начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

договор за раразпределение на ползване на съсобствен имот

Казуси за недвижими имоти

Re: договор за раразпределение на ползване на съсобствен имо

Мнениеот petko_a » 29 Яну 2013, 12:47

Според мен сграда може да е в два имота, но имот не може да е в две общини, поне при наличие на кадастрална карта.
Последна промяна petko_a на 30 Яну 2013, 15:36, променена общо 1 път
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Яну 2013, 12:56

petko_a написа:Според мен сграда може да е в два имота, но имот не може да е в две общини, поне при наличие на кадастрална карта.

Да така е уви по ЗКИР! Да му мисли човечец, който следва да се оправя с две съседни общинарски администрации, коя от коя по-велики!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bobi-12 » 03 Фев 2013, 15:53

искам да ви кажа че двата двора са по 235кв. Къщата и мястото са ъглови с 2 отделни входа на 2 улици и зида не знам колко е законен само в нотариалния договор е писано че всеки може да си изгради в своята част лятна кухня зид и тН..когато искаше да го прави беше за неина сметка и само геодезици го измериха за да сложат границата по равно
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Фев 2013, 15:22

Това в Град ли е, в село ли е? Ако е в село - със стръмен терен ли е или равнинно? Ако е в град какъв е характера на застрояването по плана на застрояване? В каква зона се намира нимота съобразно действащия ПУП или ОУП (ако има такъв)?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 04 Фев 2013, 15:38

julyanvonemona написа:Това в Град ли е, в село ли е? Ако е в село - със стръмен терен ли е или равнинно? Ако е в град какъв е характера на застрояването по плана на застрояване? В каква зона се намира нимота съобразно действащия ПУП или ОУП (ако има такъв)?

Матрицата, Н.В. Матрицата, Емонски. :idea:
Пак бързаш.... Да не казвам като кого: като .... :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Фев 2013, 17:25

Melly написа:
julyanvonemona написа:Това в Град ли е, в село ли е? Ако е в село - със стръмен терен ли е или равнинно? Ако е в град какъв е характера на застрояването по плана на застрояване? В каква зона се намира нимота съобразно действащия ПУП или ОУП (ако има такъв)?

След един два хода ще видиш че хич не бързам, а напротив внимателно изчаквам да се набримчат всички бримки с оглед на това да направиш една ревизия. Само че всяко нещо с времето си!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 04 Фев 2013, 19:36

julyanvonemona написа:
Melly написа:

След един два хода ще видиш че хич не бързам, а напротив внимателно изчаквам да се набримчат всички бримки с оглед на това да направиш една ревизия. Само че всяко нещо с времето си!

Хахахаааа, ми тя "Ревизията" приключи. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Фев 2013, 19:51

Не се карайте.
Може да се раздели регулационно. При промяна на предназначението на имота, или в хипотезите на Юлиян. И къщата да остане на доизживяване.
Но това са виртуозни фигури, не са за адвокати.

P.S. Относно подаръците: амброзия и нектар, ако обичате.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 04 Фев 2013, 20:27

emilgrigorov написа:Не се карайте.
Може да се раздели регулационно. При промяна на предназначението на имота, или в хипотезите на Юлиян. И къщата да остане на доизживяване.

Не става. Въпросът не е до рисуване на чертички и "прокарване" на процедури от "ЗУТ хоризонтите".
П.П. Ама като сте хванали касапския нож - режете... Само трябва да си намерите "труп". Нямам намерение да ви спирам. :P
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Фев 2013, 20:52

Melly написа:... Въпросът не е до рисуване на чертички и "прокарване" на процедури от "ЗУТ хоризонтите"...

Абсолютно вярно. Затова казах, че не е достъпно за адвокати, те са някъде назад в подобни артистични казуси. Като тиксото на опаковката, нещо такова. :wink:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 04 Фев 2013, 22:32

julyanvonemona написа:... до колкото дуварчето е някакъв елемент от този договор ...

bobi-12 написа:... в нотариалния договор е писано че всеки може да си изгради в своята част лятна кухня зид и тН ....

Те тази думичка в червеничкото трябва да се изясни - това нотариален акт ли е, съответно вписан, или писмен договор с нотариална заверка на подписите, неподлежащ на вписване :roll:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Фев 2013, 22:41

karanedeff написа:
julyanvonemona написа:... до колкото дуварчето е някакъв елемент от този договор ...

bobi-12 написа:... в нотариалния договор е писано че всеки може да си изгради в своята част лятна кухня зид и тН ....

Те тази думичка в червеничкото трябва да се изясни - това нотариален акт ли е, съответно вписан, или писмен договор с нотариална заверка на подписите, неподлежащ на вписване :roll:

Нови бримки се набримчват, но и в двата случая няма да може да се мине преди някои да се вгледат в "ЗУТ-хоризонтите". Имам нови поводи за проява на търпение!Търпението не ми е силна страна, но пък планираното изчакване определено -да!

....
emilgrigorov написа:
Може да се раздели регулационно.....

Бих казал! Може би ще може да се осъществи сделка с реален дял от УПИ (къщата я оставяме на страна - отделно тя самата може да бъде предмет на самостоятелна сделка), ама трябва много още да втаса, пък и да се създадат предпоставки за втасване, а това наистина не е работа за адвокати!
Осанна, осанна emilgrigorov Ти си и пантеона и вярата в него, плът и ефир, материя и слово, така че не слизай до нивото на древногръцките самозванци да молиш за "амброзия и нектар"защото Си част и от това!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 05 Фев 2013, 21:08

Колкото и да се ослушваш, "б (П)римките" си ги поставяте сами. Не ги разбираш тЕя работи. За да се оправят последиците от "блестящите ти идеи от ЗУТ-хоризонтите" си е фина работа от категорията "висш пилотаж" дето не го можеш, колкото и да се пъчиш.. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 05 Фев 2013, 21:31

Понеже отклоних темата, считам, че трябва да си я върна в руслото. Да, теоретично е възможно разделянето на парцела на два такива. Но това няма нищо общо с казуса, който си е за право на ползване.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 05 Фев 2013, 21:59

bobi-12 написа:Имам договор за разпределение на съсобствен недвижим имот по точно дворно място. Разделено е с зид. Другия собственик си продава етажа с дворното си място. Въпроса е този договор ще трябва ли и с новите собственици да правим нов договор или не е нужно.Предварително благодаря за отговорите

Всъщност, въпросът се съдържа в оцветената част от поста. Тоест, доста се отклонихме от същината му. Доколкото става дума за договор, който има облигационен характер и обвързва страните, би следвало същият да отговаря по съдържание, права и задължения на исканията и интересите на тези страни, при промяна на страните, съответно ако има промяна в интересите и исканията им и фактическите обстоятелства / пр. установяване на незаконност на зида, което беше коментирано в предходните постове/ :arrow: се сключва нов договор. Всичко останало бяха юридически спорове за обособяване на реални дялове, вещноправни и облигационноправни последици, както и въпроси, свързани с вписването.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 06 Фев 2013, 14:42

nk7702n написа:
bobi-12 написа:Имам договор за разпределение на съсобствен недвижим имот по точно дворно място. Разделено е с зид. Другия собственик си продава етажа с дворното си място. Въпроса е този договор ще трябва ли и с новите собственици да правим нов договор или не е нужно.Предварително благодаря за отговорите

Всъщност, въпросът се съдържа в оцветената част от поста. Тоест, доста се отклонихме от същината му. Доколкото става дума за договор, който има облигационен характер и обвързва страните, би следвало същият да отговаря по съдържание, права и задължения на исканията и интересите на тези страни, при промяна на страните, съответно ако има промяна в интересите и исканията им и фактическите обстоятелства / пр. установяване на незаконност на зида, което беше коментирано в предходните постове/ :arrow: се сключва нов договор. Всичко останало бяха юридически спорове за обособяване на реални дялове, вещноправни и облигационноправни последици, както и въпроси, свързани с вписването.

Да! Така е, но остана висящ въпроса, може ли единият собственик да продаде и.ч. преди да е направено необходимото тези и.ч. да се превърнат в реален дял, без да се уведоми другият съсобственик за намерението на първия с оглед последния да го изкупи или да даде съгласие за сделката предвид 33 ЗС. Защото поддържам че договора за разпределение на реално ползване не дава право за това, заради което в началото на темата бях посочен от Melly като човек изказващ "дълбоко погрешно мнение"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 06 Фев 2013, 23:10

julyanvonemona написа:
nk7702n написа:

Да! Така е, но остана висящ въпроса, може ли единият собственик да продаде и.ч. преди да е направено необходимото тези и.ч. да се превърнат в реален дял, без да се уведоми другият съсобственик за намерението на първия с оглед последния да го изкупи или да даде съгласие за сделката предвид 33 ЗС. Защото поддържам че договора за разпределение на реално ползване не дава право за това, заради което в началото на темата бях посочен от Melly като човек изказващ "дълбоко погрешно мнение"

Малко късничко се вписвам днес (служебни ангажименти бяха приоритетни за мен), но тъй като ме намесваш, нека да ти рЕкна - пак си далеч от истината, дори и с "подпирачките". Що ли се напъваш... :roll:

П.П. А, щях да пропусна - Когато ме цитираш никога не забравяй, че поназнайвам нещица и от други материи извън правото, една от които например са "ЗУТ - хоризонтите". :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2013, 00:33

Melly написа:
............П.П. , щях да пропусна - Когато ме цитираш никога не забравяй, че поназнайвам нещица и от други материи извън правото, една от които например са "ЗУТ - хоризонтите".

А ти не прави опити да приличаш на мен. Казах ти! Нямаш ген за това!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 07 Фев 2013, 02:48

julyanvonemona написа:
Melly написа:
............

Би било хубаво да кажеш нещо смислено по темата, а не да бръщолевиш празни приказки само да не останеш в позиция "капо". :P
Всъщност, проявата на безсилие е характерна за хора, които нямат аргументи срещу опонента си.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2013, 08:20

Melly написа:
julyanvonemona написа:
Melly написа:
............

Би било хубаво да кажеш нещо смислено по темата, а не да бръщолевиш празни приказки само да не останеш в позиция "капо". :P
Всъщност, проявата на безсилие е характерна за хора, които нямат аргументи срещу опонента си.

Ще му кажа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси