начало

Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия

БТК ни краде !

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

БТК ни краде !

Мнениеот Честен БТК потребител... » 30 Окт 2003, 18:37

Днес си извадих разпечатка на телефона за миналия месец.Оказа се,че имам около 40 таксови единици в повече.За мен това са непроведени разговори(05 - 25сек.)Носи се слух,че когато тел.дава заето отчита 1 так.ед......когато изчакваш по-дълго време свободен сигнал- - 1 так.ед.Компетентните органи отрекоха,че се отчитат таксовите единици по този начин(таксови единици се отчитат само,когато се вдигне слушалката от другата страна).Аз съм сигурна,че не е така !!! Как да разберем истината !?
Честен БТК потребител...

Re: БТК ни краде !

Мнениеот Anastassia_Terzieva » 31 Окт 2003, 11:53

Може да сте права, може и да не сте, но ако не можете със сигурност да докажете твърдението си Ви препоръчвам да не се изказвате толкова крайно, или поне да използвате друга граматическа форма-например реторичен въпрос или условно наклонение, защото иначе тъй наречения "крадец" може да Ви съди... и да Ви осъди за клевета. /прочетете Наказателния Кодекс- публикуван е и в Лекс, в рубриката "Най-четени закони"
Как ще Ви идентифицират в конкретния случай е друг въпрос. Но ако сте ползвали личния или служебния си компютър, а не компютър в някоя интернет зала, няма да е чак толкова трудно.
Anastassia_Terzieva

Мнениеот jkhgjf » 31 Окт 2003, 12:14

Kak пък да не тръгнат да я съдят за клевета или да я издирват по компютъра й. В парктиката са известни случаи, при които пострадалия даба трите имена и ЕГН-то на извършителя на полицията и резултатът е никакъв. Вие ми говорите за изпълнения в стил МАТРИЦАТА. Злоупотребите в БТК са публична тайна, но напрактика са недоказуеми. Например телефонните техници си се включват най-редовно към кабелите на някой абонат и провеждат разговори. Как ще докажете кога и кой от тях се е включил към вашия телефон. А броячите в БТК - понякога прекъсвачите им заяждат и те отброяват сума ти импулси, докато някой отида да ги оправи.
jkhgjf

Мнениеот Anastassia_Terzieva » 03 Ное 2003, 10:53

Ако си бяхте направили труда първо да прочетете внимателно написаното, щяхте да забележите че е написано:
" тъй наречения "крадец" МОЖЕ да Ви съди"
Някъде да съм написала че ЩЕ го направи???
При всички случай, човек е добре да знае какви проблеми може да си създаде сам с това което казва и с начина по който го казва, /дори да е напълно в правото си/ за да може ефективно да защитава правата си.
Anastassia_Terzieva

Мнениеот radi » 03 Ное 2003, 17:43

Драга госпожо/жице Терзиева ,
Виждам , че сте наясно с НК , но обърнете внимание какво следва при едно евентуално доказване на твърдението на ответника:-)
radi
Младши потребител

Мнениеот !? » 03 Ное 2003, 22:50

Как разбрахте че имате 40 таксови импулса в повече?
Отчитането на таксова единица става само след като отсрещният абонат или казано на езика на БТК абонат"В" осъщесви комутация /вдигне слушалката/. В момента на вдигане се отчита 1 т.е..
Ако ми дадете отговор на въпроса мисля ,че мога да се опитам да направя някакъв анализ на разпечетката.
!?

Мнениеот Anastassia_Terzieva » 04 Ное 2003, 11:42

Както сам твърдиш- попадал ми е НК пред очите. Проблемът е, че "честният потребител " сам/а споделя че не може да го докаже и напълно права. Както мъдро е казал българина и в този случай "и сапуна и въжето" са "в ръцете " на БТК .А и как точно ще докаже отрицателни факти, а именно че НЕ Е звънял/а по телефона в еди-кои-си случаи и тези 40 импулса са му неправилно калкулирани в сметката. Все пак тежестта на доказване пада изцяло върху него/нея.
Anastassia_Terzieva

Назад към Общи дискусии