През 2008г сключих предварителен договор за покупко продажба на апртамент. На основание на този договор платих цялата доворна цена на апртамента и започнах да ползвам апртамента от тогава. След година се опитах по исков път (чл.19 ал.3 от ЗЗД) да принудя продавача да сключим окончателен договор, но съда отхвърли иска като неоснователен "защото въпреки че аз съм изрядна страна по договора и договора също така е валиден продавача нямал качеството на собственик нямал нотариален акт??!!!!!). До ден днешен нямам нотариален акт за апартамента.
Оказа се , че преди два месеца продавача е продал (вече е намерил нотариален акт)втори път продава апртамента и новият "собственик" ми показва някакъв нотариален акт с който се опитва да ме принуди да се изнеса от апртамента.
Мога ли по някаъв начин да си запазя апартамента или поне да си получя парите.
Ходих при различни адвокати като ми обясняваха все различни неща :
Например, че понякавъв си път новият купувач трябва да върне имота на собственика и вече да си търся правата или най-малкото да си получа парите от собственика чрез публична продан или нещо такова.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
два пъти продажба на 1 апартамент
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: два пъти продажба на 1 апартамент
puffynko написа:През 2008г сключих предварителен договор за покупко продажба на апртамент. На основание на този договор платих цялата доворна цена на апртамента и започнах да ползвам апртамента от тогава. След година се опитах по исков път (чл.19 ал.3 от ЗЗД) да принудя продавача да сключим окончателен договор, но съда отхвърли иска като неоснователен "защото въпреки че аз съм изрядна страна по договора и договора също така е валиден продавача нямал качеството на собственик нямал нотариален акт??!!!!!). До ден днешен нямам нотариален акт за апартамента.
Оказа се , че преди два месеца продавача е продал (вече е намерил нотариален акт)втори път продава апртамента и новият "собственик" ми показва някакъв нотариален акт с който се опитва да ме принуди да се изнеса от апртамента.
Мога ли по някаъв начин да си запазя апартамента или поне да си получя парите.
Ходих при различни адвокати като ми обясняваха все различни неща :
Например, че понякавъв си път новият купувач трябва да върне имота на собственика и вече да си търся правата или най-малкото да си получа парите от собственика чрез публична продан или нещо такова.
Няма такъв филм - на два пъти продаден "Вашият" апартамент. Тази мисъл щъка само във Вашата глава.
Продължете с консултациите. Явно не сте попаднали на читав колега.
МОЖЕТЕ единствено да претендирате ПО СЪДЕБЕН РЕД връщане на даденото по предварителния договор.
Свържете се с адвокат. Досегашните Ви опити са неуспешни.
-
Melly - Старши потребител
благодаря
- puffynko
- Нов потребител
Здравейте, интересно ми е какви съвети ще ви дадат и как ще се развият при вас нещата, тъй като моят проблем започна по подобен начин, само че аз се оказах в ролята на втория купувач, без въобще да знам, че е имало първи с предварителен договор. Описала съм случая в темата Сложен казус с апартамент, но засега и аз получавам само противоречиви съвети.
- andragi
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|