- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОВ ОУП НА ВАРНА-ОБЕЗЩЕТЕНИЕ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
НОВ ОУП НА ВАРНА-ОБЕЗЩЕТЕНИЕ?
Здравейте,притежавам 13.5 декара земеделска земя , която с новия ОУП на гр.Варна попада в квартал обявен за жилищно строителство , но точно моят и още няколко по-големи парцела намиращи се в тази нова зона и то общо взето по средата и са обявени за зелени площи-паркове.При това положение ,а аз съм изтървал срока за обжалване ,сещайте се защо!, какво мога да направя с тези земи.Има ли някакво обезщетение,могат ли да ми ги заменят с други земи в района или общо взето какво може да се направи,благодаря!
- kos100
- Младши потребител
Re: НОВ ОУП НА ВАРНА-ОБЕЗЩЕТЕНИЕ?
Докато имотът Ви не бъде отчужден, той си е Ваш, нямате право на обезщетение. Това, че сте собственик, обаче, не Ви дава правото да правите каквото си искате с и в имота.
В процедурата по отчуждаване ще Ви бъде определено съответното обезщетение.
Можете да направите запитване в Общината по въпроса.
В процедурата по отчуждаване ще Ви бъде определено съответното обезщетение.
Можете да направите запитване в Общината по въпроса.
- rts
- Активен потребител
Благодаря за съвета на rts,разбира се,този вариант ще доведе до дълга съдебна процедура и това няма как да бъде избегнато,защото е заложено още с вземането на това решение от конкретни хора в общината.Сега,това по същество е извиване на ръце ,но дори и така да е надеждите които таят някой хора ще останат празни.Може ли някой друг ЮРИСТ да сподели мнение,на rts му
препоръчвам да не си губи времето с този казус.
препоръчвам да не си губи времето с този казус.
- kos100
- Младши потребител
Може би, господине очаквате нещо много специално за Вашия случай. Всичко по-специално, при липса на добра воля от Общината, за съжаление ще трябва да мине през Съд (при наличие на правно основание за претенциите Ви, разбира се).
Както съвсем добронамерено Ви посъветвах - направете писмено запитване до Общината, като изложите аргументите си. До 1 месец ще получите отговор.
А след това - с отговора: при адвокат.
PP: дължите ми извинение за отношението.
Както съвсем добронамерено Ви посъветвах - направете писмено запитване до Общината, като изложите аргументите си. До 1 месец ще получите отговор.
А след това - с отговора: при адвокат.
PP: дължите ми извинение за отношението.
- rts
- Активен потребител
На rts:Дали са специални или не моите очаквания ,копнежи и т.н.т., ако щете не Ви засягат,освен ако не сте пряко или преносно свързан с тази далавера ,между впрочем делото няма да е само едно.Помолих Ви,да не ми губите времето,изявявайте се в друга тема .А колкото до извинението един съвет ако позволите ,"не бъдете толкова чувствителен".
- kos100
- Младши потребител
@kos100: Що се държите невъзпитано? Ако някой Ви е нервирал, не си го изкарвайте тук. Обезщетението по принцип е свързано с отчуждаване (наистина е така), а не с отреждане по ОУП. Ако сте стигнали дотам - дайте по-подробна информация, за да получите адекватен отговор.
- magodeoz
- Активен потребител
Моля за компетентно мнение.Всичко което ме интересува е изписано в диспозитива на побликуваното първо обръщение от мен, към форума.
Какво означава :"Може би, господине очаквате нещо много специално за Вашия случай. Всичко по-специално, при липса на добра воля от Общината, за съжаление ще трябва да мине през Съд (при наличие на правно основание за претенциите Ви, разбира се)."ли пък:"Това, че сте собственик, обаче, не Ви дава правото да правите каквото си искате с и в имота." МОЛЯ!,това не е правна помощ а назидателен тон,а Вие каква по-подробна информация желаете?
Тук съм поставил въпроса на елементарно ниво-казус.За детаели си има процедура ,адвокати ,цени и т.н.т.Ако,ще сме толкова обидчиви по -добре не давайте идентични мнения,никого не съм обидил.
Какво означава :"Може би, господине очаквате нещо много специално за Вашия случай. Всичко по-специално, при липса на добра воля от Общината, за съжаление ще трябва да мине през Съд (при наличие на правно основание за претенциите Ви, разбира се)."ли пък:"Това, че сте собственик, обаче, не Ви дава правото да правите каквото си искате с и в имота." МОЛЯ!,това не е правна помощ а назидателен тон,а Вие каква по-подробна информация желаете?
Тук съм поставил въпроса на елементарно ниво-казус.За детаели си има процедура ,адвокати ,цени и т.н.т.Ако,ще сме толкова обидчиви по -добре не давайте идентични мнения,никого не съм обидил.
- kos100
- Младши потребител
Предлагам темата да бъде заключена ...
- rts
- Активен потребител
А защо ,че не сте адекватни да отговорите ли, и така ли би си помислил един който се е регистрирал тук за да получи отговор, не го бъркайте сайта с феисбука или с там како беше мама бг
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
До питащия, Тони и др.:
Явно вие бъркате сайта.
Компетентният отговор ви беше даден, дори повече от веднъж. Това, че не ви устройва, не ви дава право да обиждате или да раздавате заплашителни "съвети", или да спамите и превръщате юридическия форум в говорилня.
Такива като вас не бива да губят времето на колегите - ето я причината, в прав текст, да бъде заключена темата.
Явно вие бъркате сайта.
Компетентният отговор ви беше даден, дори повече от веднъж. Това, че не ви устройва, не ви дава право да обиждате или да раздавате заплашителни "съвети", или да спамите и превръщате юридическия форум в говорилня.
Такива като вас не бива да губят времето на колегите - ето я причината, в прав текст, да бъде заключена темата.
- rts
- Активен потребител
rts написа:До питащия, Тони и др.:
Явно вие бъркате сайта.
+1
-
Melly - Старши потребител
Има ли модератор ,който да не допуска rts в темата.Темата е моя и аз няколко пъти помолих този човек да не упорства с мненията си.Ако е на хонорар в този форум бих го розбрал,ако е безработен и търси изява съжелявам!Има доктори и доктори както и юристи.RTS,дайте възможност и на други да се включат, в крайна сметка вие не сте 100%-вия капацитет.
- kos100
- Младши потребител
rts написа:До питащия, Тони и др.:
Явно вие бъркате сайта.
+1
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Никакви срокове не сте изтървали и изобщо не е имало срокове за обжалване защото такива не са предвидени по ЗУТ. До сега се дискутира само проект за ОУП на Варна и той не е одобрен. В началото на годината ЕСУТ Варна отхвърли тая безпринципна дефрагментация и задължи проектанта да остави в зелено само тия имоти и територии за които има законно влезли планове, демек са за озеленяване по силата на по-предишни планове. Бъдещите паркове в новоурбанизираните територии ще се определят по нататък с ПУП които всеки заинтересован собственик ще може да обжалва. Така че спокойно, всичко е блъф на проектанта, целящ пари.
- santim
- Нов потребител
до:eurolinker,Melly,magodeoz и най-вече до rts,дами и господа горещо Ви препоръчвам,да си закупите плейстейшъни-двойки,не повече и да спрете с изявите си в този форум,успех..........
- kos100
- Младши потребител
До santim.Бихте ли дали някаква информация,разбира се ако е възможно , от кога е това решение на ЕСУТ,номер на протокол или дата от която да го търся,за да си го изкарам.Благодаря Ви за съдействието.
- kos100
- Младши потребител
kos100 написа:до:eurolinker,Melly,magodeoz и най-вече до rts,дами и господа горещо Ви препоръчвам,да си закупите плейстейшъни-двойки,не повече и да спрете с изявите си в този форум,успех..........
Предложението Ви не се приема.
-
Melly - Старши потребител
kos100 написа:До santim.Бихте ли дали някаква информация,разбира се ако е възможно , от кога е това решение на ЕСУТ,номер на протокол или дата от която да го търся,за да си го изкарам.Благодаря Ви за съдействието.
Информацията я имам от член на съвета.Потвърди я един от районните кметове на Варна а заседанията бяха в началото на годината. Не знам защо още не са публикували протоколите, вероятно натиска от страна на трибуквените собственици на фирмата изготвяща плана е голям. Когато имам повече информация ще я споделя.
- santim
- Нов потребител
Купих си. PSP, модел 3000. От четирибуквен собственик. Поиграх си с него - даже може да се влиза и в интернет, чудесна джаджа е. Не ми помага при провеждане на отчуждителните процедури, обаче. Язък!
- magodeoz
- Активен потребител
Тук http://www.varna.bg/oup/index1.htm може да прочетете решенията на Есут във връзка с жалбите на гражданите, срещу масовото отреждане на частни имоти за озеленяване с проекта за ОУП на Варна.
В различните протоколи се разглеждат различни райони на града, намерете вашият район и проверете дали има запис и решение конкретно за вашият проблем.
В различните протоколи се разглеждат различни райони на града, намерете вашият район и проверете дали има запис и решение конкретно за вашият проблем.
- santim
- Нов потребител
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|