Здравейте!
Бих искала да попитам дали някой е по-наясно с подобен вид казуси.
Въпросът ми е следният:
На дядо ми (и на много други хора) през 1968г. са му дали от ТКЗС земя,за да не пустее и да се стопанисва. От горепосочената година насам ние използваме тази земя като негови наследници, но нямаме нотариален акт. Всяка година плащаме данък, имахме и купено право на строеж, но не го оползотворихме и срокът изтече. Съответно като наследници се водят баба ми, баща ми и чичо ми, и всичко се води на името на тримата: данък и ток. Идеята ми е дали няма някакъв давностен период, от който ние да можем да се възползваме за всичките тези години стопанисване и да вземем нотариален акт за имота?
Благодарна съм предварително за отговорите ви!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Придобиване на общинска земя с право на ползване от 1968г.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Придобиване на общинска земя с право на ползване от 1968
fontana написа:Здравейте!
........Идеята ми е дали няма някакъв давностен период, от който ние да можем да се възползваме за всичките тези години стопанисване и да вземем нотариален акт за имота?....
Миналата година за пореден път удължиха един мораториум върху давността на владеенето на общински и държавни имоти мисля че до 2014г и се заклеха че ще е за паследно! Какво казах моля?... Простете...Предпоследно!
Най умного което ми идва в момента е да пишете на лични съобщения до poli_g. Този мораториум тя го стопанисва.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Re: Придобиване на общинска земя с право на ползване от 1968
Благодаря много за отговора!
Ще пиша на poli_g лично, надявам се да ми обърне внимание:)
Ще пиша на poli_g лично, надявам се да ми обърне внимание:)
- fontana
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|