начало

Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup

Въпрос за данъчна оценка

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за данъчна оценка

Мнениеот ivodam » 21 Юли 2011, 09:49

Здравейте, във връзка с една продажба на апартамент в София - община Оборище, ми възниква следният казус - от общината ми дават данъчна оценка, която е почти двойно по-висока от данъчната оценка, която същата община е дала миналата година, за същия имот, когато съм купувал този апартамент. Това след като беше официално обявено, че тази година данъчните оценки няма да се променят и след като данък сгради ми остана същият, като миналата година. Всъщност колко данъчни оценки има изобщо? Може ли да има една данъчна оценка за плащане на данък сгради и смет, а друга за продажба? Как мога да проверя дали правилно е изчислена оценката, и изобщо има ли процедура за възражение към общината в такъв случай?

Благодаря предварително!
ivodam
Потребител

Re: Въпрос за данъчна оценка

Мнениеот ivodam » 21 Юли 2011, 13:59

Въпросът се изясни междувременно, т.е. опира до типа на конструкцията на сградата (М1, М2 и т.н.). Което поражда следващия въпрос: къде в София, кое ведомство дава справка за типа сграда? :roll:
ivodam
Потребител

Назад към Покупко-продажба