начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Покупка на имот с четири наследника

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на имот с четири наследника

Мнениеот kirilka81 » 03 Апр 2013, 15:23

Здравейте, имам нужда от съвет.
Скоро ще сключа сделка за закупуване на имот с право на собственост върху него на основание наследственост - има четири наследника, питането ми е: имотът се състои от 2 УПИ:
УПИ 1 - масивна жилищна сграда и паянтова стопанска сграда с площ 675 кв.м., от които неуредени сметки по регулация за отчуждаеми 50 кв.м.
УПИ 2 - незастроен имот с площ 598 кв.м., с площ на УПИ 600 кв.м., от които неуредени сметки по регулация за придаваеми се от общински имот 2 кв.м.
Възниква ли проблем за покупка на имота при тези неуредени сметки по регулация?
Има ли опасност върху собствеността, когато се прехвърли на мен?
Каква е процедурата в бъдещете да се уредят сметките по регулация?
За какво трябва да внимавам при този имот с наследници?
Какво трябва да проверя, за да съм сигурна, че няма други наследници?
При изповядване на сделката, необходимо ли е да изискам удостоверение за наследници?
Благодаря и успешен ден!
kirilka81
Нов потребител

Re: Покупка на имот с четири наследника

Мнениеот sunrise » 03 Апр 2013, 15:29

Много неща трябва да се проверят и няма как да го направите без читав адвокат. Тези пък неуредени сметки по регулация, правят покупката почти "мисията невъзможна".Общината изобщо издаде ли Ви скица?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот kirilka81 » 03 Апр 2013, 15:33

Здравейте, подадена е молба за издаване на скица в общината, тъй че чакат собствениците скицата.
А може ли да препоръчате адвокат, които да се занимава с имотни казуси?
Благодаря!
kirilka81
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 03 Апр 2013, 15:38

В България са хиляди, не зная откъде сте.Според практиката на общината, може и изобщо да откажат издаването на скица, както и да ви издадат, като впишат ,че са неуредени сметките. Почти сигурно, нотариусът ще откаже сделка.Дано да не сте платили капаро.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот kirilka81 » 03 Апр 2013, 15:49

За град София ми трябва адвокат и знам, че са хиляди, затова ми беше питането, да ми се препоръча някой, при който да си платя за консултацията и съответно да получа насреща решение на казусите.
Няма да правим предварителен договор и не съм платила капаро. Веднаг щом са готови необходимите документи, всичко е проверено и няма проблеми с имота, ще изповядваме сделката без предварителен договор. Тъй че сега съм в чакане на скици, данъчни оценки и т.н. и междувременно искам и аз да си проверя имота. Поне имам копие на нотариалния акт на имота и търся адвокат за помощ.
Благодаря!
kirilka81
Нов потребител

Мнениеот ketchup » 04 Апр 2013, 11:42

Обади се на този телефон 02/9632656 - почтена адвокатска кантора, колкото и невероятно да звучи...
ketchup
Нов потребител

Мнениеот kirilka81 » 04 Апр 2013, 13:47

Благодаря!
kirilka81
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 04 Апр 2013, 19:09

ketchup написа:Обади се на този телефон 02/9632656 - почтена адвокатска кантора, колкото и невероятно да звучи...

То не и вярно. Почтените кантори не си събират клиентите по форумите. А пък и едно Ваше мнение не съм чела, за да разбера , дали е и компетентна кантората Ви.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот kirilka81 » 05 Апр 2013, 14:33

И все пак никой ли няма да помогне с препоръка за адвокат.
kirilka81
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба