- Дата и час: 26 Ное 2024, 01:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
узаконяване на общинска земя
|
|
Re: узаконяване на общинска земя
Благодаря (виртуална бира за г-н karanedeff).
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ето едно влязло в сила съдебно решение по подобен казус.
Уважаеми г-н karanedeff, като човек комуто тази материя е "чужда", поради състава на фактите по публикуваното от Вас решение на Тутраканския РС, намирам твърде малко подобие между казуса разискван в съда и въпроса поставен в зададената тема! В замяна на това ,решението ми даде възможност от вуле да шутирам срещу фриволното изказване на poli-g, а именно:
Единственото очевидно е, че ответната страна е играла за отбора на ищеца....
и понеже категорично твърдя, че ответната страна няма никаква друга възможна игра по този казус, ред е на poli-g да ме убеди в обратното - ако иска разбира се!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Използвам повода да регистрирам порция уважение към г-н karanedeff заради ловкостта с която върна вниманието ни към същността на темата
-
emilgrigorov написа:Благодаря (виртуална бира за г-н karanedeff).
Благодаря! от мен също - от любимата ми
А за дамите - специална селекция
Автора на темата да се ослушва, ами да пали мотора, че ... то се вижда що трябва да стори
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
julyanvonemona написа:Използвам повода да регистрирам порция уважение към г-н karanedeff заради ловкостта с която върна вниманието ни към същността на темата
Уважението е взаимно!
Още докато видя темата мислех да дам линк към подобно решение - те ще са към 40 от този характер, но много работа, а вечерите посвещавам на други занимания, не все пак по-добре късно, отколкото никога.
Нямаше да мога да се насладя и аз на тази уникална седянка, която сте си спретнали, чак и модератора да молите да се намеси
На 30 т.м. правя 10 години в този форум - и още в началото забелязах включа ли се в някоя тема и тя най-много с още един два поста и приключила. Така и не се научех да спамя тематично
Ето и сега - и тази тема май след моето включване отива на приключване...
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
karanedeff написа:julyanvonemona написа:Използвам повода да регистрирам порция уважение към г-н karanedeff заради ловкостта с която върна вниманието ни към същността на темата
Уважението е взаимно!
Още докато видя темата мислех да дам линк към подобно решение - те ще са към 40 от този характер, но много работа, а вечерите посвещавам на други занимания, не все пак по-добре късно, отколкото никога.
Нямаше да мога да се насладя и аз на тази уникална седянка, която сте си спретнали, чак и модератора да молите да се намеси
На 30 т.м. правя 10 години в този форум - и още в началото забелязах включа ли се в някоя тема и тя най-много с още един два поста и приключила. Така и не се научех да спамя тематично
Ето и сега - и тази тема май след моето включване отива на приключване... [/ :quote]
+1 Може да не спамите, колега, но пък изглеждате много възпитан и умен събеседник! Отнасяте се достатъчно сериозно към всички въпроси и всички съфорумци, с което печелите уважението им и прогонвате веднага спама! Приятна вечер!
- nk7702n
- Старши потребител
Та, какво излиза в крайна сметка: Ако kriskosi се откаже от мисълта, че земята е общинска, има някакъв шанс.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Според мен съществено е неправомерното актуване. Останалото е ясно.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Според мен съществено е неправомерното актуване. Останалото е ясно.
То тия интересни актувания с АДС и АОС не са сефте, знаем си ги от много време... Даже и в случаи, когато хората вече си имат НА.
- nk7702n
- Старши потребител
emilgrigorov написа:..... Останалото е ясно.
Толкова, колкото е ясна светлината от идващ влак в тунела .
Решението е неправилно.
Последна промяна poli_g на 14 Дек 2012, 01:13, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Чек малкУ.
Не са представени доказателства, че имотът е бил държавна, общинска, кооперативна или нам си каква си, собственост;
не са представени такива, че имотът е бил безстопанствен, напротив - представени са такива, че имотът е бил стопанисван;
АОС е съставен неправомерно;
В периода на владение законът е допускал частна такава (не е необходимо да е бил на ищцата). Такива са мноооого земи в покрайнините или непосредствено до селищата
Е
P.S.
Щото си легнах рано
Не са представени доказателства, че имотът е бил държавна, общинска, кооперативна или нам си каква си, собственост;
не са представени такива, че имотът е бил безстопанствен, напротив - представени са такива, че имотът е бил стопанисван;
АОС е съставен неправомерно;
В периода на владение законът е допускал частна такава (не е необходимо да е бил на ищцата). Такива са мноооого земи в покрайнините или непосредствено до селищата
Е
P.S.
poli_g написа:... п.п. Час по-късно..... и тишина? Е, много сте скромни, де. ...
Щото си легнах рано
Последна промяна emilgrigorov на 20 Ное 2012, 10:31, променена общо 3 пъти
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
....и понеже категорично твърдя, че ответната страна няма никаква друга възможна игра по този казус,.....
Горното ми твърдение почива върху приетата и от мен за истинна констатация на Тутраканския РС, а именно:
"......Твърди също, че имота никога не е бил отчуждаван от семейството й по време на кооперирането, не е бил включван в блок на ТКЗС, ДЗС или друга организация от този тип........"
Макар и думата "отчуждаван" да не е на място, явно имплицитно съдът е приел, че става въпрос за процеса за колективизация и в последствие за масовизация на ТКЗС, ерго имотът на М.А.Г. е извън приложното поле на ЗСПЗЗ.
В този смисъл бих споделил гледището на poli_g за "консорциум" между ищец и ответник само ако ответникът е разполагал с факти миниращи приетата от съда и посочена тук констатация и съзнателно си е затраял, нещо което е много трудно да бъде доказано.
Извън всичко най-вероятно "самотната птица" за която poli_g споменава е свързана с някакъв преклузивен срок или на по-разбираем език "мандалото падна".
Последна промяна julyanvonemona на 20 Ное 2012, 09:01, променена общо 1 път
-
Нито първото ще да е, нито последното влязло в сила неправилно решение. Причини...., колкото душа му иска на човек.
Към публиката: запазвам правото си да не изложа мотиви.
-
Melly - Старши потребител
Melly написа::lol:
Запазеното право се уважава! Терминът "публиката" -не!
-
julyanvonemona написа:Melly написа:
Какво виждат очите ми?
Емонски, да не би да се почувства като "ощипана г`спойца"?
Нали се сещаш,че няма как да те нарека "колега"...
-
Melly написа:Емонски, да не би да се почувства като "ощипана г`спойца"?
Melly Току що демонстрирахте, липса на причинно-следственна връзка в мисленето!Имате един полезен ход - да приемете че ние сме публиката, а Вие сте цирков клоун
Последна промяна julyanvonemona на 20 Ное 2012, 09:45, променена общо 2 пъти
-
julyanvonemona написа:Melly написа:
julyanvonemona написа:Melly написа:Емонски, да не би да се почувства като "ощипана г`спойца"?
Току що демонстрира, липса на причинно-следственна връзка в мисленето!Имате един полезен ход - да приемете че ние сме публиката, а Вие сте цирков клоун
Простено да ти е, чАдо!
П.П. Публика има не само в цирка.
-
Melly написа:Простено да ти е, чАдо!
Благодаря за прошката, но си оставам с приятното и забавно преживяване
-
julyanvonemona написа:Melly написа:Простено да ти е, чАдо!
Благодаря за прошката, но си оставам с приятното и забавно преживяване
За мен остава приятното забавление от демонстрирането на двойствената ти природа. Ето на, току-що забелязах, че на два пъти си си преправил оригиналния постинг (вж. по-горе, където съм те цитирала).
П.П. Детайли...., к`во да те правя. Като държиш да си част от "оркестъра", постарай се занапред да не издаваш фалшиви звуци.
-
|
|