- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имот и строеж в него
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Имот и строеж в него
Здравейте, накратко семейството ми има следния проблем - живеем в къща която е наследствена (наследници са: баща ми, чичо ми и леля ми). Баща ми иска да построй гараж,в него но за тази цел трябват декларации от останалите двама наследници. Чичо ми се противи и неиска да подпише декларацията. Със семейството ми живеем вече 10 години в тази къща и сме направили толкоз ремонти че чак главата ме заболява като се сетя. Та въпроса ми е можем ли да претендираме за собственост, след като сме направили толкоз много подобрения и колко горе-долу ще ни излезе ако е възможно да предприемем такива действия ? Благодаря
- pachovr
- Нов потребител
Re: Имот и строеж в него
Здравейте,
Това че Вие сте направили подобрения в имота и че живеете в него, не ви прави собственици на същия. Но определено трябва да си уредите взаимоотношенията, било чрез доброволна делба, продажба и пр., за да не се поставите в неблагоприятна ситуация след време. А относно подобренията, могат да бъдат претендирани в едно бъдещо съдебно производство. Колко ще ви излезе, зависи от много обстоятелства. Но е добре да направите една консултация с колега-адвокат.
Успех!
Това че Вие сте направили подобрения в имота и че живеете в него, не ви прави собственици на същия. Но определено трябва да си уредите взаимоотношенията, било чрез доброволна делба, продажба и пр., за да не се поставите в неблагоприятна ситуация след време. А относно подобренията, могат да бъдат претендирани в едно бъдещо съдебно производство. Колко ще ви излезе, зависи от много обстоятелства. Но е добре да направите една консултация с колега-адвокат.
Успех!
-
doxa - Потребител
Благодаря, така и ще направим, но от морална гледна точка не е честно да се дели къщата, защото баба ми и дядо ми са се погрижили и 3те им деца да си имат свой собствени жилища, а чичо ми се прави на луд. А и като се сетя колко средства сме вложили някак си пак не е честно. Тъй че дороволната делба не е вариант. Но това са си наши битови проблеми още веднъж Благодаря ще се радвам да прочета и други мнения.
- pachovr
- Нов потребител
консултирайте се с адвокат относно възможността за давностно владение. (10 години и т.н.)
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|