начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изпит за адвокати и младши адвокати 2013 г.

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Изпит за адвокати и младши адвокати 2013 г.

Мнениеот comandante » 25 Юни 2013, 21:05

По въздуха няма да стане, дай поне емайл 8) 8) 8)
comandante
Младши потребител

Мнениеот DuB_u_KpaCuB » 26 Юни 2013, 16:33

DuB_u_KpaCuB
Младши потребител

Мнениеот borino1 » 26 Юни 2013, 19:04

Здравейте, колега Comandante! Мога ли да Ви помоля да ми изпратите на razdva3_1990@abv.bg каквито ТР в електронен формат имате ? Благодаря Ви предварително за съдействието.
borino1
Нов потребител

Мнениеот street » 30 Юни 2013, 13:48

:) добър ден :)
пак изпити разни :mrgreen:
пак колеги порязани , не защото не знаят, а поради "други" причини.
пак колеги взели изпита и такива от старото поколение вписали се без изпит поучително размахват пръстче към не успелите - учете, учете, другия път, ония път, дерзайте и т.н.

А всеки един е наясно за какво иде реч и лицемерно пише (говори) разни високопарни слова. Тя цялата ни държава е като едно голямо А*О , а те тръгнали за честност да ми говорят. На мен тоя изпит скоро няма да ми трябва , след поредния 3 път. Достатъчно уважавам себе си, за да позволя 4 -ти път някой да се подиграва с мен. Явно за делцата които водя сега, ми подсказват някои от хората които ме " порязаха" 3 пъти.
Значи какво излиза от цялата работа: държавата ми казва ти можеш да водиш дела , а 2-3 адвоката ми казват , ти не можеш да защитаваш и представляваш клиенти по дела. Че то сега аз ги създавам и доказвам от А до Я и ги пълня със всичките им бумаги вътре , а според великите адвокати не мога да работя по същите тези дела.

Това с ученето може на някой който е 3,4 курс да му се върже.

каква честност нали -> http://www.lex.bg//news/view/53383
Аватар
street
Потребител

Мнениеот aborisov » 01 Юли 2013, 18:05

Не знам какво имат впредвид колегите, като казват, че повечето преминали изпита са успяла по "другия начин". Аз лично се явявам за първи път и успях да го взема без да имам нито познати, нито някой, който да ме пусне ( както се беше изразил някой колега по - горе ), разчитал съм единствено на собствените си знания и труд . Според мен не е редно да се обвиняват единствено изпитващите или цялата организация на изпита, все пак трябва да има някаква отсявка. Нямам претенции да съм кой знае какъв капацитет или знаещ всичко, но се гердея с успеха си.
aborisov
Нов потребител

Мнениеот qna878 » 25 Юли 2013, 18:46

Може ли да ми кажете срокове за подаване на документи за явяване на изпита през следващата сесия?
Благодаря предварително!
qna878
Нов потребител

Мнениеот sunnyset » 28 Юли 2013, 17:53

qna878 написа:Може ли да ми кажете срокове за подаване на документи за явяване на изпита през следващата сесия?
Благодаря предварително!

Посочено е в разпоредбата на чл. 9, ал. 3 от Наредба № 2/2004г. за условията и реда за провеждане на изпита за адвокати и младши адвокати.
За пролетната изпитна сесия заявлението с приложенията към него се подава най-късно до 15 април, а за есенната изпитна сесия - най-късно до 15 септември.
sunnyset
Потребител

Мнениеот tedius » 30 Юли 2013, 02:53

Безмислен изпит пълна подигравка. Подигравка с образованието И ДИК,изпитите с казуси които държим. С този изпит казваме, че тези хора -ЮРИСТИТЕ от ДИК са ...абни, про_форм И не можем да разчитаме на тях И на преценката им-с каквито заблудени мнения изобилства. И без това след 5 год. ю. практика ю. e адвокат-то е свободна професия на юриста. Ако трябва да има изпит- той да е обективен,всепоглъщащоогромен_генериран_и_проверяван_от_компютър тест - а б в г 1000 въпроса. 1000 варианта И добре дошли в цивилизования свят! а не-тинтириминтири не ме кефиш-следващия...ех кога ще ги стигнем...питаше един весел чичко.
tedius
Нов потребител

Мнениеот rumilla3 » 12 Авг 2013, 13:40

Моля ви, и на мен! Живея в Англия. Имам предвид ТР, благодаря. 123456rbi@gmail.com
rumilla3
Нов потребител

Мнениеот queen88 » 13 Авг 2013, 12:00

Здравейте, може ли и на мен някой да ми изпрати или препрати тълкувателни решения в електронен вариант, благодаря Ви предварително:) anna_queen_16@abv.bg
queen88
Младши потребител

Мнениеот varna_moreto » 15 Авг 2013, 13:41

И на мен!Много ще съм благодарна!Ivalina_dimitrova@abv.bg
varna_moreto
Младши потребител

Мнениеот followthewhiterabbit » 01 Сеп 2013, 23:05

Здравейте, колеги!

Може ли да споделите мнение дали личните обезпечения влизат под някаква форма в конспекта? Благодаря предварително :)
followthewhiterabbit
Нов потребител

Мнениеот esita_ » 02 Сеп 2013, 16:24

Привет,колеги!
Ще съм благодарна да ми изпратите и на мен ТР в електронен вариант, ако не представлява проблем разбира се!
Предварително благодаря! esita_@abv.bg
esita_
Младши потребител

Мнениеот rng_law » 03 Сеп 2013, 12:09

Колеги имате ли информация относно датите за есенната сесия? Ако някой вече си е подал документите и са му казали моля да сподели :)
rng_law
Нов потребител

Мнениеот amarinova » 04 Сеп 2013, 15:54

Здравейте колеги, аз също ще се явявам на изпита за младши адвокат и видях , че има нов конспект! Ще ви бъда много благодарна , ако може и на мен да пратите материали за подготовка. Аз се явих миналата година и не успях да го взема въпреки, че през това време не работех и отделих много време за четене, дори и на курс ходих към Висшия адвокатски съвет за подготовка за изпита. :( Тази година ще ги погледна отгоре отгоре , дано имам повече късмет! :D e- MAILA mi e tonito_2006@abv.bg Мерси предварително!

Поглеждам назад, само когато паркирам. ;)
amarinova
Младши потребител

Мнениеот toshkorakis » 05 Сеп 2013, 11:40

Колеги, здравейте. Дали има разработени теми по добавените въпроси? Ако някой може да помогне ще съм много благодарен, e - mail: tokarev@mail.bg. Тук може да ми бъдат изпратени. Предварително благодаря за отделеното време и внимание! Поздрави!!!
toshkorakis
Нов потребител

Мнениеот enter » 05 Сеп 2013, 12:18

Още ли продължава това безобразие-някои да се вписват с тежък изпит, а за други-за тях -изпит няма? Време е изпитът да важи за всеки-без значение от юридическкия стаж, и да се проведе изпит на вписалите се без изпит-както по стария, така и по новия закон.
Интересно, ако членовете на изпитната комисия-и те бъдат изпитани със същите тестовете и казуси-какъв ли ще е резултата--вероятно само шестици ще имат! Как така в изпитните комисии могат да участват непреминали подобен изпит лица?

Всъщност-нека на тази изпитна сесия-да бъде проведен експеримент-на случаен принцип да бъдат избрани 20 вписали се без изпит-да видим какъв ще им е резултата, като изпитната комисия да не знае чии писмени работи проверява!

Учудвам се,че младите юристи не протестират срещу привилегията -ако имаш 5 години юридически стаж да се впишеш без изпит, и на липсата на проверовъчен изпит на вписалите се за адвокати по стария закон без изпит. Щото -вписалите се без изпит, на последния конкурс за магистрати(където изпитът е по-лесен от адвокатския изпит)-видяхме резултатите им...

Или изпитът ще е за всеки, или ще има вписване без изпит-за всеки. Всъщност вече има проектозакон в тази насока-изпит за всеки. Но в проекта не е предвиден проверовъчен изпит на безизпитно вписаните, а важното е да се предвиди изпит-и на вече вписаните. Те са подготвени, така,че проблем няма да имат!
enter
Потребител

Мнениеот slavcho_84 » 09 Сеп 2013, 10:16

Здравейте колеги, аз също ще се явявам на изпита за младши адвокати. Ще ви бъда много благодарен , ако може и на мен да пратите материали за подготовка. e- maila mi e slavcho_84@abv.bg
Мерси предварително!
slavcho_84
Нов потребител

Мнениеот estir » 09 Сеп 2013, 14:56

Здравейте колеги, ще помоля и на мен който има тълкувателните решени да ми ги изпрати на имейл: giron@mail.bg. Благодаря предварително за съдействието и пожелава успех на всички, които ще се явяват и ползотворна подготовка.
estir
Младши потребител

Мнениеот whyserious » 12 Сеп 2013, 10:31

Здравейте колеги, моля тези от вас, които имат разработки на въпросите в конспекта и/или полезни тълкувателни решения да ми ги изпратите на petya_joe@abv.bg. Благодаря предварително и желая успех на тазгодишните кандидати.
whyserious
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити