- Нов потребител
Е, това вече е друга приказка! Значи искаш да си направиш навес за гариране на колата ти, който впоследствие постепенно да бъде заграден и да стане гараж. Ние, българите, сме гении по измисляне на начини за заобикаляне на законите, не знам дали има друга нация по света с такива способности като нас.
Но това може да функционира само и единствено на базата на "качествените" според magodeoz чиновници, работещи в общински и други администрации у нас. Дето много- много не придирят на принципност.
Но това може да функционира само и единствено на базата на "качествените" според magodeoz чиновници, работещи в общински и други администрации у нас. Дето много- много не придирят на принципност.
- bgarch
- Потребител
Е, това вече е друга приказка! Значи искаш да си направиш навес за гариране на колата ти, който впоследствие постепенно да бъде заграден и да стане гараж. Ние, българите, сме гении по измисляне на начини за заобикаляне на законите, не знам дали има друга нация по света с такива способности като нас.
То... пишман да станеш да споделиш нещо. Половин България ще завиди. Цяла - ще дърпа обратно в казана.
- zxcasd
- Младши потребител
Ееее,все конспирация ще заподозрете .Гараж си има къщата,даже два(целия приземен етаж),където колата си спи на спокойствие,та няма да му е това съдбата на навеса За зимата в големия сняг бих я слагал под навеса за да ми е пред вратата и да не рия до вратата на гаража,където е як наклон и съответно е тегаво излизането на лед(еееех тоя мързел ).Въпреки че съм виждал доста такива изпълнения-първо циментирано,после с найлонче и дъсчици и след 2 месеца зидан гараж за 3 коли с ток и вода.Замислям се за варианта с конзолната конструкция,която да "виси" от къщата,но конструкцията ще е малко по-сложна.
- zzuzi
- Нов потребител
Половин България ще завиди.Цяла - ще дърпа обратно в казана.
zxcasd! Не изглеждаше толкова елементарен когато ме изведе от равновесие и ме накара да систематизирам нещата по чл.16 ал.3,4 и 5 ЗУТв другата тема. Дръж се на ниво!
-
julyanvonemona написа: Дръж се на ниво!
Не Ви разбирам!!!
Къде "пропаднах" пак ? Казвайте, каквото има да казате. Директно!
Не премълчавайте.
- zxcasd
- Младши потребител
zxcasd! Цялата аудитория тук, независимо от малък брой изключения, е надраснала примитивното ниво на показната завист и вица за казана и дяволите дето ги няма. Не, че животинският инстинкт на homo sapiens erectus у нас останалите е придобил рудиментарни форми, ама все пак Ви трябва повече старание за да раздвижите умовете.
-
Цялата аудитория ... е надраснала примитивното ниво на показната завист
само си викам "Дано, дано, дано".
PS.
Миряна Башева
- zxcasd
- Младши потребител
Обръщам специално внимание на прилагателното "показната", а за онази скритата не съм специалист.
-
Обърнахте го на литература. Да не би да сте възпитаници на Софийския университет, или пък "другарките" от средното училище са упражнили сериозно влияние върху формирането на личностните ви качества? Човекът пита за навес - само припомням. Тук един архитект ме направи на трътка, а питащият възприе идеята за висящи конзолни покрития с особено назначение - дано проникновените стихове на апологетите на българската поезия ги крепят на място, ведно с чистия планински въздух. А общинските чиновници да гледат ниско долу, в тротоара, където са същинските им правомощия.
- magodeoz
- Активен потребител
А общинските чиновници да гледат ниско долу, в тротоара, където са същинските им правомощия.
В духа на истинността израза "където са същинските им правомощия" следва да се чете"където е тротуарната им същност"
-
35 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|