- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
узаконяване на общинска земя
|
|
узаконяване на общинска земя
Здравеите:
Имам законно дворно място 2.5дк. на края на селото което го обработвам близо 20г. Едновремено със собствената ми земя обработвах в съседство и странището от 5дк. което е общинска земя също толкова години. През тези години никои не е предявил претенций от общината.
Въпросите ми са:
Мога ли да узаконя тези 5дк. и как?
Какъв е редът и какви документи са необходими ?
Предварително Ви благодаря.
Имам законно дворно място 2.5дк. на края на селото което го обработвам близо 20г. Едновремено със собствената ми земя обработвах в съседство и странището от 5дк. което е общинска земя също толкова години. През тези години никои не е предявил претенций от общината.
Въпросите ми са:
Мога ли да узаконя тези 5дк. и как?
Какъв е редът и какви документи са необходими ?
Предварително Ви благодаря.
- kriskosi
- Нов потребител
Re: узаконяване на общинска земя
В българското законодателство никога не имало правна фигура наречена "узаконяване на земя" или може би искахте да кажете "придобиване не земя". Моля конкретизирайте!kriskosi написа:.......Мога ли да узаконя тези 5дк. и как? ........
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
започне действието на следващият мораториумpoli_g написа:... до след 31.12.2014г., когато ...
Да си купува земицата май май За 20 години и е избил парите.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Е как мислиш, че Ше стане тая работа. Кооой Ше ти пусне фъндък бе, Поли Всеки мораториум беше замалко и последен. Същото и със Студенски град - и още е блокиран
Нали видя снощи как ББ единодушно подкрепи президента ...
Нали видя снощи как ББ единодушно подкрепи президента ...
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
poli_g написа:За давностно владение си говори човека, и ти е ясно, ама като се отпочне едно детайлизиране.... и ставате скучновати буквоеди.
По темата- предлагам да изчакате поне до след 31.12.2014г., когато изтича последния срок на мораториума. Ако отпочнете сега процедура по обстоятелствена проверка най-вероятно само да напомните на общинските служители, че е време да актуват и този имот( ако вече не са, заради това ви твъвдение " 1. странището от 5дк. което 2. е общинска земя" и норми от ЗСПЗЗ).
Добре де? Да приемем че днес сме 31.12.2014г. и, че мораториума не е удължен! Какво от това че на 20.11.2012г. общинарите са се сетили да издадат АОС. Освен ако твърдението в този форум а именно
може да послужи като доказателствено признание против претендента, а именно че той самият приема земята за общинска.е общинска земя
А иначе в определени случаи стоя твърдо зад скучното буквоедство и този е един от тях. Мисля че не се е родил човекът който ще ми зададе въпроса "защо" и аз да му отговоря.
-
Уважаема poli_g.
Не си спомням в този форум да съм се обръщал към Вас на "ти", но пък на хбава жена като Вас невъзпитанието някак си и отива!
Не си спомням в този форум да съм се обръщал към Вас на "ти", но пък на хбава жена като Вас невъзпитанието някак си и отива!
-
julyanvonemona написа:Уважаема poli_g.
На средно интелигентния човек казаното по този начин косвено подсказва нещо различно...
Хапеш, Емонски.
В случай, че решиш да си продължим седянката, няма нужда да ми отговаряш в учтивата форма.
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:......Хапеш, Емонски.
Разглеждай го като елемент от истинската любов!
-
emilgrigorov написа:Именно. Както дърпане на плитката.
+1
Образно казано!
-
julyanvonemona написа:Melly написа:......Хапеш, Емонски.
Разглеждай го като елемент от истинската любов!
Хихихии, на това му казвам садистична любов, която аз лично не допускам да се развие дори и във виртуалното пространство.
Успешен ден от мен, Емонски!
П.П. Хайде, бАчкай, време не остана...
-
Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може , и аз да кажа : шарен свят изпълнен с недоразумения. Все пак, не си струва да се прави от мравката слон. По- добре да си буквоед в професионален и делови план, защото е свързано с работата и борбата пред инстанциите отколкото педант за дребни детайли във взаимоотношенията в личен план. Не визирам никого от темата.
Приятен ден на всички!
Приятен ден на всички!
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може , и аз да кажа : шарен свят изпълнен с недоразумения. Все пак, не си струва да се прави от мравката слон. По- добре да си буквоед в професионален и делови план, защото е свързано с работата и борбата пред инстанциите отколкото педант за дребни детайли във взаимоотношенията в личен план. Не визирам никого от темата.
Приятен ден на всички!
Наде, нали знаеш приказката: "На всяко гърне - похлупак"...., та и ти...
Очаквах включването ти, не тъни в заблуда.
Приятен ден и от мен!
Melly
Допъвам:
П.П. Един съвет от мен, ако приемеш де.
По-полезна би била в този форум с продуктивни мнения по правни въпроси, отколкото да се вживяваш в ролята на "арбитър" в отношения в житейски план.
-
Хихихии, на това му казвам садистична любов
Melly Хапането беше съвсем нежно! Не съм строшил костите на крак или ръка! Няма никакъв садизъм Успокой се моля те! Всичко е наред!
-
julyanvonemona написа:Уважаема poli_g ....., но невъзпитанието някак си и отива!
И на това му казваш нежно ухапване, така ли?
Я веднага да поднесеш публично извиненията си към Поли!
Възпитанието на човек изисква подобно поведение!
В очакване,
Melly
П.П. Наде ти проплака на рамото, нали? И затова се опита да внесеш някакво прояснение, но не става само по този начин.
-
Melly написа:nk7702n написа:Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може , и аз да кажа : шарен свят изпълнен с недоразумения. Все пак, не си струва да се прави от мравката слон. По- добре да си буквоед в професионален и делови план, защото е свързано с работата и борбата пред инстанциите отколкото педант за дребни детайли във взаимоотношенията в личен план. Не визирам никого от темата.
Приятен ден на всички!
Наде, нали знаеш приказката: "На всяко гърне - похлупак"...., та и ти...
Очаквах включването ти, не тъни в заблуда.
Приятен ден и от мен!
Melly
Допъвам:
П.П. Един съвет от мен, ако приемеш де.
....... продуктивни мнения по правни въпроси, отколкото да се вживяваш в ролята на "арбитър" в отношения в житейски план.
Мели, не се притеснявай,знам отдавна,че на теб ти се пада тая роля на арбитъра, така че, няма да ти отнемам удоволствието ти да си похлупакът. Аз и без това съм заета с доста задачи напоследък, така че нямам време. Приятен ден!
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може , и аз да кажа : .....
Ааа, моля, моля.
Това са твои думи, които потвърждават аналогията, която направих с приказката, че се вживяваш в ролята на "похлупак".
НЕмой така по тъча! Не става!
П.П. Аз обикновено смогвам да съвместявам огромната си натовареност с делата, които водя, семейните ми ангажименти и участието ми в този форум. Въпрос на тренинг и самоконтрол.
-
Уважаема poli_g
Моля да бъда извинен, че допуснах да Ви ухапя нежно, а не според стандартите на Melly
И понеже ухапването беше истински нежно, съм уверен че ни най-малко не съм разклатил душевното Ви равновесие. Смея да се надявам, че съм Ви въздействал като лек утринен бриз, точно толкова колкото и Вие на мен. Дълбоко съм убеден че нищо сериозно не се е случило! Оставам Ваш приятел!
Julyan von Emona
Моля да бъда извинен, че допуснах да Ви ухапя нежно, а не според стандартите на Melly
И понеже ухапването беше истински нежно, съм уверен че ни най-малко не съм разклатил душевното Ви равновесие. Смея да се надявам, че съм Ви въздействал като лек утринен бриз, точно толкова колкото и Вие на мен. Дълбоко съм убеден че нищо сериозно не се е случило! Оставам Ваш приятел!
Julyan von Emona
-
Melly написа:nk7702n написа:Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може , и аз да кажа : .....
Ааа, моля, моля.
Това са твои думи, които потвърждават аналогията, която направих с приказката, че се вживяваш в ролята на "похлупак".
П.П. Аз обикновено смогвам да съвместявам огромната си натовареност с делата, които водя, семейните ми ангажименти и участието ми в този форум. Въпрос на тренинг и самоконтрол.
Добреееееее, Мели, щом казваш, явно трябва да увелича тренировките и да присъствам винаги, когато се наложи и тук! Ми, не ти обещавам, ще видим.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Melly написа:nk7702n написа:Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може , и аз да кажа : .....
Ааа, моля, моля.
Добреееееее, Мели, щом казваш, явно трябва да увелича тренировките и да присъствам винаги, когато се наложи и тук! Ми, не ти обещавам, ще видим.
Наде, в тренировките наблегни на това, участието ти в този форум да е по същество на поставените правни въпроси. Нали си юрист, все пак, а не "На всяка манджа мерудия".
П.П. Човек като ти погледне профила остава с впечатление като това, изразеното от мен по-горе. Не бива да е така (по изложените доводи за качеството, в което би следвало да се представяш тук - преди всичко като действащ юрист - т.е. адвокат) , нали?
-
|
|