начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Делба на наследствени земеделски земи

Казуси за недвижими имоти

Делба на наследствени земеделски земи

Мнениеот evelina_tsaneva » 17 Авг 2012, 10:20

Здравейте, за първи път пиша във форума, с молба за помощ. Имам неследствени земеделски земи, за които има извадена скица и документ за наследниците. Естествено една част от наследниците, не са съгласни на доброволна подялба на земята. Как мога да уредя собствеността върху моята част от земите, предполагам по съдебен ред, но какви стъпки трябва да предприема. Благодаря предварително.
evelina_tsaneva
Нов потребител

Re: Делба на наследствени земеделски земи

Мнениеот karanedeff » 17 Авг 2012, 10:52

Колко декари са общо и колко като дял Ви се пада на Вас. И ако/като се поделите какви Ви са намеренията - да ставате земеделски производител, да ги отдавате под наем/аренда или да ги продадете :?:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Авг 2012, 11:12

evelina_tsaneva написа:Здравейте, за първи път пиша във форума, с молба за помощ. Имам неследствени земеделски земи, за които има извадена скица и документ за наследниците. Естествено една част от наследниците, не са съгласни на доброволна подялба на земята. Как мога да уредя собствеността върху моята част от земите, предполагам по съдебен ред, но какви стъпки трябва да предприема. Благодаря предварително.

Най - добрият вариант е доброволната делба, ама ако липсва съгласие :arrow: адвокат :arrow: дело за съдебна делба.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот evelina_tsaneva » 17 Авг 2012, 11:48

Имаме 12 дка, няма да ставам земеделски производител, искам да имам документ за собственост върху земята. И за съжаление доброволната делба и невъзможна към този момент.
evelina_tsaneva
Нов потребител

Мнениеот karanedeff » 17 Авг 2012, 12:58

evelina_tsaneva написа:Имаме 12 дка
колко наследника сте :?:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот plamenag » 10 Окт 2012, 17:34

Здравейте,

Предстои ми делба на наследствени земи в Тополвград, някой да може да ми препоръча адвокат?

Благодаря предварително
plamenag
Нов потребител

Назад към Имотни казуси