начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Проблем с наемодател

Казуси за недвижими имоти

Проблем с наемодател

Мнениеот tpoxata » 21 Авг 2012, 20:41

Здравейте,

Имам следния казус с наемодател, който трябва да реша в най-кратки срокове...

С приятелката ми март месец наехме апартамент, като договора е сключен с посредничеството на агенция за недвижими имоти. В момента на подписването му е изплатен половин депозит (депозита е в размер на един наем) и месец по-късно още толкова, което е и описано в договора.

Стана така обаче, че поради системен тормоз за изплащане на наема 10 дни преди уговорената дата в договора възникна скандал между нас и наемодателя и си стиснахме ръцете с връчването на едномесечно предизвестие за освобождаване на апартамента (което нас и ни устройваше като вариант, тъй като не ни харесваше чак толкова апартамента).

След като се изнесохме от апартамента уговорихме среща с наемодателя, като тя се осъществи пред блока, а не в самия апартамент. Там върнахме ключовете, разбрахме се тя да плати всички сметки, които излязат за периода, в който сме били там и след 2 месеца (т.е. горе-долу по това време) да се чуем отново, за да ни върне остатъка от депозита, който сме й дали.

Няколко дни не ми вдигаше телефона и днес най-накрая успях да се свържа с нея и тя ни уведоми, че си удържа остатъка, тъй като "печката е мръсна", хладилника имал някакви петна (ние го чистихме с препарати преди напускането и няма как да има такива) и една маса, която стоеше на терасата също не била в добър вид (а не сме я ползвали и за миг).

Моля, посъветвайте ме как да постъпя в такава ситуация? Документите, с които разполагам са Договор за наем и предизвестието, което ни е дала.

Благодаря ви за съдействието.
tpoxata
Младши потребител

Re: Проблем с наемодател

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2012, 00:56

Как и плащахте месечните наемни вноски, респективно как е платен депозита( признанието в договора за плащане на първия депозит като как е оформено, респективно втората вноска как?)- тогава ще си говорим за възможността да я съдите. Няма да е първия наемодател осъден от наемател, но договора иска четене.
Е, ако имате време, и средства, пък и минете покрая някоя кантора- всичко ще се изясни доста по-бързо.

п.п. наскоро имах такъв случай- за СРС в рамките на три месеца ( за тях това си е направо мълниеносно :D ) недоразумението бе разрешено ( разбирайте, дамата плати всичко преди да издадат изп. лист).
Да не споменавам, че вечно ще ни е "благодарна", за честитката, която я очаква от НАП ( там се иска повечко търпение, защото за доходи от 2012г. декларацията се подава едва 2013г.. Е, ние сме от търпеливите.)
С тарикатите нямате друг начин за разбиране.
Гост.
Старши потребител

Назад към Имотни казуси