- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тристранен посреднически договор за строителство
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Тристранен посреднически договор за строителство
За триене !
Последна промяна manfred на 04 Окт 2012, 10:43, променена общо 3 пъти
- manfred
- Нов потребител
Re: Тристранен посреднически договор за строителство
manfred написа:моля по-запознатите от вас да ме насочат, посъветват или ако имат подходящо форлаге за подобен договор да го предоставят.
Става въпрос за следния казус, мои познати притежават парцел в София, аз ги свързах със строително-инвестиционна компания, която с/у обезщетение да изгради сграда в/у техния имот.
Трагедията на индивидите живущи на изток от 20-тия меридиан е че не полагат усилия нито да изкарат пари за да си платят на знаещите и можещи, нито пък полагат усилия сами да се научат за да знаят и да могат - само имитират усилия.
"Форлаге за договор" , ако имах нещо подходящо тутакси бих Ви услужил за да гледам как ще легнете в калта, не поради некачествено форлаге , а от собствената Ви глупост.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Марто, двустранните договори за строителство стават с двама или повече адвокати. Респективно, тристранните такива се случват с трима или повече адвокати.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Марто, двустранните договори за строителство стават с двама или повече адвокати. Респективно, тристранните такива се случват с трима или повече адвокати.
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:emilgrigorov написа:Марто, двустранните договори за строителство стават с двама или повече адвокати. Респективно, тристранните такива се случват с трима или повече адвокати.
Що бе Melly! В духа на обещената от мен лоялност, предполагам че emilgrigorov може би не е имал предвид някаква алгебрична зависимост.
-
julyanvonemona написа:Melly написа:emilgrigorov написа:Марто, двустранните договори за строителство стават с двама или повече адвокати. Респективно, тристранните такива се случват с трима или повече адвокати.
Що бе Melly! В духа на обещената от мен лоялност, предполагам че emilgrigorov може би не е имал предвид някаква алгебрична зависимост.
Напротив, напротив! Колкото повече, толкова повече...
- nk7702n
- Старши потребител
manfred написа:За триене !
Бе Марто, бе. Що така ?
Интересно би било да се поразсъждава върху термина "Строително-инвестиционна компания".
И за всички строителни-инвестиционни компании, компанийки, компаньонки, и т.п.
Последна промяна emilgrigorov на 04 Окт 2012, 20:46, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:manfred написа:За триене !
Бе Марто, бе. Що така ?
Абе, к,во стана с тоя форум? Изведнъж стана много весело..
- nk7702n
- Старши потребител
Това не е по различно от появилият се в годините на ранната демокрация термин "Президент на еднолична фирма" (виж Указ 56- отменен).Интересно би било да се поразсъждава върху термина "Строително-инвестиционна компания".
-
Понеже виждам, че ви е забавно нека продължим.
Строително инвестиционна "компания" е фирма, която притежава управленски екип и строителна категория за изпълнение на конкретен тип обекти (има различни категории) , но в случая не разполага със собствена работна ръка или механизация, а наема фирми подизпълнители с, които извършва различни инвестиционни намерения в сферата на строителството.
Както виждам типично по български никой не казва нищо умно и не помага с нищо, виждам само саркастични подмятания и шеги...., знаем колко сме велики всички не е нужно да се показвате!
Аз съм строителен инженер, не съм адвокат, защото ако бях нямаше да пиша тук, но повярвайте ми ако на вас така ви отговорят в някой строителен форум където ще сте пълни невежи няма да ви е приятно.
Има си начини и начини.
Поздрави
Строително инвестиционна "компания" е фирма, която притежава управленски екип и строителна категория за изпълнение на конкретен тип обекти (има различни категории) , но в случая не разполага със собствена работна ръка или механизация, а наема фирми подизпълнители с, които извършва различни инвестиционни намерения в сферата на строителството.
Както виждам типично по български никой не казва нищо умно и не помага с нищо, виждам само саркастични подмятания и шеги...., знаем колко сме велики всички не е нужно да се показвате!
Аз съм строителен инженер, не съм адвокат, защото ако бях нямаше да пиша тук, но повярвайте ми ако на вас така ви отговорят в някой строителен форум където ще сте пълни невежи няма да ви е приятно.
Има си начини и начини.
Поздрави
- manfred
- Нов потребител
manfred написа:Понеже виждам, че ви е забавно нека продължим.
Има си начини и начини.
Поздрави
Няма лошо да се състави управленски екип, но дали тази "компания" с наличност само на управленски капацитет има достатъчно капитал + ликвидни активи, за да може да си позволи да вложи една прилична сума в открита за целта сметка - т.н. банкова гаранция? Щото ако ми се изправиш насреща с подобно предложение, manfred, бъди уверен, че ще ти я поискам.
-
Melly - Старши потребител
manfred написа:... Както виждам типично по български никой не казва нищо умно и не помага с нищо, виждам само саркастични подмятания и шеги...., знаем колко сме велики всички не е нужно да се показвате!
Има си начини и начини.
Поздрави
Мисля, че ти обясних много точно какво следва да се направи. От опит. Участвам активно в подобни сделки от 1989г. насам. Няма такива поне два идентични казуса. Три стари - три интереса - трима защитника. Не търси типово решение, ще изгърмиш или ще се провали сделката.
Съществуват много варианти, по които твоето участие може да бъде защитено ... но според конкретиката и особено според останалите две страни.
А тук по твоя въпрос са взели отношение един архитект, двама юристи и един с три виШи, двете инженерни, едното ПГС
Относно строително-инвестиционните компании, според мен съществено при тях е единствено изискването към физическите данни на секретарката
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|