Здравейте,съсобственик съм на имот в гр.Шумен.Заедно с другият съсобственик подписахме предварителен договор за отстъпено право на строеж срещу обезщетение със местен строител.Към настоящият момент строителят е привел на архитекта 44000х.лв....и отава да му се доплаща около 65000х.лв./строителят абдикира от задължението си/
Към настоящият момент архитекта е завел дело срещу мен с фалшифициран договор според които аз се явявам възложител.
Обърнах се за съдеиствие към прокуратурата.....за сега без резултат.
Договорът които е представил архитекта в съда е подписан от мое име без да е споменат другият съсобственик.
Нито аз нито другият съсобственик сме подписвали /упълномощавали/трети лица за това.
№166/2011Г. ТОВА Е НОМЕРА НА ГРАЖДАНСКОТО ДЕЛО....на 11.11.2011г.за 11ч.е насрочено съдебното заседание.
Според думите на архитекта....опекал си е работата и се чака само фиктивно заседанието....с цялата си наглост вече и преговаря със стройтел/публична продан и т.н./
Не съм се обръщал към адвокат-за мен нещата бяха ясни и разчитах на прокуратурата да си свърши работата-но уви.
Какво да предприема по-нататък.
Ако някой може да ПОМОГНЕ-предварително БЛАГОДАРЯ. тел.0878/376455-Христов
- Дата и час: 28 Ное 2024, 19:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
строителят абдикира от задължението си
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: строителят абдикира от задължението си
Не съм се обръщал към адвокат-за мен нещата бяха ясни
ГРЕШКА! Незабавно поправете пропуска си.
-
Melly - Старши потребител
pavel0716 туй че без адвокат няма да минете е ясно като бял ден, ама и на него ще му е много трудно да разбере какво сте казали до тук.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Работата на прокуратурата е да повдига обвинение срещу лица , за който е събрала достатъчно доказателства, че са извършили престъпление , а не да решава граждански спорове.Дори и да има документно престъпление и прокуратурата да успее да го докаже пред съда от това автоматично не ви се решават имуществените отношения.Ангажирайте си адвокат!
- REVOLUTION
- Активен потребител
julyanvonemona написа:pavel0716 туй че без адвокат няма да минете е ясно като бял ден, ама и на него ще му е много трудно да разбере какво сте казали до тук.
Казаното "тук" изобщо не е нужно да е ясно за всички. Още повече, че не тук му е мястото.
Някои хора наистина са твърде самонадеяни в действията си - поведение наложило се като правило в милата ни "мамковина" (цитат от Балуев).
-
Melly - Старши потребител
Някои хора наистина са твърде самонадеяни в действията си....
И аз туй казвам!
-
Благодаря на всички който ми отговориха......но както написах и по-горе.....нито аз ,нито другият съсобственик на имота сме подписвали/упълномощавали трети лица и т.н./освен предварителният договор за отстъпено право на строеж със строителят.Не трябва ли поне при издаването на разрешителното за строеж да сме се разписвали в общината и т.н.....не съм наивник но все пак вярвам че човек не може да бъде осъден с фалшифициран документ.
Това което разбрах към настоящият момент е че все още няма извършено престъпление-няма решение на съда в полза на архитекта.
Как да предизвикам сверяване на подписите-и това ще реши ли делото.
Мога ли да съдя архитекта за това че е фалшифицирал подписа ми.
Какъв ще е ефекта ако дам гласност чрез медиите/господари на ефира/.
Ако въпреки всичко институциите не си свършат работата и допуснат архитекта да ме " измисли "-то каква друга възможност ми остава освен и аз да почна да си мисля за него .
И що за държава сме ако човек бъде осъден без да е разписвал документ с които да бъде осъден.
Това което разбрах към настоящият момент е че все още няма извършено престъпление-няма решение на съда в полза на архитекта.
Как да предизвикам сверяване на подписите-и това ще реши ли делото.
Мога ли да съдя архитекта за това че е фалшифицирал подписа ми.
Какъв ще е ефекта ако дам гласност чрез медиите/господари на ефира/.
Ако въпреки всичко институциите не си свършат работата и допуснат архитекта да ме " измисли "-то каква друга възможност ми остава освен и аз да почна да си мисля за него .
И що за държава сме ако човек бъде осъден без да е разписвал документ с които да бъде осъден.
- pavel0716
- Нов потребител
Не съм се обръщал към адвокат-за мен нещата бяха ясни
Какъв ще е ефекта ако дам гласност чрез медиите/господари на ефира/
Нещата продължават да не са Ви ясни! На Вас в прав текст трябва дяа Ви бъдат казани две неща:
1.Бог дава ама в кошара не вкарва.
2. Вие наистина не разбирате че сте "тежък случай" и, че който и каквито съвети да Ви даде тук, ако искатате да се справите със създадената ситуация Ви трябва процесуалун защитник т.е. адвокат. Като Ви гледам какви ги пишете Ви дължа още един съвет! Когато тръгнете да си търсите такъв, си отваряйте очите! Това не е като да се обадите на "Господари на ефира".
-
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|